GÜNDEM
Zaroğlu: Anayasal değişiklik şart
Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bertan Zaroğlu, Kıbrıs Tv’de Elif Şen Çatal’ın sorularını yanıtladı.
Zaroğlu, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin 10 gün süren eylemi ve hükümetin yaklaşımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zaroğlu, sürecin en başından bugüne kadar hükümetin çözüm için iyi niyetli bir yaklaşım sergilediğini belirtti.
Zaroğlu, bir türlü önüne geçilemeyen et fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümetin kararlılıkla adımlar attığını, narh koyduğunu, kasaplarla, üreticilerle görüştüğünü, 3 bakanlığın görevlendirildiğini, komisyonlar kurduğunu söyledi.
Zaroğlu, hükümetin et ithali kararını almadan önce girişimlerde bulunduğunu ancak çözüm bulamayacağını anladığı anda ithal et iznini verdiğini kaydetti.
Zaroğlu “hükümet uzlaşı için doğru olanı yaptı ancak üretici eylem hakkını kullandı” dedi. Zaroğlu, “Eleştirmek, eylem yapmak haktır, karşı olduğumuz nokta eylemin yöntemi olmuştur ifadelerini kullandı. Zaroğlu “hak uzlaşı masasında yetkililerle görüşerek aranır, Hayvancılar Birliği de Başbakanlığın önünde eylemini sonlandırarak olumlu bir adım atmıştır” dedi. Zaroğlu, siyasi bir niteliğe dönüşen eylemin halk nezdinde destek bulmadığını belirtti. Hayvancının da yanlışından dönerek, uzlaşı yoluna döndüğünü savundu.
Zaroğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin eyleme yönelik tutumunu da eleştirerek, Zaroğlu, CTP’nin geçmişte ülkeye ithal et getirme girişimnde bulunduğunu da hatırlatarak, bugün ise populist bir yaklaşımla hayvancıları eylemi sürdürmeleri için teşvik ettiğini söyledi.
Zaroğlu, ülke sorunlarına çare üretebilmek ve icraat yapabilmek için sistem değişikliğinin bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Palyatif çözümler ile bir sonuç alınamayacağını vurguladı. Parlamenter sistemin topalladığinı söyleyen zaroğlu anayasal bir değişikliğin şart olduğunun belirtti. Siyasi istikrarın ancak bu şekilde sağlanacağını savundu. Zaroğlu “tüm siyasi partilerin bir araya gelerek yeni bir ufuk çizilmesi gerekir, değişim ancak cesur kararlar alabilmekle mümkündür” dedi.”
Zaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir erken seçimi öngörmediğini belirtirken, YDP’nin seçimlere en hazır parti konumunda olduğuna da işaret etti. Zaroğlu, kurultay sürecinden parti olarak büyük bir birlik ve bütünlükle çıktıklarına dikkat çekti.
GÜNDEM
KıbrısTürk FM’e Uluslararası Başarı Ödülü
Esenler Belediyesi tarafından Dünya Radyo Günü’ne özel olarak düzenlenen “Radyonun Yıldızları” ödülleri sahiplerini buldu.
5. Radyonun Yıldızları Ödül Töreni’nde “Yılın En İyi Uluslararası Türk Radyosu” ödülü KıbrısTürk FM’e verildi. Kıbrıs Türk Medya’nın önemli bir parçası olan Kıbrıs Türk FM sadece Ada içinde değil İnternet üzerinden yaptığı kaliteli yayınlar, Uluslararası yayıncılıktaki başarısı ve geniş dinleyici kitlesiyle öne çıkan KıbrısTürk FM, gecenin en dikkat çeken ödüllerinden birinin sahibi oldu. Ödül, ünlü sanatçı Sinan Akçıl tarafından takdim edilirken, Kıbrıs Türk FM Genel Yayın Yönetmeni Ahmet İkidereli sahneye çıkarak ödülü teslim aldı.


GÜNDEM
Kenan Kurtdemir’in hayatını kaybettiği kazada Mehmet Eren Düzce’ye 1 yıl hapis cezası verildi
Girne’de 17 Ocak 2021 tarihinde meydana gelen ve 23 yaşındaki Kenan Kurtdemir’in yaşamını yitirdiği trafik kazasına ilişkin davada karar 5 yıl sonra açıklandı. Sanık Mehmet Eren Düzce, 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.
GÜNDEM
Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanlarının maaşları ödendi: KTAMS grev kararını askıya aldı
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanlarının maaşlarının mesai bitiminden önce ödendiğini açıkladı. Yarın yapılması planlanan grevin askıya alındığı duyuruldu.
-
GÜNDEM23 saat agoKTÖS ve KTOEÖS özel sektörde sendikalaşma hakkı için bugün bazı okullarda greve gidecek
-
GÜNDEM23 saat agoYarıyıl tatili sona erdi, yaklaşık 58 bin öğrenci bugün sınıflarına döndü
-
GÜNDEM23 saat agoKıbrıslı Türk atlet Hakan Tazegül Trabzon’da rekor kırdı
-
GÜNDEM20 saat agoArıklı, Dış Basın Birliği’nin 34. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı
-
GÜNDEM23 saat agoNazım Çavuşoğlu: Eğitim, bir ülkenin geleceğe attığı en güçlü imzadır
-
GÜNDEM21 saat agoErhürman, İstanbul’da düzenlenen 147. Bab-ı Âli Toplantıları’na onur konuşmacısı olarak katılacak
-
GÜNDEM15 saat agoDOĞU AKDENİZ GEMİ TRAFİK HİZMETLERİ SİSTEMİ PROJESİ’NİN SONUNA GELİNDİ
-
GÜNDEM15 saat agoKenan Kurtdemir’in hayatını kaybettiği kazada Mehmet Eren Düzce’ye 1 yıl hapis cezası verildi
