Connect with us

GÜNDEM

Hakan Fidan’ın ziyareti Rum basınında: İki devletli çözümü kabul etmemiz için bize çağrıda bulundu

Published

on

Rum Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle kınama mesajı yayımladı.

Rum Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyareti kınadı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC’ye gerçekleştirdiği ziyaret ve yaptığı açıklamalara geniş yer verirken, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan ise kınama mesajı yayımlandı.

Fileleftheros gazetesi: “Fidan İki Devletli Çözüm Tek Yol Diyor” başlığı altında verdiği haberinde, Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan’ın KKTC ziyaretinin amacının, Kıbrıs sorununa ilişkin her türlü girişimi “Ankara’nın istediği çerçeveye sokmak” olduğu iddiasında bulundu.

Fidan’ın açıklamalarında “tek çözüm yolunun iki devletli çözüm olduğunu vurguladığını” aktaran gazete, Fidan ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yaptıkları ortak açıklamaya geniş yer verdi.

Öte yandan Rum Dışişleri Bakanlığı ise dün yaptığı açıklamada, Fidan’ın KKTC ziyaretinin “yasadışı olduğu” iddiasında bulunarak ziyareti kınadı.

Açıklamada, Fidan’ın “işgal bölgelerine gerçekleştirdiği yasadışı ziyaretin uzlaşmazlık mesajları verdiği ve Türkiye’nin son 50 yıldır Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne, bağımsızlığına ve egemenliğine yönelik gerçekleştirdiği uluslararası hukukun çiğnenmesi eylemlerine bir yenisini daha eklediği” iddiasında bulunuldu.

Fidan’ın ziyaretiyle “uzlaşmazlık ve BM ile AB kararlarını küçümseme mesajı verdiği” öne sürülen açıklamada, Rum Yönetimi’nin uzlaşılmış BM çerçevesi dahilinde bütünlüklü bir çözüm bulunması amacıyla müzakerelerin yeniden başlaması çabalarına bağlı kalmaya devam ettiği savunuldu.

“Türkiye’ye, bu çabalara olumlu yanıt vermesi ve gerginlik yaratacak, uluslararası hukuka aykırı davranışlardan kaçınması” çağrısında da bulunulurken “iki liderin geçtiğimiz Ekim ayında vardıkları uzlaşıların hemen uygulamaya geçilmesi ve BM Genel Sekreteri nezdinde, uzlaşıya varılmış çerçeve dahilinde müzakerelerin başlamasının tek yol olduğu” iddia edildi.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Alithia: “Fidan İki Devletli Çözümü Kabul Etmemiz İçin Bize Çağrıda Bulundu”.

Haravgi: “Fidan İki Devletli Çözüm Konusunda İyimser – Dışişleri: Fidan’ın Yasadışı Ziyareti Uzlaşmazlık Mesajı Gönderiyor”.

Politis: “Türk Dışişleri Bakanı Egemen Eşitlikte Israr Ediyor”.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

BTHK ve TBD iş birliğinde siber güvenlik eğitimi

Published

on

BTHK ve TBD iş birliğinde düzenlenecek eğitim, kamu ve özel sektörde görev yapan bilişim uzmanlarına siber güvenlik alanında güncel tehditler ve önlemler konusunda bilgi sunacak.

  • Kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik eğitim 15-16 Temmuz’da düzenlenecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin siber dayanıklılığının artırılması amacıyla Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) ile Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından organize edilen eğitimlere, “Siber Güvenlik Yönetimi Tehditler ve Önlemler Eğitimi” ile devam edilecek.

15-16 Temmuz 2025 tarihlerinde BTHK’da yapılması planlanan eğitim, kamu ve özelde çalışan bilişim uzmanlarına yönelik tasarlandı. Katılımcı sayısının sınırlı olmasından dolayı kayıtların https://www.bthk.org/egitim-katilim-formu/ bağlantısından ivedilikle yapılması gerekiyor.

İki gün sürecek olan eğitimler sırasında şu başlıklar ele alınacak:

• Siber güvenlikte temel kavramlar ve yönetim ilkeleri,

• Siber güvenlikte bireyleri hedef alan tehditler ve önlemler,

• Siber güvenlikte fiziksel güvenlik, siber saldırılardan çıkarılan dersler, yeni teknolojiler ve siber güvenliğe etkisi,

• Yakın dönem savaşlardan siber güvenlik alanında alınan dersler ve alınması gereken önlem ve hazırlıklar,

• Savaş ortamında kritik altyapılar ve eks güvenliğinin sahadan alınan derslerle yeniden değerlendirilmesi,

• Ofansif siber güvenlik: Siber istihbarat, sızma testi ve kırmızı takım yetenekleri,

• Defansif siber güvenlik: SOC işletilmesi, durumsal farkındalık, güvenlik ihlal değerlendirmesi ve adli bilişim.

Continue Reading

GÜNDEM

Eğlencenin nabzı Salut’ta atıyor

Published

on

Gece hayatının vazgeçilmezi Salut, doludizgin eğlencelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor

Kıbrıs gece hayatının en gözde mekânlarından biri olan Salut, unutulmaz gecelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Müzik ve eğlence merkezine dönüşen mekânda, DJ’ler enerjik şarkılarla konuklara adeta müzik ziyafeti sunuyor.

Renkli kıyafetleri ve göz alıcı koreografileriyle izleyenleri büyüleyen oryantaller ve mekanda gerçekleştirilen ateş şovlar büyük beğeni topluyor.

Adanın dört bir yanından eğlence severlerin akın ettiği Salut’ta eğlence geç vakitlere kadar doyasıya yaşanıyor.

Continue Reading

GÜNDEM

Turunçgil Sektörü İşbirliği Anlaşması imzalandı

Published

on

Narenciye sektöründe faaliyet gösteren KKTC ve Türkiye’den dört örgüt, Turunçgil Sektörü İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Narenciye sektöründe faaliyet gösteren KKTC ve Türkiye’den dört örgüt, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu huzurunda iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmayla iki taraf bilgi ve tecrübelerini paylaşabilecek, Ar – Ge ve teknik konularında iş birliği yapabilecek, ortak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirebilecek, pazarlama, kalite standartları ve sürdürülebilirlik konularında koordineli hareket edebilecek.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı binasında bugün yapılan imza töreninde, Türkiye’den Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile KKTC’den Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği ve Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği tarafından “Turunçgil Sektörü İşbirliği Anlaşması” imzalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, iki tarafın iş birliği yapacağı alanlar arasında ortak pazar araştırmaları, yeni ihracat pazarlarının belirlenmesi, lojistik ve tedarik zinciri süreçlerinin paylaşılması, ortak fuar, tanıtım ve heyet organizasyonları da yer alıyor.

Törene, UTK Başkanı Kemal Kaçmaz, Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hastürk, Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Fethi Bardakçıoğlu’nun yanı sıra, YDÜ Ziraat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Özge Özden, Interfresh Euroasia Genel Koordinatörü Murat Özer ve Türkiye Cypfruvex Temsilcisi Mevlüt Sezer katıldı.

Continue Reading

Facebook