TÜRKİYE
Türkiye ile İngiltere arasında “Stratejik Ortaklık Çerçeve Belgesi” imzalandı
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İngiltere Dışişleri Bakanı Yvette Cooper tarafından “Stratejik Ortaklık Çerçeve Belgesi” imzalandı.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye ile İngiltere arasında “Stratejik Ortaklık Çerçeve Belgesi”ne Fidan ve Cooper imza attı.
Türkiye’nin NATO müttefiki ve stratejik ortağı olan İngiltere ile ikili ilişkileri, başta ticaret, yatırım ve savunma sanayisi olmak üzere her alanda olumlu bir mecrada ilerliyor.
Türkiye ve İngiltere, bölgede cereyan eden krizler ve küresel sınamalar karşısında da yakın bir diyalog ve eş güdümle güvenlik, istikrar ve refahın teminine yönelik çözümler üretme çabasında.
Söz konusu Çerçeve Belgesi, güvenlikten iklim değişikliğine, insani kalkınmadan bilim ve teknolojiye uzanan çok geniş bir yelpazede, NATO müttefiki iki ülke arasındaki mevcut stratejik ortaklığı daha da pekiştirmeyi, ikili ve çok taraflı planda sürdürülen yakın diyalog ile güçlenen işbirliğinin kapsamını genişletmeyi amaçlıyor.
TÜRKİYE
Türkiye’den Yunanistan’a: Ege ve Doğu Akdeniz haritaları hukuka aykırı
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın balıkçılık alanlarına ilişkin yayımladığı bazı haritaların uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, Türk deniz yetki alanlarını ihlal eden tek taraflı düzenlemelerin kabul edilmeyeceğini açıkladı.
TÜRKİYE
Baykar, sınıfının en büyük kamikaze İHA’sı K2’yi duyurdu
Baykar tarafından geliştirilen K2 Kamikaze İHA, 800 kilogram azami kalkış ağırlığı, 200 kilogram harp başlığı taşıma kapasitesi ve 2 bin kilometreyi aşan menziliyle sınıfının en büyük kamikaze platformu olarak duyuruldu.
TÜRKİYE
Gözler TCMB’de: Faiz kararı yarın
Piyasaların gözü, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının yarın açıklayacağı yılın ikinci faiz kararına çevrildi. Ocak ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 38’den yüzde 37’ye indirilmesine karar verilmişti.
-
SPOR3 saat agoKupada son yarı finalist Beşiktaş: Rakibi belli oldu
-
GÜNDEM3 saat agoHasan Taçoy’dan Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonlara yönelik somut adım çağrısı
-
GÜNDEM39 dakika agoBıçaklı “İnsanlar ölmeden bu işyerleri denetlenmeli ve kurallara aykırı ise mühürlenmelidir”
-
TEKNOLOJİ3 saat agoYapay zeka, milyarder sayısını hızla artıracak
-
GÜNDEM3 saat agoMeta, yapay zeka bütçesi nedeniyle 8 bin kişiyi işten çıkaracak
-
SPOR3 saat agoİtalya Spor Bakanı, İran yerine Dünya Kupası’na katılmayı uygunsuz buldu
-
GÜNDEM41 dakika agoTaksicilerin Sorunları Masada: Erhan Arıklı Çözüm İçin Süre Verdi
-
GÜNDEM35 dakika agoGüney Kıbrıs ve Fransa ortak askeri eğitim tatbikatı yaptı
