Connect with us

GÜNDEM

Fikri Ataoğlu, Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı ve çevresinde incelemelerde bulundu

Published

on

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı bünyesindeki Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı, Cumhuriyet Parkı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Tasarımı Projesi’nin çalışmaları başladı. Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.

Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı ve çevresi düzenlenip, yenileniyor.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı bünyesindeki Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı, Cumhuriyet Parkı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Tasarımı Projesi’nin ilk etap çalışmaları başladı.

4 ayda tamamlanması öngörülen ilk etapta çevre düzenlemesi, beton zeminlerin yenilenmesi ve ilavesi, bitkisel peyzaj, sulama sistemi, oturma grupları, kay kay alanı, Rauf Raif Denktaş anı duvarı ve bilgi panoları yapılacak.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yaklaşık 10 gün önce başlayan ilk etap çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Ataoğlu’na, Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri, Milletvekili Serhat Akpınar, Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç ile bürokratları eşlik etti.

Ataoğlu ve heyeti, incelemelerin ardından Anıt Mezarda saygı duruşunda bulundu ve dua etti.

ATAOĞLU

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu yaptığı açıklamada, uzun zamandır uğraş verdikleri Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı’yla ilgili Bakanlar Kurulu kararı sonrasında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile protokol imzalandığını hatırlatarak, projenin iki etaptan oluşacağını kaydetti.

Projenin birinci etabına yaklaşık 10 gün önce başlandığını belirten Ataoğlu, birinci etaptan önce üç kez ihaleye çıkıldığını ancak dosya alınmış olmasına rağmen teklif verilmediğini söyledi. Capiton Şirketi’nin teklif vererek, ihaleyi almasının kendilerini sevindirdiğini söyleyen Ataoğlu, şirkete ve DAÜ’ye teşekkür etti.

İkinci etabın başlatılması ve keşif çalışması hakkında da mevcut bir şirket varken yapılabileceklere dair görüşme yaptıklarını dile getiren Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, ikinci etap ihalesine, birinci etap projesi tamamlandıktan sonra çıkılabileceğini söyledi.

Projeyi KKTC’nin her bir bireyinin asli görevi olarak düşünerek üstlendiklerini kaydeden Ataoğlu, Denktaş ailesinin fikirlerini de alarak, onlarla istişare içerisinde projeyi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Proje için emek veren herkese teşekkür eden Ataoğlu, Cumhurbaşkanlığı, hükümet ve askerle iş birliği içerisinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarlarının bakım ve onarımlarının yapılacağını söyledi.

Bir soru üzerine, projenin ilk etabının dört ayda içerisinde tamamlanacağını ifade eden Ataoğlu, ağaçlandırmanın yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle 15-20 gün öteleme yaşanabileceğini dile getirdi.

Mevcut şirket varken ikinci etap için ihaleye çıkılamayacağını kaydeden Fikri Ataoğlu, ancak ilk etap projesinde bazı ilave çalışmalara yer verilebileceğini söyledi.

İkinci etapta çok fazla zaman gerektirecek çalışma olmadığını belirten Ataoğlu, en fazla elektrik çalışmasında emeğe ihtiyaç olacağını ifade etti. İkinci etapta elektrik dışında çocuklara yönelik oyun alanları ve telleme yapılacağını ifade eden Ataoğlu, alanın tellenmesinin ilk etapta tamamlanması için çalıştıklarını söyledi.

“Burayı askerin kontrolüne mi vermeyi planlıyorsunuz?” sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, geçmişte bu konuları görüştüklerini, yine görüşeceklerini belirterek, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarlarının askerin kontrol ve yönetimi altında olabileceği şekli yaratmaya çalıştıklarını kaydetti. Ataoğlu, sadece askerin nöbet değişimini izlemek için gelebilecek ziyaretçiler dahi olabileceğini ifade etti.

Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı, Cumhuriyet Parkı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Tasarımı Projesi’nin ilk etabında, çevre düzenlemesi, beton zeminlerin yenilenmesi ve ilavesi, bitkisel peyzaj, sulama sistemi, oturma grupları, kay kay alanı, Rauf Raif Denktaş anı duvarı ve bilgi panoları yapılacak işler arasında yer alıyor.

İkinci etapta ise, elektrik sistemi yenilenecek, çocuk oyun alanları yapılacak ve alan tellenecek.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Sağlıkta Türkiye–KKTC arasında güçlü iş birliği devam ediyor: Her türlüğü desteği vermeye hazırız

Published

on

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile görüştü. Görüşmede, iki ülke arasında sağlık alanındaki mevcut çalışmalar, anlaşmaların güncellenmesi ve yeni iş birlikleri ele alınırken, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için desteğin süreceği vurgulandı.

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Ankara’da temaslarda bulundu. Dinçyürek bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile bir araya geldi.

 

Görüşmede, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında sağlık alanında sürdürülen mevcut çalışmaların geldiği nokta ele alınırken, ikili anlaşmaların güncellenmesi ve yeni iş birliklerinin geliştirilmesi konusunda ortak irade ortaya kondu.

Bakan Dinçyürek, göreve geldikleri günden itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığı desteklere dikkat çekerek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olmak üzere Türkiye Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti. Dinçyürek, mevcut ortak çalışmaların değerlendirilmesi, anlaşmaların revize edilmesi ve önümüzdeki süreçte atılacak adımların belirlenmesi amacıyla yoğun bir gündemle Ankara’da bulunduklarını ifade etti.

 

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise Türkiye’nin KKTC’yi kendisinden ayrı görmediğini vurgulayarak, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Memişoğlu, iki ülkede yapımı süren hastane projelerinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, bu yatırımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ilerlediğini ve tamamlandığında önemli sağlık hizmetleri sunacağını kaydetti. İnsan gücü, tıbbi cihaz ve ilaç temini başta olmak üzere her alanda destek sağlandığını dile getirdi.

 

Memişoğlu ayrıca, “Sizin ve hükümetinizin çabasını bizzat şahit olan birisi olarak takdir ediyor, destekliyoruz” ifadelerini kullanarak KKTC’nin sağlık alanındaki çalışmalarına verdikleri önemi vurguladı.

 

Görüşmede, sağlık hizmetlerinin daha ileri seviyeye taşınması ve toplum sağlığının güçlendirilmesi adına iş birliğinin artırılarak devam edeceği mesajı verildi.

Continue Reading

GÜNDEM

Antalya Diplomasi Forumu bugün başlıyor

Published

on

Türkiye’de düzenlenecek 5. Antalya Diplomasi Forumu’nda dünya liderleri ve hükümet temsilcileri bugün bir araya getirecek. “Yarını Tasarlarken Belirsizliklerle Baş Etmek” temasıyla yapılacak forumda 150’den fazla ülkeden yaklaşık 5 bin katılımcı yer alacak.

Dünya liderleri ve hükümet yetkilileri, 17-19 Nisan’da “Yarını Tasarlarken Belirsizliklerle Baş Etmek” ana temasıyla düzenlenecek 5. Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF2026) bir araya gelecek.

ADF2026, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Türkiye Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde yapılacak.

İlki 2021’de düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nun bu yılki teması, “Yarını Tasarlarken Belirsizliklerle Baş Etmek” olacak.

Foruma, Kuzey Kıbrıs da dahil 150’den fazla ülkeden 20’yi aşkın devlet ve hükümet başkanı, yaklaşık 15 devlet ve hükümet başkan yardımcısı, 40’tan fazlası dışişleri bakanı olmak üzere 50’nin üzerinde bakan, 75’i uluslararası kuruluş temsilcisi olmak üzere 460’ı aşkın kişinin yanı sıra aralarında akademisyen ve öğrencilerin de bulunduğu 5 bine yakın konuğun katılması bekleniyor.

Foruma, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel ve diğer hükümet yetkilileri ile bazı siyasi parti temsilcilerinin katılması da bekleniyor.

ADF2026 kapsamında lider panelleri dahil olmak üzere 40’tan fazla etkinlik ve oturumun düzenlenmesi planlanıyor.

Oturumlarda küresel sistemde derinleşen belirsizlikler ve dönüşüm süreçleri ile bölgesel gelişmelerin geniş yelpazede ele alınacağı, siyasal, ekonomik, çevresel ve teknolojik eksenlerde şekillenen başlıca gündem maddelerinin de tartışmaların odağını oluşturacağı belirtildi.

OTURUMLARIN ÖNEMLİ KISMI TRT’DEN YAYIMLANACAK

ADF2026’daki faaliyetler, forumun resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından eş zamanlı izlenebilecek, ayrıca oturumların önemli bir kısmı TRT aracılığıyla canlı yayımlanacak.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, ADF2026 kapsamında Balkan Barış Platformu Üçüncü Dışişleri Bakanları Toplantısı, Gazze Konulu Sekizli Toplantı, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Konseyi Gayriresmi Toplantısı ve Türkiye-Pakistan-Suudi Arabistan-Mısır Toplantısı’na katılması planlanıyor.

Continue Reading

GÜNDEM

Yer yer sağanak ve gök gürültülü yağmur bekleniyor

Published

on

Bugün çok bulutlu hava etkili olacak; yer yer yağmur, zamanla sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nün 16–22 Nisan 2026 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, 17 Nisan’da bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak.

Yer yer yağmur görülecek, zamanla sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Continue Reading