GÜNDEM
YDÜ, Türkiye genelinde en iyi ilk beşte
Yakın Doğu Üniversitesi, The Times Higher Education’ın “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025” araştırmasına göre Türkiye genelinde en iyi ilk beş üniversite arasında yer alıyor!
Dünyanın en etkili yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Londra merkezli The Times Higher Education (THE), merakla beklenen “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en çok tercih edilen üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı listede, 601-800 bandında yer aldı. Sıralama sonuçlarına etki eden beş kategorinin dördünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en iyi üniversitesi olarak gösterilen Yakın Doğu Üniversitesi, toplam skorlar baz alındığında da “KKTC’nin en iyi üniversitesi” unvanını korudu.
The Times Higher Education tarafından açıklanan sıralamada, Türkiye genelinde en iyi ilk beş üniversite arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında ise ilk üç üniversiteden biri olarak gösterildi.
Yakın Doğu Üniversitesi, 5 ana başlığın 4’ünde Kuzey Kıbrıs’ın en iyisi!
The Times Higher Education, dünya üniversitelerini değerlendirirken kullandığı göstergeleri beş ana grupta topladı. Öğretme, Araştırma Ortamı, Araştırma Kalitesi, Uluslararası Görünüm ve Endüstri ana başlıklarında toplanan bu kriterlerin dördünde Yakın Doğu Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs’ın en iyisi olarak gösterildi. Araştırmanın alt kategorilerinde ise üniversiteler, Eğitim Saygınlığı, Öğrenci Akademisyen Oranı, Doktora Lisans Oranı, Doktora Akademisyen Oranı, Kurumsal Gelir, Araştırma Saygınlığı, Araştırma Geliri, Araştırma Verimliliği, Atıf Etkisi, Araştırma Gücü, Araştırma Mükemmelliği, Araştırma Etkisi, Uluslararası öğrenciler, Uluslararası Personel, Uluslararası Ortak Yazarlık, Yurtdışı Çalışmaları, Endüstriyel Kazanç ve Patentler başlıklarında değerlendirildi.
Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Bir eğitim adasına dönüşen Kuzey Kıbrıs’ın yükseköğretim kalitesi ile yakaladığı bu başarı ülkemiz adına çok değerli.”
Londra merkezli The Times Higher Education tarafından açıklanan “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025”in sonuçlarını değerlendiren Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Kuzey Kıbrıs’ın en iyisi olarak yer aldığımız sıralamada Türkiye genelinde ilk beş üniversite arasında yer alırken vakıf üniversiteleri arasında da ilk üçte yer aldık” dedi. Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Bir eğitim adasına dönüşen Kuzey Kıbrıs’ın yükseköğretim kalitesi ile yakaladığı bu başarı ülkemiz adına çok değerli” ifadelerini kullandı.
“Bu başarı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin eğitim alanındaki uluslararası saygınlığını artırıyor” diyen Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Yakın Doğu Üniversitesi olarak, öğrencilerimize en iyi eğitimi sunmaya devam edeceğiz ve dünya üniversiteler arasında rekabet edebilirliğimizi daha da artırmak için çalışmaya, bilim üretmeye ve araştırmalarımızı ürüne dönüştürmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “Öğrencilerimize sunduğumuz nitelikli eğitim, akademik kadromuzun özverili çalışmaları ve araştırmalarımızın dünya çapında yankı uyandıran sonuçları, bizi bu noktaya getiren temel unsurlar arasındadır.”
Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise The Times Higher Education “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025” araştırmasında Türkiye genelinde en iyi ilk beş üniversite arasında yer almalarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. “Öğrencilerimize sunduğumuz nitelikli eğitim, akademik kadromuzun özverili çalışmaları ve araştırmalarımızın dünya çapında yankı uyandıran sonuçları, bizi bu noktaya getiren temel unsurlar arasındadır” diyen Prof. Dr. Şanlıdağ, “Bundan sonra da eğitim ve araştırmada çıtayı daha yükseğe taşıma kararlılığımızı sürdüreceğiz. Global rekabette yer alan bir üniversite olarak, her zaman daha iyisini hedefleyerek uluslararası standartlarda bilim üretmeye ve öğrencilerimize dünya çapında rekabet edebilir bir eğitim sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Yol arkadaşlığı yaptığım tüm meslektaşlarıma, bu büyük başarıda sahip oldukları rol için teşekkür ediyorum” dedi.
GÜNDEM
Öztürkler: KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ve beraberindeki heyet, Bakü’de Zafer Anıtı, Haydar Aliyev’in kabri ve Şehitler Hıyabanı’nı ziyaret ederek çelenk ve karanfil bıraktı. Öztürkler, “KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor” dedi.
GÜNDEM
Güney Kıbrıs’ta Türk Malları kiralama sistemi yenilendi: 600’den fazla ihlal tespit edildi
Politis’e göre, Güney Kıbrıs’ta Türk Malları’nın kiralanmasına ilişkin yeni düzenlemelerle açık ilan ve kriter temelli sisteme geçildi. Denetimlerde 600’den fazla kira sözleşmesinde ciddi ihlal tespit edilirken, yüzlerce taşınmazın geri alındığı bildirildi.
GÜNDEM
Hakan Dinçyürek: Mağusa Devlet Hastanesi’nde Anjiyo Merkezi hizmete hazır
Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde kısa süre önce kurulan anjiyo merkezini inceleyerek, kalp damar cerrahisi ameliyathanesi ile kalp-akciğer pompasının da kurulma aşamasında olduğunu kaydetti.
-
GÜNDEM22 saat agoAfrika’nın Enerji Devi KKTC’de
-
GÜNDEM5 saat agoHakan Dinçyürek: Mağusa Devlet Hastanesi’nde Anjiyo Merkezi hizmete hazır
-
GÜNDEM8 saat agoSterlin 60,15 TL, euro 52,40 TL, dolar 44,85 TL’den işlem görüyor
-
GÜNDEM8 saat ago“2026 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” imzalandı: Stratejik projeleri hayata geçirmekte kararlıyız
-
GÜNDEM5 saat agoGüney Kıbrıs’ta Türk Malları kiralama sistemi yenilendi: 600’den fazla ihlal tespit edildi
-
GÜNDEM5 saat agoÖztürkler: KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor
-
DÜNYA7 saat agoIMF, küresel ekonomik büyüme tahmininde aşağı yönlü revizyonun sinyalini verdi
-
GÜNDEM8 saat agoİran’dan ateşkes sonrası açıklama: Hiçbir ülkeye saldırı yapılmadı
