Connect with us

GÜNDEM

Nikos Hristodulidis: 1960 devletini değiştireceğiz

Published

on

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis “1960 devletini sözle değil eylemle değiştireceğiz.” dedi.

Haravgi’nin “Başkan Hristodulidis: 1960 devletini değiştireceğiz’ iddiasında” başlıklı haberine göre, Hristodulidis Rum Bakanlar Kurulu’nun Başsavcılık kararlarının denetimiyle ilgili yasayı onaylaması sebebiyle yaptığı açıklamada “1960 devletini sözle değil eylemle değiştiriyoruz.” dedi.

Reformların, hükümetinin ana önceliği olduğunu belirterek Hukuk ve Denetleme Dairesi, vergi reformu, öğretmenlerin değerlendirilmesi ve emeklilik reformuna atıf yapan Hristodulidis Kamu Hizmeti ile ilgili bir soruya karşılık reformun değerlendirilmekte olduğunu ve yerel yönetimlerde olduğu gibi düzeltmeler yapılacağını anlattı.

Hristodulidis “Hedef, devleti, 1960 mantığıyla değil modern şartlarla işletmek. Milletvekili seçimlerinden sonra yeni öneriler sunulacak. Bütün reformlar vatandaşın gündelik hayatının iyileştirilmesini hedefleyecek.” de dedi.

Gazete, Hristodulidis’in bu açıklamayı, Güney Kıbrıs’ta “yolsuzluğun zirve yaptığı, skandalların birbiri ardından ifşa olduğu, bağımsız kurumların bile birinci sınıf isimlerin de karışmasıyla kendi aralarında çatıştığı bir dönemde yaptığına” dikkat çekti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Meteoroloji uyardı “Fırtına ve yağış etkili olacak”

Published

on

Meteoroloji, bu gece saat 21.00’den itibaren yağış ve fırtınanın etkili olacağını duyurdu.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, bu gece 21.00’den yarın saat 12.00’ye kadar bölge denizlerinden Taurus’ta fırtına bekleniyor. Zamanla şiddetlenen rüzgar 8 kuvvetinde ve fırtına şeklinde esecek.

Aynı saatlerde yağışların da yer yer etkili olması bekleniyor.

Buna göre, sağanak veya gök gürültülü sağanak yağışların belirtilen periyotta yer yer kuvvetli, (21 – 50 kg/m²) olması beklendiğinden yetkililerle vatandaşların sel, taşkın, dolu, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve benzeri olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

Continue Reading

GÜNDEM

Güney Kıbrıs’ta şu ana kadar 30 bin 493 hayvan itlaf edildi

Published

on

Güney Kıbrıs’ta 50 çiftlikte tespit edilen şap hastalığı ile ilgili mücadelede, şu ana kadar 30 bin 493 hayvanın itlaf edildiği ve büyükbaş hayvanların yüzde 98,5’i ile küçükbaş hayvanların yüzde 80’inde ilk doz aşılamaların tamamlandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, 42 çiftlikteki 28 bin 583 küçükbaş hayvan ile 8 çiftlikteki 1910 büyükbaş hayvanın itlaf edildiğini kaydederek, ağırlığın domuz çiftliklerine verilmeye başladığını yazdı.

Gazete, domuzların aşılanması için gereken aşıların temin edildiğini ve Veteriner Dairesi’nin, domuzların aşılanmasına yönelik nihai eylem planı için çalıştığını belirtti.

Haberde, büyükbaş hayvanların yüzde 47’sine ve küçükbaş hayvanların yüzde 14’üne ikinci doz aşının yapıldığı ifade edildi.

Öte yandan, Alithia gazetesi de, şap hastalığı nedeniyle faaliyetleri durdurulan “Pergama” (Beyarmudu) köyündeki çiftliklerin, dün itibarıyla yeniden faaliyete geçtiğini yazdı.

Haberde, Güney Kıbrıs genelindeki tüm çiftliklerde denetimlerin devam ettiği ve numune alınan çiftliklerde sonuçların negatif olduğu ifade edildi.

Continue Reading

GÜNDEM

15 KASIM ÜNİVERSİTESİ’NDEN BAKANLIK PRSONELİNE BURS

Published

on

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi arasında burs ve eğitim iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol, bakanlık personeli ve birinci derece yakınlarına geniş kapsamlı eğitim imkânları sunuyor.

Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarını kapsayacak şekilde tasarlanan protokole Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile OKKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Menekay imza koydu.

Protokolde ayrıca hizmet içi eğitimler, sertifika programları, mesleki ve teknik eğitimler ile seminer ve çalıştaylar gibi akademik faaliyetler de yer alırken, sağlanan iş birliği ile kamu personelinin mesleki gelişiminin desteklenmesi ve yükseköğretime erişimin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Protokol, 2025–2026 akademik yılı itibarıyla yürürlüğe girerken taraflardan birinin fesih bildiriminde bulunmaması durumunda her akademik yıl otomatik olarak yenilenecek.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, protokol sayesinde bakanlık çalışanları ile ailelerinin yükseköğretime erişiminin ciddi ölçüde kolaylaşacağını belirtti Arıklı, “İmzaladığımız protokol, kamu-üniversite iş birliğini güçlendiren stratejik bir adım olarak öne çıkıyor. Özellikle yüksek burs oranları ve geniş program yelpazesini, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayacak önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyorum” şeklinde konuştu.

 

Continue Reading