GÜNDEM
KUZEY KIBRIS TURİZM ŞÖLENİ, GİRNE’DE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR…
Turizmin incisi Girne, turizm şölenine ev sahipliği yapıyor…
“Girne Turizm Şöleni 2024”, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı organizasyonunda, Girne Belediyesi’nin katkısıyla gerçekleştiriliyor.
Turizm haftası dolayısı ile gerçekleştirilecek olan ve müzik, tiyatro ve halk dansları gösterilerinin de yer alacağı Girne Turizm şölen etkinlikleri, 20 Nisan Cumartesi günü saat 10.30’da eski Girne Belediyesi binası önünde başlayacak kortej yürüyüşü ile başlayacak.
Girne Antik Limanı’ndaki resmi açılış töreni ise saat 12.15’te gerçekleştirilecek. Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da yer alacağı açılış konuşmalarının ardından, akşam saatlerine kadar devam edecek müzik, dans, tiyatro ve çeşitli gösterilerle festival devam edecek.
ÜLKEMİZİN SEVİLEN SANATÇILARI DA ŞÖLENDE YER ALIYOR…
Caesar Choir konseri, Grup Otantik, Vadili Halk Dansları Ekibi, Ahmet Ced, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Tiyatro gösterisi, Akdoğan Halk Dansları Ekibi, Ulaş Barış, TUFAD Halk Dansları Ekibi, Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Serdar Quintet, Karşıyaka Kültür ve Sanat Derneği Folklor Ekibi, Grup Rast, Alayköy Halk Dansları Ekibi, Todds And Friends konseri, Berkay, Ezgi ve Fikri Karayel konseri yer alacak şölende ayrıca, Geleneksel Kıbrıs Kıyafetleri Defilesi ile Jazz konseri de yer alacak.
Yiyecek, içecek ve el sanatları alışveriş stantlarının da yer alacağı şölende, ücretsiz Girne Antik Liman ve Girne Kalesi turları, karikatür sanatçısı Mustafa Tozakı karikatür çizimi, 31’nci Devlet Yarışması Sergisi “Benim Lefkem” kategorisi sergi ve viyolonsel dinletisi de yer alacak.

GÜNDEM
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 37’de sabit tuttu
GÜNDEM
AP milletvekillerinden von der Leyen’e “Türkiye” tepkisi
Avrupa Parlamentosu’ndaki Sol Grup milletvekilleri, Ursula von der Leyen’in “Avrupa Rus, Türk veya Çin etkisine bırakılmamalı” sözlerine tepki gösterdi. Açıklamaların “yanlış ve tehlikeli” olduğu belirtilirken, Türkiye’nin AB ile çok yönlü ilişkilerine dikkat çekildi.
GÜNDEM
Kıbrıs, göç ve mülteci yükünde nüfusa oranla Avrupa’da ikinci sırada!
Avrupa Birliği’nde göçmen sayısı 64,2 milyona ulaşırken, Kıbrıs yüzde 28’lik göçmen oranı ve yüzde 4,8’lik mülteci payıyla nüfusa göre en yüksek baskıyı yaşayan ülkeler arasında yer aldı.
-
GÜNDEM6 saat agoTCG Gür ve TCG İmbat 23 Nisan’da Gazimağusa’da halkın ziyaretine açılacak
-
GÜNDEM6 saat agoAyşegül Baybars: Krizler yapısal, erken seçim kaçınılmaz
-
SPOR6 saat agoRıza Kayaalp’ten Arnavutluk’ta tarihi şampiyonluk
-
DÜNYA6 saat agoJet yakıtı fiyatlarındaki artış nedeniyle Alman hava yolu şirketi Lufthansa 20 bin uçuşu iptal edecek
-
SPOR6 saat agoKonyaspor yarı finalde: Fenerbahçe’den kupaya dramatik veda
-
TÜRKİYE6 saat agoTürkiye’den Yunanistan’a: Ege ve Doğu Akdeniz haritaları hukuka aykırı
-
GÜNDEM6 saat agoGüncel döviz kurları: Sterlin 61,10 TL
-
GÜNDEM32 dakika agoKıbrıs, göç ve mülteci yükünde nüfusa oranla Avrupa’da ikinci sırada!
