GÜNDEM
Hristodulidis: Cumartesi Günü için davet gelirse, Tatar ile görüşmeye hazırım
Rum Lider Nikos Hristodulidis, Türk-Yunan ilişkilerinde ilerlemenin Kıbrıs sorununa da fayda sağlayacağını, ancak Kıbrıs sorununa çözüm bulunmazsa Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinin tam anlamıyla normalleşmesinin mümkün olamayacağını söyledi.
Selanik’te ziyareti sırasında, gazetecilerin Cumartesi günü , Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar ile görüşeceğini, böyle bir toplantı için herhangi bir davet varsa elbette kabul edeceğini ifade etti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme olasılığına ilişkin bir başka soruya da Hristodoulidis, böyle bir toplantının düzenlenmesini diledi; böyle bir toplantıya her zaman hazır olduğunu bildirdi.
Yunan hükûmetiyle koordinasyon ve iş birliğinin mükemmel olduğunu, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile sürekli istişare hâlinde olduklarını kaydeden Hristodoulidis, Yunan hükûmetine, Yunanistan Başbakanı’na ve Yunan halkına Kıbrıs’a yıllardan beri verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Türk-Yunan diyaloğunu memnunlukla karşıladığını ifade eden Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmadan Türk-Yunan ilişkilerinin tam olarak normalleşmesinin mümkün olamayacağı dikkate alınırsa, Türk-Yunan ilişkilerindeki ilerlemenin Kıbrıs sorununa da faydası olacağını kaydetti.
Yunan hükûmeti ile koordinasyon ve iş birliğinin günlük olarak gerçekleştiğini, girişimleri sonucu ve Yunan hükûmetinden aldıkları destekle, kişisel temsilcinin atandığının altını çizen Nikos Hhristodoulidis, Holguín ile iki kez görüştüğünü, bir toplantı daha planladıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı, “Umarım koşullar oluşturulur. Tek amacımız görüşmelerin Crans-Montana’da kesildiği yerden yeniden başlamasıdır. Bu hedefe ulaşmayı umuyoruz” şeklinde konuştu.
Gazze’ye denizden koridorla insanî yardım gönderilmesini sağlayacak “Amalthea” girişimiyle ilgili sorulara da yanıt veren Hristodoulidis, bölgede bir insanî trajediyle karşı karşıya kalındığı için bu girişimin öncelikle insanî nedenlerle hayata geçirildiğini kaydetti.
Hristodoulidis, “Böylece bölgeye komşu olan Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülke, tüm komşu ülkelerle mükemmel ilişkiler sürdüren bir ülke olarak bu girişimi üstlendik, bunu ilk olarak ekim ayında Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı’nın konferansında sunduk, çok çalıştık, metodik çalıştık, bu girişimi gerçekleştirdik. Uygulamanın başlamış olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bunun ötesinde bu girişim, sorunlara çözümün açıklamalarla değil, girişimlerle olabileceğini kanıtlama bakımından da bir mesaj daha göndermektedir. Kıbrıs Cumhuriyeti sadece Kıbrıs sorunuyla ilgilenmiyor. Kıbrıs Cumhuriyeti çok iyi bildiği, özel jeostratejik öneme sahip bu bölgedeki birçok sorunun çözümü olabilir” dedi.
GÜNDEM
KSTÜ’de farkındalık etkinliği
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreteri Cenk Paşa; 8 Nisan Ulusal Fizyoterapistler Günü nedeniyle “Harekete Geçin, Sağlıklı Kalın” sloganı ile Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü farkındalık etkinliği düzenledi.
Etkinlikte kurulan stantlarda bilgilendirici broşür dağıtıldı, fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekilip günlük hayatta herkes tarafından uygulanacak basit egzersizler gösterildi. Mini olimpiyat, kuvvet, denge ve farkındalık stantlarında tempolu yürüyüş, evde kuvvet egzersizleri, açık hava jimnastiği ile evde esneme ve yoganın nasıl yapıldığına dair bilgiler aktarıldı, ardından katılımcılara uygulamaları olarak gösterildi.
KUTLU: “DÜZENSİZ EGZERSİZ ÖNEMLİ”
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Eser Kutlu Oyal ise fiziksel aktivitenin, bireyin genel sağlık düzeyinin korunması ve geliştirilmesinde temel bir belirleyici olduğunu, bu alandaki farkındalığın artırılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Düzenli egzersiz yapmanın önemine dikkati çeken Oyal, “Kas-iskelet sistemi fonksiyonlarının sürdürülmesi için fiziksel aktiviteler önemli ve katkı sağlıyor. Ayrıca postüral kontrolün iyileştirilmesi ve kronik hastalık risklerinin azaltılmasında etkili rol oynamaktadır.” dedi.
OLGU: “KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ”
Etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meryem Güvenir Olgu, ‘‘Fizyoterapi Bölümü Öğretim Elemanlarımız ve öğrencileri tarafından fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki önemine dikkat çekmeyi amaçladık” dedi. Olgu sözlerinin sonunda fiziksel aktivitenin önemini vurgulayan bilgilendirici broşürler dağıtarak katılımcıları bilinçlendirdiklerini belirtti ve etkinliğine aktif katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreteri Cenk Paşa sağlıklı bir yaşamın anahtarın fiziksel aktiviteden geçtiğini belirterek sözlerine başladı. Cenk Paşa düzenli hareketin, hem çocuklar hem de yetişkinler için modern yaşamın getirdiği hareketsizliğin yarattığı sağlık risklerini azalttığının altını çizdi. Genel Sekreter sözlerinin sonunda fiziksel aktivitenin günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini belirtti ve katkı koyanlara teşekkür etti.



GÜNDEM
Öztürkler: KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ve beraberindeki heyet, Bakü’de Zafer Anıtı, Haydar Aliyev’in kabri ve Şehitler Hıyabanı’nı ziyaret ederek çelenk ve karanfil bıraktı. Öztürkler, “KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor” dedi.
GÜNDEM
Güney Kıbrıs’ta Türk Malları kiralama sistemi yenilendi: 600’den fazla ihlal tespit edildi
Politis’e göre, Güney Kıbrıs’ta Türk Malları’nın kiralanmasına ilişkin yeni düzenlemelerle açık ilan ve kriter temelli sisteme geçildi. Denetimlerde 600’den fazla kira sözleşmesinde ciddi ihlal tespit edilirken, yüzlerce taşınmazın geri alındığı bildirildi.
-
GÜNDEM23 saat agoAfrika’nın Enerji Devi KKTC’de
-
GÜNDEM50 dakika agoKSTÜ’de farkındalık etkinliği
-
GÜNDEM6 saat agoHakan Dinçyürek: Mağusa Devlet Hastanesi’nde Anjiyo Merkezi hizmete hazır
-
GÜNDEM8 saat agoSterlin 60,15 TL, euro 52,40 TL, dolar 44,85 TL’den işlem görüyor
-
GÜNDEM9 saat ago“2026 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” imzalandı: Stratejik projeleri hayata geçirmekte kararlıyız
-
GÜNDEM6 saat agoGüney Kıbrıs’ta Türk Malları kiralama sistemi yenilendi: 600’den fazla ihlal tespit edildi
-
GÜNDEM5 saat agoÖztürkler: KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor
-
DÜNYA8 saat agoIMF, küresel ekonomik büyüme tahmininde aşağı yönlü revizyonun sinyalini verdi
