Connect with us

GÜNDEM

“Fare Mücadele Kampanyası” başlıyor

Published

on

Tarım Dairesi’nden fare ve sıçanlara karşı kampanya… 27 Şubat’ta başlayacak “Fare Mücadele Kampanyası” kapsamında KKTC genelindeki tüm köylere fare zehiri ücretsiz dağıtılacak; üreticilere zehirleri güvenlik önlemleri alarak kullanmaları çağrısı yapıldı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Tarım Dairesi Müdürlüğü tarafından “Fare Mücadele Kampanyası” başlatılıyor.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, tarım ürünlerinde zarara neden olan, aynı zamanda insanlara ve çiftlik hayvanlarına çeşitli tehlikeli hastalık etmenlerini bulaştırabilen fare ve sıçanlara karşı yapılacak kampanya 27 Şubat’ta başlayacak.

Her yıl Tarım Dairesi tarafından iki kez düzenlenen Fare Mücadele Kampanyası kapsamında, KKTC genelindeki tüm köylere fare zehirleri ücretsiz dağıtılacak.

Bu çerçevede her köy için ayrılan fare zehirlerinin, ücretsiz teslim alınabileceği Kaza ve Bölge Tarım Daireleri şöyle:

“Akdoğan Bölge Tarım Dairesi, Gazimağusa Kaza Tarım Dairesi, Geçitkale Bölge Tarım Dairesi, Girne Kaza Tarım Dairesi, Güzelyurt Kaza Tarım Dairesi, İskele Kaza Tarım Dairesi, Lefke Kaza Tarım Dairesi, Lefkoşa Kaza Tarım Dairesi, Mehmetçik Bölge Tarım Dairesi, Yenierenköy Bölge Tarım Dairesi.”

Üreticilerin fare zehirlerini kullanırken doğaya zarar vermeden ve gerekli tüm güvenlik önlemlerini alarak amacına uygun şekilde kullanmaları, hem kendi sağlıkları hem de çevrenin korunması açısından büyük önem taşıyor. Fare zehirlerinin çocukların ve hayvanların erişemeyeceği yerlere, ağaç kovuklarına veya korunaklı alanlara bırakılması istendi.

Öte yandan, fare ve sıçanların doğal düşmanlarının korunmasının da mücadeleye katkı sağladığına işaret edilen açıklamada, doğal düşmanlar arasında kara yılan başta olmak üzere yılan türleri, baykuş türleri ve tilkilerin yer aldığı kaydedildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Ayşegül Baybars: Krizler yapısal, erken seçim kaçınılmaz

Published

on

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, Meclis’te yaptığı konuşmada ülkede güven sorununun çözülemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısı yaptı.

Asım Akansoy’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars ise, “Son Siyasi Gelişmeler” başlıklı konuşmasında ülkede yaşanan krizlerin süreklilik kazandığını ve bunun yapısal bir yönetim zafiyetine işaret ettiğini söyledi.

Baybars, ülkede güven sorununun çözülme ihtimalinin kalmadığını ve erken seçim tarihinin belirlenerek, iradenin yeniden halka devredilmesi gerektiğini ifade etti.

Meclis’te son haftalarda yaşanan gelişmelere de işaret eden Baybars, yaşanan toplumsal tepkilerin yalnızca hayat pahalılığı düzenlemesine indirgenemeyeceğini, hükümetin uzun süredir izlediği politikaların bu tabloyu yarattığını kaydetti.

Konuşmasında enerji, su ve dijital altyapı başlıklarına değinen Baybars, Teknecik’teki santrallerde ciddi arızalar bulunduğunu, bazı jeneratörlerin çalışmadığını ve bakım süreçlerinin aksadığını söyledi. Yaz aylarında artacak enerji talebine dikkat çeken Baybars, kısa vadeli çözüm planlarının açıklanmasını istedi.

Su konusuna da değinen, su ve enerji gibi altyapı alanlarında dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini belirten Baybars, su güvenliğinin yalnızca Türkiye’den gelen suyla değil, yerel kaynakların planlı kullanımı, rezerv yönetimi ve kriz senaryolarıyla ele alınması gerektiğini ifade etti.

Dijital altyapı ve veri güvenliği konularında da değerlendirmelerde bulunan Baybars, telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri alanındaki yetkilerin devrine yönelik düzenlemeleri eleştirerek, veri güvenliğinin stratejik bir egemenlik meselesi olduğunu söyledi. Baybars, siber güvenlik altyapısının güçlendirilmesi ve ilgili kurumsal yapıların etkin hale getirilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Baybars, ayrıca son dönemde ifade ve basın özgürlüğüne yönelik baskılar olduğunu, ceza yasası düzenlemeleri ve dijital platformlar üzerinden yapılan müdahalelerin “korku iklimi” yarattığını söyledi.

DİNÇYÜREK

Yerinden söz alarak Baybars’a cevap veren Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ise, enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla son iki yılda yeni jeneratörlerin devreye alındığını ve kapasitenin artırıldığını belirtti. Su konusunda ise Türkiye’den temin edilen suyun ülke için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Dinçyürek, yeraltı su kaynaklarının korunmasının da öncelikli olması gerektiğini kaydetti.

Dinçyürek, fiber optik ve veri güvenliği konularında da çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, verinin yabancı unsurlara devredildiği yönündeki iddiaları kabul etmediklerini ifade etti.

Continue Reading

GÜNDEM

TCG Gür ve TCG İmbat 23 Nisan’da Gazimağusa’da halkın ziyaretine açılacak

Published

on

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yarın TCG Gür Denizaltısı Girne’de, TCG İmbat Hücumbotu ise Gazimağusa’da halkın ziyaretine açılarak liman ziyareti gerçekleştirecek.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarından TCG Gür Denizaltısı (S-357) ve TCG İmbat Hücumbotu (P-335)’nin KKTC’de liman ziyareti yapacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, 23 Nisan tarihinde (yarın) 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında TCG Gür Denizaltısı (S-357) Girne Turizm Limanı’nda, TCG İmbat Hücumbotu (P-335) ise Gazimağusa Ticari Limanı’nda halkın ziyaretine açılacak.

Kamuoyuna saygı ile duyuruldu.

Continue Reading

GÜNDEM

Güncel döviz kurları: Sterlin 61,10 TL

Published

on

Piyasada Sterlin 61,10 TL, Euro 53,10 TL, Dolar 45,20 TL’den işlem görüyor.

Piyasada Sterlin 61,10 TL, Euro 53,10 TL, Dolar 45,20 TL’den işlem görüyor.

Saat 09.00 itibarıyla; 52,75 TL’den alınan Euro 53,10 TL’den satılıyor. 60,70 TL’den alınan Sterlinin satış fiyatı da 61,10TL olarak belirlendi.

Dolar ise 44,90 TL’den alınıp, 45,20 TL’den satışa sunuluyor.

Continue Reading