GÜNDEM
Cahitoğlu: “46 okulun projesi vizelendi, 41 okulda ihale aşamasına gelindi”
Deprem Denetim Komitesi Başkanı, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, 124 okula ait 746 binada toplam bin 385 deprem dayanıklılık testlerinin yapıldığını açıkladı ve 46 okulun vizelenip, 41 okulun ise ihale aşamasına geldiğini vurguladı
Deprem Denetim Komitesi Başkanı, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, deprem dayanıklılık testleri tamamlanan 124 okuldan 46’sının projelerinin vizelendiğini, 41 okulda da ihale aşamasına gelindiğini açıkladı.
124 okula ait, küçüklü büyüklü 746 binada toplam 1385 test yapıldığını belirten Cahitoğlu, proje dosyalarının vizelenerek komiteye iletildiğini, dosyalarla ilgili kararın komite tarafından verileceğini belirtti.
Başbakanlık bünyesinde oluşturulan Deprem Denetim Komitesi toplandı.
Toplantının ardından Deprem Denetim Komitesi Başkanı, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“124 OKULA AİT 746 BİNADA 1385 TEST YAPILDI”
Çalışmalarını Başbakan Ünal Üstel’in de talimatlarıyla sürdüren komitenin yegane amacının çocukların güvenli binalarda ve sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi olduğunu vurgulayan Cahitoğlu şunları paylaştı:
“6 Şubat 2023 deprem felaketi sonrasında Başbakanlık uhdesinde oluşturulan komitemiz çalışmaları kapsamında, ülke genelindeki 162 okulumuzda KKTC deprem yönetmeliğindeki kurallarına uygun olarak, karot numuneleri TS EN 12504-1’e göre alınmıştır. Basınç dayanıklılık testleri ise TS EN 12390-3 standartlarına göre İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) tarafından yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde toplam 124 okulumuzda deprem dayanıklılık testleri yapılmış ve tamamlanmıştır. 124 okulumuza ait, küçüklü büyüklü 746 binada toplam bin 385 test yapılmıştır. Süreç içerisinde güçlendirme projeleri tamamlanan okullarımızın proje dosyaları vizelenerek komitemize gelmekte ve dosya ile ilgili kararı komitemiz vermektedir. Şu ana kadar 46 okulumuz vizelenmiş, 41 okulumuz ise ihale aşamasına gelmiştir.”
GÜNDEM
Sağlıkta Türkiye–KKTC arasında güçlü iş birliği devam ediyor: Her türlüğü desteği vermeye hazırız
Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile görüştü. Görüşmede, iki ülke arasında sağlık alanındaki mevcut çalışmalar, anlaşmaların güncellenmesi ve yeni iş birlikleri ele alınırken, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için desteğin süreceği vurgulandı.
GÜNDEM
Antalya Diplomasi Forumu bugün başlıyor
Türkiye’de düzenlenecek 5. Antalya Diplomasi Forumu’nda dünya liderleri ve hükümet temsilcileri bugün bir araya getirecek. “Yarını Tasarlarken Belirsizliklerle Baş Etmek” temasıyla yapılacak forumda 150’den fazla ülkeden yaklaşık 5 bin katılımcı yer alacak.
GÜNDEM
Yer yer sağanak ve gök gürültülü yağmur bekleniyor
Bugün çok bulutlu hava etkili olacak; yer yer yağmur, zamanla sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
-
GÜNDEM24 saat agoErhürman, Erdoğan ile görüştü: Güncel ve bölgesel gelişmeler ele alındı
-
GÜNDEM8 saat agoYer yer sağanak ve gök gürültülü yağmur bekleniyor
-
GÜNDEM8 saat agoAntalya Diplomasi Forumu bugün başlıyor
-
TEKNOLOJİ8 saat agoİngiltere’deki bir araştırmaya göre X, 13 yaşındaki çocuklara cinsel içerikli paylaşımlar öneriyor
-
GÜNDEM23 saat agoVakıflar Bankası’nın öz kaynakları 869 milyon TL’ye yükseldi
-
GÜNDEM23 saat agoAbiye defilesinde barış mesajları
-
GÜNDEM8 saat agoHakan Fidan, Antalya’da Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü
-
GÜNDEM3 saat agoSağlıkta Türkiye–KKTC arasında güçlü iş birliği devam ediyor: Her türlüğü desteği vermeye hazırız
