Connect with us

GÜNDEM

Başbakan Üstel: Güzelyurt Hastanesi ihalesine önümüzdeki ay çıkılıyor

Published

on

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Hastanesi için önümüzdeki ay ihaleye çıkılacağını ve hem Güzelyurt hem Lefke halkının yararlanabileceği modern bir hastanenin kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacağını açıkladı.

Başbakan Ünal Üstel, “14 Mart Tıp Haftası” nedeniyle, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ahmet Özant ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Başbakanlık Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde Birlik Başkanı Ahmet Özant sağlıktaki sorunlar ve çözüm önerilerini içeren mektubu birlik adına Başbakan Ünal Üstel’e sundu.

Başbakan Ünal Üstel kabulde yaptığı konuşmada, kendisinin de tıp camiasının içinden geldiğini hatırlatarak, “14 Mart Tıp Bayramı”nın öneminin ayrı olduğunu belirtti.

Ünal Üstel, “Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sağlayabilmenin yoğun çabası içerisindeyiz. Hükümete geldiğimiz günden beridir sorunları biliyoruz ve birer birer çözmek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Tıp Haftası nedeniyle kamuoyuna bir de müjde vermek istediğini belirten Üstel, Güzelyurt Hastanesi için önümüzdeki ay ihaleye çıkılacağını ve hem Güzelyurt hem Lefke halkının yararlanabileceği modern bir hastanenin kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacağını açıkladı.

Öte yandan Girne Hastanesi  için de ekipman hazırlığı yapıldığını ve kısa bir süre içinde Girne’deki yoğunluğun ortadan kaldırılacağını kaydeden Başbakan Üstel, Serdarlı, Maraş, Pamuklu ve Lapta’ya da sağlık ocağı yapılacağını ifade etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Rum Yönetiminden Fidan’a yanıt!

Published

on

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın İsrail’le iş birliğinin bölgede daha fazla güvensizlik ve sorun yarattığı” şeklindeki açıklamalarına Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin revizyonist talepleri veya bölgesel liderlik öngörüsü olmadığı” iddia edilerek, Fidan’ın “saptırıcı açıklamalarının kabul edilmediği” ifade edildi.

Açıklamada özetle, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi bir ülke olarak uluslararası toplumun ve bölgenin faydalı bir üyesi olduğu iddia edilirken, “Türkiye’nin AB toprağını yasadışı şekilde, on binlerce asker bulundurarak işgali altında bulundurduğu” savunuldu.

Gazete, Yunanistan’dan da benzer şekilde bir açıklama geldiğini ve açıklamada; “Gerçeğin saptırılma girişimlerinin fayda sağlamayacağı” görüşünün dile getirildiğini aktardı.

Continue Reading

GÜNDEM

Latif Akça YDP’ye katıldı

Published

on

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Latif Akça’nın partiye katıldığını açıkladı.

Arıklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sevgili Latif Akça, aramıza hoş geldin. Sensiz bir eksiktik. Seninle şimdi daha güçlüyüz…” ifadelerini kullandı.

Latif Akça daha önce 5’inci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Sivil Toplum Kuruluşları ve İlişkiler Sorumlu Danışmanlığı görevini yürüttü. Akça, ayrıca 2013 yılında Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nde kurucu başkan olarak görev almakta.

Continue Reading

GÜNDEM

Taçoy “Hayat Pahalılığı yasa tasarıları pazartesi komiteye geri alınacak”

Published

on

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Hayat Pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Kanal T’de Nazar Erişkin’e konuk oldu. Hasan Taçoy, UBP içerisindeki iletişim sorununa dikkat çekerek, “Bizimle dahi iletişim bozukluğu var. Biz dağıtılan evraktan haberimiz yok. Meclis grubunda böyle bir iletişimsizlik daha önce yaşamadı. İletişim olsa sendikalarla ya da siyasi partilerle farklı olacaktı. Bizimle ileşitim olsa yine farklı olacak. Bir ihmal ve iletişimsizlik sorunu var. Ben hiçbir evrakı okumadan onay vermem. Görüşülecek olan gündemi çalışarak giderim. Bu bir alışkanlıktır” dedi.

Hasan Taçoy, hayat pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

Continue Reading

Facebook