Connect with us

GÜNDEM

Trodos’ta 3 gün kar yağması bekleniyor

Published

on

Ada geneli soğuk hava etkili olurken bugün, yarın ve cumartesi günleri Troodos sıradağlarının en yüksek zirvelerine kar yağması bekleniyor.

Ada geneli  soğuk hava etkili olurken bugün, yarın ve cumartesi günleri Troodos sıradağlarının en yüksek zirvelerine kar yağması bekleniyor.

Rum Meteoroloji Servisinin hava tahmin raporuna göre Troodos’ta perşembe günü sıcaklıkların gündüzleri altı santigrat derecenin üzerine çıkmaması ve gece boyunca ise soğuk iki santigrat dereceye düşmesi beklenirken, rüzgarların zayıf ila orta şiddette, üç ila dört Beaufort’u geçmeyecek şekilde esmesi bekleniyor.

Diğer yerlerde bulutların artması, sağanak yağışlar ve olası fırtınaların yanı sıra denizin hafif dalgalı olması bekleniyor.

Sıcaklıklar gün içerisinde iç kesimlerde ve kıyılarda 19 dereceye kadar yükselecek, iç kesimlerde ise 7 santigrat dereceye, kıyılarda ise 11 santigrat dereceye düşecek.

Cuma günü adanın batısında daha fazla sağanak yağış bekleniyor; bulut örtüsünün artması ve Cumartesi günü ise münferit gökgürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ada genelinde sıcaklıkların Cumartesi gününden itibaren gözle görülür şekilde düşmesi bekleniyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Milli Atlet Yiğitcan Hekimoğlu’ndan akademik başarı

Published

on

Milli atlet ve rekortmen sporcu Yiğitcan Hekimoğlu, spor kariyerinin yanı sıra akademik alanda da önemli bir başarıya imza attı.

Uluslararası arenada Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni başarıyla temsil eden milli atlet ve rekortmen sporcu Yiğitcan Hekimoğlu, spor kariyerinin yanı sıra akademik alanda da önemli bir başarıya imza attı.

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) sürdürdüğü doktora programını başarıyla tamamlayan Dr. Yiğitcan Hekimoğlu, azmi ve disipliniyle spor dünyasındaki başarısını akademik başarıyla taçlandırdı. Hekimoğlu, hem sporcu kimliği hem de akademik çalışmalarıyla gençlere ilham olmaya devam ediyor.

Uluslararası müsabakalarda elde ettiği derecelerle ülkemizi gururlandıran milli atlet, akademik başarısıyla da dikkatleri üzerine çekti. Sporcu kişiliğini bilimsel çalışmalarla destekleyen Hekimoğlu’nun bu başarısı, spor ve eğitim alanında örnek oluşturuyor.

Continue Reading

GÜNDEM

UNRWA: İsrail, Batı Şeria topraklarının ilhakını durdurmalı

Published

on

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), İsrail’i Batı Şeria’daki tüm toprak ilhaklarını durdurmaya çağırdı. Ajans, Ekim 2023’te Gazze’deki savaşın başlamasından bu yana şiddetin arttığını, BM verilerine göre beşte biri çocuk olmak üzere binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı ve uygulamayı uluslararası hukukun ağır ihlali olarak nitelendirdi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), bugün İsrail’i Batı Şeria’daki tüm toprak ilhaklarını durdurmaya çağırdı ve bunu uluslararası hukukun ağır bir ihlali olarak nitelendirdi.

BM ajansı, X platformu aracılığıyla, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria’da, Ekim 2023’te Gazze’deki savaşın patlak vermesinden bu yana şiddette keskin bir artış yaşandığı konusunda uyardı.

UNRWA, Gazze Şeridi ile Batı Şeria’nın geleceğinin bir olduğunu teyit ederek, BM tahminlerine göre Batı Şeria’daki şiddet olaylarında beşte biri çocuk olmak üzere binden fazla Filistinlinin öldürüldüğünü kaydetti.

Continue Reading

GÜNDEM

Devrim Barçın: Maliyeyi batırdılar, sigorta emekli maaşlarını riske soktular

Published

on

CTP Milletvekili Devrim Barçın, “Maliyeyi batırdılar, sigorta emekli maaşlarını riske soktular” ifadelerini kullandı, hükümete sert eleştiriler yöneltti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, hükümete sert eleştiriler yöneltti, erken seçim çağrısı yaptı.

CTP’li vekil Barçın, “Gerek özel sektörde, gerekse kamuda çalışan tüm sosyal sigortalılar için devlet bütçesinden yasa gereği her ay, sosyal sigortalara katkı aktarılmaktadır. 2 aydır bu katkı aktarılmamakta ve bu fark Sosyal Sigortalar Dairesi’nin birikmiş vadeli mevduatları kırılarak karşılanmaktadır” dedi.

“On yıllardır bu katkı sorunsuz bir şekilde aktarılırken 2 aydır sosyal sigortalara yasal zorunluluk olan bu katkının aktarılmaması, sigorta emeklilerinin maaşını riske sokmaktadır” ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

“An itibari ile tüm aktürye hesaplarını alt üst eden bu devlet katkısını ödememe hali, 2008 öncesi Sigortalı olanların EYT hakkını da riske sokmaktadır. Toplumsal hiçbir meşruluğu kalmayan bu “Hükümet” derhal istifa etmeli, Erken Genel Seçime gidilmeli ve Halkımız, liyakatsız yönetimden kurtularak, CTP iktidarı ile gasp edilmiş haklarına kavuşmalıdır.”

 

 

Continue Reading