Connect with us

GÜNDEM

2026 BAFTA Ödülleri sahiplerini buldu

Published

on

2026 BAFTA Ödülleri sahiplerini buldu. Paul Thomas Anderson imzalı “One Battle After Another” 6 ödülle zirvenin sahibi olurken, gecenin sürprizi Robert Aramayo oldu.

Bu yıl 79’uncusu düzenlenen BAFTA Ödülleri, dün gece Londra’daki Royal Festival Hall’de gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Kısaca BAFTA olarak adlandırılan İngiliz Akademisi Film Ödülleri’ne (British Academy Film Awards) Leonardo DiCaprio’nun başrol oynadığı “One Battle After Another” filmi damga vurdu. Gecenin sürprizi ise 33 yaşındaki Robert Aramayo oldu.

“I Swear” filminin yıldızı Aramayo’nun yükselen yıldız ödülünü aldıktan sonra Timothee Chalamet ve Leonardo DiCaprio gibi isimleri geride bırakarak en iyi erkek oyuncu ödülünü alması dikkat çekti.

Ryan Coogler da “Sinners” filmiyle en iyi orijinal senaryo dalında BAFTA ödülü kazanan ilk siyahi olarak tarihe geçti.

EN İYİ FİLM

Hamnet
Marty Supreme
One Battle After Another
Sentimental Value
Sinners

KAZANAN: One Battle After Another

EN İYİ YÖNETMEN

One Battle After Another/ Paul Thomas Anderson
Bugonia/ Yorgos Lanthimos
Sentimental Value/ Joachim Trier
Hamnet/ Chloe Zhao
Sinners/ Ryan Coogler
Marty Supreme/ Josh Safdie

KAZANAN: One Battle After Another/ Paul Thomas Anderson

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Robert Aramayo/ I Swear
Timothee Chalamet/ Marty Supreme
Leonardo DiCaprio/ One Battle After Another
Ethan Hawke/ Blue Moon
Michael B. Jordan/ Sinners
Jesse Plemons/ Bugonia

KAZANAN: Robert Aramayo/ I Swear

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Benicio Del Toro/ One Battle After Another
Jacob Elordi/ Frankenstein
Paul Mescal/ Hamnet
Sean Penn/ One Battle After Another
Peter Mullan/ I Swear
Stellan Skarsgard/ Sentimental Value

KAZANAN: Sean Penn/ One Battle After Another

YÜKSELEN YILDIZ ÖDÜLÜ

Robert Aramayo
Miles Caton
Chase Infiniti
Archie Madekwe
Posy Sterling

KAZANAN: Robert Aramayo

EN İYİ KADIN OYUNCU

Jessie Buckley/ Hamnet
Rose Byrne/ If I Had Legs I’d Kick You
Kate Hudson/ Song Sung Blue
Chase Infiniti/ One Battle After Another
Emma Stone/ Bugonia
Renate Reinsve/ Sentimental Value

KAZANAN: Jessie Buckley/ Hamnet

EN İYİ BRİTANYA YAPIMI FİLM

28 Years Later
The Ballad of Wallis Island
Bridget Jones: Mad About the Boy
Die My Love
H Is for Hawk
I Swear
Mr. Burton
Pillion
Steve

KAZANAN: Hamnet

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Odessa A’zion/ Marty Supreme
Inga Ibsdotter Lilleaas/ Sentimental Value
Wunmi Mosaku/ Sinners
Carey Mulligan/ The Ballad of Wallis Island
Teyana Taylor/ One Battle After Another
Emily Watson/ Hamnet

KAZANAN: Wunmi Mosaku/ Sinners

EN İYİ OYUNCU KADROSU

I Swear
Marty Supreme
One Battle After Another
Sentimental Value
Sinners

KAZANAN: I Swear

YABANCI DİLDE EN İYİ FİLM

It Was Just an Accident
The Secret Agent
Sentimental Value
The Voice of Hind Rajab
Sirât

KAZANAN: Sentimental Value

EN İYİ ÖZGÜN SENARYO

Sinners
I Swear
Marty Supreme
The Secret Agent
Sentimental Value

KAZANAN: Sinners

EN İYİ UYARLAMA SENARYO

One Battle After Another
Hamnet
Pillion
Bugonia
The Ballad of Wallis Island

KAZANAN: One Battle After Another

EN İYİ SİNEMATOGRAFİ

Frankenstein
Marty Supreme
One Battle After Another
Sinners
Train Dreams

KAZANAN: One Battle After Another

EN İYİ KOSTÜM TASARIMI

Frankenstein
Hamnet
Sinners
Wicked: For Good
Marty Supreme

KAZANAN: Frankenstein

EN İYİ GÖRSEL EFEKT

Avatar: Fire and Ash
F1
Frankenstein
How to Train Your Dragon
The Lost Bus

KAZANAN: Avatar: Fire and Ash

EN İYİ KURGU

F1
A House of Dynamite
Marty Supreme
One Battle After Another
Sinners

KAZANAN: One Battle After Another

EN İYİ SAÇ VE MAKYAJ

Frankenstein
Hamnet
Marty Supreme
Sinners
Wicked: For Good

KAZANAN: Frankenstein

EN İYİ ORİJİNAL MÜZİK

Bugonia
Frankenstein
Hamnet
One Battle After Another
Sinners

KAZANAN: Sinners

EN İYİ PRODÜKSİYON TASARIMI

Frankenstein
Hamnet
Marty Supreme
One Battle After Another
Sinners

KAZANAN: Frankenstein

EN İYİ BELGESEL

2000 Meters To Andriivka
Apocalypse In The Tropics
Cover-Up
Mr Nobody Against Putin
The Perfect Neighbor

KAZANAN: Mr Nobody Against Putin

EN İYİ SES

F1
Frankenstein
One Battle After Another
Sinners
Warfare

KAZANAN: F1

EN İYİ ÇOCUK VE AİLE FİLMİ

Arco
Boong
Lilo & Stitch
Zootropolis 2

KAZANAN: Boong

EN İYİ ANİMASYON FİLMİ

Elio
Little Amelie
Zootropolis 2

KAZANAN: Zootropolis 2

EN İYİ İLK FİLM (BRİTANYA YAZAR, YÖNETMEN YA DA YAPIMCI)

The Ceremony
My Father’s Shadow
Pillion
A Want In Her
Wasteman

KAZANAN: My Father’s Shadow

BRİTANYA YAPIMI KISA ANİMASYON

Cardboard
Solstice
Two Black Boys in Paradise

KAZANAN: Two Black Boys In Paradise

BRİTANYA YAPIMI KISA FİLM

Magid / Zafar
Nostalgie
Terence
This Is Endometriosis
Welcome Home Freckles

KAZANAN: This Is Endometriosis

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Ayşegül Baybars: Krizler yapısal, erken seçim kaçınılmaz

Published

on

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, Meclis’te yaptığı konuşmada ülkede güven sorununun çözülemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısı yaptı.

Asım Akansoy’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars ise, “Son Siyasi Gelişmeler” başlıklı konuşmasında ülkede yaşanan krizlerin süreklilik kazandığını ve bunun yapısal bir yönetim zafiyetine işaret ettiğini söyledi.

Baybars, ülkede güven sorununun çözülme ihtimalinin kalmadığını ve erken seçim tarihinin belirlenerek, iradenin yeniden halka devredilmesi gerektiğini ifade etti.

Meclis’te son haftalarda yaşanan gelişmelere de işaret eden Baybars, yaşanan toplumsal tepkilerin yalnızca hayat pahalılığı düzenlemesine indirgenemeyeceğini, hükümetin uzun süredir izlediği politikaların bu tabloyu yarattığını kaydetti.

Konuşmasında enerji, su ve dijital altyapı başlıklarına değinen Baybars, Teknecik’teki santrallerde ciddi arızalar bulunduğunu, bazı jeneratörlerin çalışmadığını ve bakım süreçlerinin aksadığını söyledi. Yaz aylarında artacak enerji talebine dikkat çeken Baybars, kısa vadeli çözüm planlarının açıklanmasını istedi.

Su konusuna da değinen, su ve enerji gibi altyapı alanlarında dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini belirten Baybars, su güvenliğinin yalnızca Türkiye’den gelen suyla değil, yerel kaynakların planlı kullanımı, rezerv yönetimi ve kriz senaryolarıyla ele alınması gerektiğini ifade etti.

Dijital altyapı ve veri güvenliği konularında da değerlendirmelerde bulunan Baybars, telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri alanındaki yetkilerin devrine yönelik düzenlemeleri eleştirerek, veri güvenliğinin stratejik bir egemenlik meselesi olduğunu söyledi. Baybars, siber güvenlik altyapısının güçlendirilmesi ve ilgili kurumsal yapıların etkin hale getirilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Baybars, ayrıca son dönemde ifade ve basın özgürlüğüne yönelik baskılar olduğunu, ceza yasası düzenlemeleri ve dijital platformlar üzerinden yapılan müdahalelerin “korku iklimi” yarattığını söyledi.

DİNÇYÜREK

Yerinden söz alarak Baybars’a cevap veren Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ise, enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla son iki yılda yeni jeneratörlerin devreye alındığını ve kapasitenin artırıldığını belirtti. Su konusunda ise Türkiye’den temin edilen suyun ülke için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Dinçyürek, yeraltı su kaynaklarının korunmasının da öncelikli olması gerektiğini kaydetti.

Dinçyürek, fiber optik ve veri güvenliği konularında da çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, verinin yabancı unsurlara devredildiği yönündeki iddiaları kabul etmediklerini ifade etti.

Continue Reading

GÜNDEM

TCG Gür ve TCG İmbat 23 Nisan’da Gazimağusa’da halkın ziyaretine açılacak

Published

on

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yarın TCG Gür Denizaltısı Girne’de, TCG İmbat Hücumbotu ise Gazimağusa’da halkın ziyaretine açılarak liman ziyareti gerçekleştirecek.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarından TCG Gür Denizaltısı (S-357) ve TCG İmbat Hücumbotu (P-335)’nin KKTC’de liman ziyareti yapacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, 23 Nisan tarihinde (yarın) 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında TCG Gür Denizaltısı (S-357) Girne Turizm Limanı’nda, TCG İmbat Hücumbotu (P-335) ise Gazimağusa Ticari Limanı’nda halkın ziyaretine açılacak.

Kamuoyuna saygı ile duyuruldu.

Continue Reading

GÜNDEM

Güncel döviz kurları: Sterlin 61,10 TL

Published

on

Piyasada Sterlin 61,10 TL, Euro 53,10 TL, Dolar 45,20 TL’den işlem görüyor.

Piyasada Sterlin 61,10 TL, Euro 53,10 TL, Dolar 45,20 TL’den işlem görüyor.

Saat 09.00 itibarıyla; 52,75 TL’den alınan Euro 53,10 TL’den satılıyor. 60,70 TL’den alınan Sterlinin satış fiyatı da 61,10TL olarak belirlendi.

Dolar ise 44,90 TL’den alınıp, 45,20 TL’den satışa sunuluyor.

Continue Reading