Connect with us

GÜNDEM

Tufan Erhürman, Turgay Deniz’in açıklamasına işaret etti: Nihayet Allah korusun safhasına geldik

Published

on

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’in Kıbrıs Postası’na yapmış olduğu açıklamaya işaret ederek, “Nihayet Allah korusun safhasına geldik” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz‘in Kıbrıs Postası‘na yapmış olduğu açıklamaya dikkat çekerek, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Erhürman, Deniz’in “Bir de Güney Kıbrıs’a (alışverişe) gidemeyenler var, onları Allah korusun” ifadelerini kullanmasına işaret etti, “Bu sözler Ticaret Odası başkanı Sn. Turgay Deniz‘in! Güney’in kuzeyden daha ucuz olmaya başlaması daha çarpıcı birisi tarafından, daha çarpıcı biçimde ifade edilemezdi herhalde!” dedi.

Tufan Erhürman, “Saldım çayıra Mevlam kayıra hükumeti” diyoruz ya, nihayet Allah (Mevla) korusun safhasına geldik. “KKTC ekonomisi olması gerekenden çok daha iyi yönetilmektedir” diyen “hükümet”e duyurulur!..” açıklamasını yaptı.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Arıklı: Yeni sistemi hayata geçirirken tüm paydaşlarla yakın istişare içerisinde olmayı sürdüreceğiz

Published

on

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Toplu Taşıma Master Planı projesinin  tamamlandıgını,  önümüzdeki haftadan itibaren tüm paydaşlarla görüştükten sonra şirketi kurma sürecinin  başlayacağını söyledi.

Bakan Arıklı, bu süreçte  taşımacılar, üniversiteler, belediyeler, Ana Muhalefet  ve iktidar ortakları ile tek tek görüşüp, halkı daha fazla bekletmeden yeni ve çağdaş toplu taşıma sistemini hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) ile Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği temsilcilerini kabul eden Arıklı, KKTC Toplu Taşıma Master Planı ile ilgili bilgi verdi.

Arıklı, ülkede bir çok sorunu çözecek olan ve ülke ekonomisine katma değer sağayacak modern ve çağdaş bir toplu taşıma sistemi ile ilgili taşımacıların sorularını da  yanıtladı.

Arıklı, yeni sistemi hayata geçirirken tüm paydaşlarla yakın istişare içerisinde olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Continue Reading

GÜNDEM

Gönyeli-Alayköy’de altyapı çalışmaları devam ediyor: 150 metrelik kanalizasyon hattı tamamlandı

Published

on

Gönyeli-Alayköy Belediyesi, Şht. Hüseyin Amca Caddesi ile Temiz Düşün Çemberi arasında 200 mm çapında, 150 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı döşedi. Başkan Hüseyin Amcaoğlu, altyapı çalışmalarının kent genelinde süreceğini açıkladı.

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla altyapı çalışmalarına dair bilgi verdi.

Açıklamada, Şht. Hüseyin Amca Caddesi ile Temiz Düşün Çemberi arasındaki güzergâhta 150 metre uzunluğunda ve 200 mm çapında yeni bir kanalizasyon hattı döşendiği bildirildi.

Amcaoğlu’nun yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Altyapı Güçlendirme Çalışmalarımıza Devam!

Gelişen kentimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Şht. Hüseyin Amca Caddesi ile Temiz Düşün Çemberi arasındaki güzergahta 150 metre uzunluğunda, 200 mm çapında kanalizasyon hattı döşedik.

Kent genelindeki altyapıyı güçlendirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”

 

 

Continue Reading

GÜNDEM

İran’da ateş çemberinden Türkiye’ye: Ahmet Savaşan’ın zorlu tahliye yolculuğu

Published

on

UBP Milletvekili Ahmet Savaşan, gözlemci olarak katıldığı konferans için bulunduğu İran’da, zorlu tahliye süreci sonunda Türkiye’ye ulaştı.

İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırıları sırasında, İran’da bulunan Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Ahmet Savaşan ve Remzi Gardiyanoğlu yaşanan krizin tam ortasındaydı. Gözlemci üye sıfatıyla katıldığı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 3. Sağlık Turizmi Konferansı için İran’da bulunan Savaşan, saldırılar sırasında bir anda kendini ateş çemberinin içinde buldu.

İran hava sahasının kapanması, güvenlik tehdidinin artması ve diplomatik trafiğin yoğunlaştığı saatlerde, Tahran’daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin koordinesinde tahliye planı hazırlandı. Savaşan, güvenliği sağlanmış bir konvoyla, büyükelçilik tarafından görevlendirilen korumalar eşliğinde İran’dan Türkiye’ye doğru yola çıktı.

12 saati aşkın bir zaman alan zorlu karayolu yolculuğu, zaman zaman güvenlik kontrolleri, iletişim kesintileri ve gerilim dolu bekleyişlerle geçti. Ancak Savaşan ve beraberindeki heyet, sabahın ilk ışıklarında Türkiye sınırına ulaşarak güvenli bir şekilde yurda giriş yaptı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Çok şükür, Türkiyemizdeyiz,” diyerek duygularını paylaşan Ahmet Savaşan; Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’a, büyükelçilik personeline, Urumiye Başkonsolosu A. Cüneyt Akbal’a, süreçte görev alan kolluk kuvvetlerine ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

Savaşan ayrıca, süreci yakından takip eden Türkiye Cumhuriyeti devlet yetkililerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Başbakan Ünal Üstel’e, Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’na, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na da özel olarak teşekkür etti.

Ailesine, dostlarına ve destek mesajlarıyla yanlarında olduklarını hissettiren herkese minnet duygularını ileten Savaşan, paylaşımını “Türkiyemizdeyiz. İyiyiz. Güvendeyiz” sözleriyle tamamladı.

Ahmet Savaşan’ın İran’dan Türkiye’ye uzanan bu kritik tahliye süreci, sadece bir yolculuk değil, aynı zamanda diplomatik dayanışma ve kriz yönetiminin de somut bir örneği oldu.

Continue Reading