Connect with us

GÜNDEM

Tufan Erhürman: Müjdelerle oyalanmayı bırakıp, çocuklarımızın geleceği için ciddi adımlar atmalıyız!

Published

on

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Müjdelerle oyalanmaya biraz ara verip, bu halkın, bu ülkenin, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için ciddi işlerle uğraşmakta yarar var!” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Müjdelerle oyalanmaya biraz ara verip, bu halkın, bu ülkenin, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için ciddi işlerle uğraşmakta yarar var!” dedi.

Erhürman’ın paylaşımı şu şekilde:

“Hep “müjdeler” geliyor da biz bir süreliğine sorunlarımızı unutup o “müjde”lerle oyalanıyoruz ya! Bir ara da Rusya ile ilgili “müjde”ler gelmişti. Rusya “iki devletli çözüm modeli”ne sıcak bakabilir, en azından KKTC’ye direkt uçuşları başlatabilirdi…

Tarih: 22.9.2022… Türkiye’nin önemli haber kanallarından CNN Türk’te haber: “Diplomatik kaynaklar: Rusya KKTC’ye direkt uçacak”.

Tarih 12.10.2022… Türkiye’nin önemli haber kanallarından NTV’de haber: “Rusya KKTC’ye direkt uçuş hazırlığı yapıyor… Rusya’dan KKTC’ye ilk uçuşun KKTC’nin 39. Kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım’da yapılması planlanıyor”.

Tarih 29.10.2022… Gazetelerde haber: “Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, KKTC’ye Rusya’dan uçak seferlerinin başlayacağına ilişkin medyada çıkan haberleri “fantezi” olarak niteledi. Rusya’nın Kıbrıs politikasında bir değişiklik olmadığını belirterek, “1983 tarihli 541 ve 1984 tarihli 550 numaralı BM Güvenlik Konseyi kararlarına bağlıyız” dedi.

Tarih: 16 Ağustos 2024… Gazetelerde haber: “Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Dairesi Direktörü Yuri Pilipson… BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olarak Rusya, 541 (1983) ve 550 (1984) dahil Güvenlik Konseyi kararlarına ve 1944 Uluslararası Sivil Havacılık Chicago Sözleşmesine bağlı kalmaya devam ediyor. Uluslararası hukuka güvenmenin alternatifini görmüyoruz”.

Tarih: 20.8.2024… Gazetelerde haber: “Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Murat Ziazikov: Kıbrıs sorununa, her iki toplumun haklı endişe ve çıkarlarını gözetecek, BM Güvenlik Konseyi kararlarında yer alan, bilindik uzlaşılmış uluslararası hukuk çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasını desteklediklerini vurguladı”. Ziazikov, KKTC’de 50,000’den fazla Rus vatandaşın yaşadığını da belirtti.

İşin özeti: Rusya, BM Güvenlik Konseyi kararlarına bağlıyım, yani Kıbrıs’ta çözüm modeli olarak iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyonu çözüm modeli olarak görüyorum diyor. Rusya’dan KKTC’ye direkt uçuşun söz konusu olmadığını açıklıyor.

Ve ilgilenenlere son bir not: Rusya, resmi ağızdan, KKTC’de 50,000’den fazla Rus vatandaşın yaşadığını söylüyor.

“Müjde”lerle oyalanmaya biraz ara verip, bu halkın, bu ülkenin, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için ciddi işlerle uğraşmakta yarar var!”

 

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Rum Yönetiminden Fidan’a yanıt!

Published

on

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın İsrail’le iş birliğinin bölgede daha fazla güvensizlik ve sorun yarattığı” şeklindeki açıklamalarına Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin revizyonist talepleri veya bölgesel liderlik öngörüsü olmadığı” iddia edilerek, Fidan’ın “saptırıcı açıklamalarının kabul edilmediği” ifade edildi.

Açıklamada özetle, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi bir ülke olarak uluslararası toplumun ve bölgenin faydalı bir üyesi olduğu iddia edilirken, “Türkiye’nin AB toprağını yasadışı şekilde, on binlerce asker bulundurarak işgali altında bulundurduğu” savunuldu.

Gazete, Yunanistan’dan da benzer şekilde bir açıklama geldiğini ve açıklamada; “Gerçeğin saptırılma girişimlerinin fayda sağlamayacağı” görüşünün dile getirildiğini aktardı.

Continue Reading

GÜNDEM

Latif Akça YDP’ye katıldı

Published

on

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Latif Akça’nın partiye katıldığını açıkladı.

Arıklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sevgili Latif Akça, aramıza hoş geldin. Sensiz bir eksiktik. Seninle şimdi daha güçlüyüz…” ifadelerini kullandı.

Latif Akça daha önce 5’inci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Sivil Toplum Kuruluşları ve İlişkiler Sorumlu Danışmanlığı görevini yürüttü. Akça, ayrıca 2013 yılında Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nde kurucu başkan olarak görev almakta.

Continue Reading

GÜNDEM

Taçoy “Hayat Pahalılığı yasa tasarıları pazartesi komiteye geri alınacak”

Published

on

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Hayat Pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Kanal T’de Nazar Erişkin’e konuk oldu. Hasan Taçoy, UBP içerisindeki iletişim sorununa dikkat çekerek, “Bizimle dahi iletişim bozukluğu var. Biz dağıtılan evraktan haberimiz yok. Meclis grubunda böyle bir iletişimsizlik daha önce yaşamadı. İletişim olsa sendikalarla ya da siyasi partilerle farklı olacaktı. Bizimle ileşitim olsa yine farklı olacak. Bir ihmal ve iletişimsizlik sorunu var. Ben hiçbir evrakı okumadan onay vermem. Görüşülecek olan gündemi çalışarak giderim. Bu bir alışkanlıktır” dedi.

Hasan Taçoy, hayat pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

Continue Reading

Facebook