GÜNDEM
Sosyal Sorumluluk Projelerine Arıklı desteği
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ve Bakanlığa bağlı Güzelyurt Karayolları Dairesi’nin, ülkemizdeki sosyal sorumluluk projelerine işgücü anlamındaki katkıları devam ediyor.
Ülkemizde devlet kurumlarının ve kuruluşlarının ayrıca siyasilerin de hiçbir dönemde önem vermediği getirisi olmayan hayır işi faaliyetlerine ve sosyal sorumluluk projelerine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın gerekli hassasiyeti göstermesi ve duyarlılık göstermesi takdirle karşılandı.
Güzelyurt İlçesi’nin 13 köyüne, ayrıca Yeşilırmak’tan Alayköy’e kadar uzanan geniş bir yelpazede kamuya hizmet veren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Dairesi Güzelyurt Şubesi’nin, yoğun iş temposu esnasında sosyal sorumluluk projelerine de önem vermesi, sivil toplum tarafından memnuniyetle karşılandı ve tüm siyasilere ve devlet kurumlarına örnek olması temenni edildi.
Karayolları Dairesi Güzelyurt Şubesi’nin, Güzelyurt’ta İçişleri Bakanlığı tarafından bir derneğe icar edilen arazide, iş makineleriyle gerekli temizlik çalışmaları gerçekleştirdiği bildirildi.

YALNIZ ERHAN ARIKLI’DAN DEĞİL, DEVLET ERKÂNINDAN DA AYNI DUYARLILIK VE HASSASİYET BEKLENİYOR
Herhangi bir ticari geliri olmayan sokak hayvanlarına yardım maksatlı yürütülen projeye Karayolları Güzelyurt Şubesi’nin, iş makineleriyle iş gücü desteği koyduğu bildirilirken; diğer devlet kurumlarının da bu tür sosyal sorumluluk projelerine katkı koymasının beklendiği kaydedildi.
DERE YATAKLARI MOLOZLARLA DOLDURULURKEN BELEDİYE İLGİSİZ…!
Söz konusu arazide dere yataklarının molozlarla işgal edildiğini gören ekipler, dere yataklarının akış yönündeki molozları temizlerken; Kıbrıs dilinde ‘ballura’ olarak bilinen dikenli bitkileri de temizleyerek arazide gerekli temizlik çalışmalarını yaptılar. Güzelyurt Belediyesi’nin yapması gereken bu çalışmaları, belediyenin sorumsuzluğu nedeniyle Karayolları Dairesi Güzelyurt Şubesi’nin gerçekleştirdiği bildirildi.
“TÜM SİYASİLERDEN ERHAN ARIKLI GİBİ MERHAMETLİ OLMALARINI BEKLİYORUZ”
Karayolları Dairesi Güzelyurt Şubesi’nin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine ve hayır işlerine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın duyarlılık ve hassasiyet göstermesi ve desteğini esirgememesi sivil toplum ve dernekler tarafından takdirle karşılandı.

“YALNIZCA TİCARİ FAALİYETLERE DEĞER VERİLMESİ MERHAMETSİZLİKTİR”
Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği Yönetimi, “Günümüzde yalnızca iş insanlarının taleplerine ilgi gösteriliyor. Siz eğer bir sivil toplum örgütüyseniz ve kazancı olmayan bir hayır işi faaliyeti yapıyorsanız, hiçbir siyasi, hiçbir bakan veya hiçbir yetkili sizi dikkate almaz. Fakat bunların arasında bir isim var ki, Bakan Erhan Arıklı, hayır işi faaliyetlerine elinden gelen katkıyı koymaya çalışır. Çünkü merhametlidir. Merhamet bir insanı insan yapan ve bir siyasiyi de güvenilir kılan en önemli özelliktir biz sivil toplum örgütlerine göre… Erhan Arıklı’nın desteklerini ve ilgisini esirgememesi bizi ziyadesiyle memnun ve mutlu etmiştir. Tüm siyasilerin ve yetkili mercilerin ülkemizdeki sosyal sorumluluk projelerine, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi katkı koyması, hassasiyet göstermesini bekliyoruz”
Karayolları Dairesi Güzelyurt Şube Sorumlusu Cemal Orakçıoğlu da, “Devlet ve ülkenin menfaatine yapılan her türlü sosyal sorumluluk projelerine, emeğimizi esirgemeden elimizden gelen iş gücü desteğini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

GÜNDEM
Rum Yönetiminden Fidan’a yanıt!
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın İsrail’le iş birliğinin bölgede daha fazla güvensizlik ve sorun yarattığı” şeklindeki açıklamalarına Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi.
Haravgi gazetesinin haberine göre, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin revizyonist talepleri veya bölgesel liderlik öngörüsü olmadığı” iddia edilerek, Fidan’ın “saptırıcı açıklamalarının kabul edilmediği” ifade edildi.
Açıklamada özetle, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi bir ülke olarak uluslararası toplumun ve bölgenin faydalı bir üyesi olduğu iddia edilirken, “Türkiye’nin AB toprağını yasadışı şekilde, on binlerce asker bulundurarak işgali altında bulundurduğu” savunuldu.
Gazete, Yunanistan’dan da benzer şekilde bir açıklama geldiğini ve açıklamada; “Gerçeğin saptırılma girişimlerinin fayda sağlamayacağı” görüşünün dile getirildiğini aktardı.
GÜNDEM
Latif Akça YDP’ye katıldı
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Latif Akça’nın partiye katıldığını açıkladı.
Arıklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sevgili Latif Akça, aramıza hoş geldin. Sensiz bir eksiktik. Seninle şimdi daha güçlüyüz…” ifadelerini kullandı.
Latif Akça daha önce 5’inci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Sivil Toplum Kuruluşları ve İlişkiler Sorumlu Danışmanlığı görevini yürüttü. Akça, ayrıca 2013 yılında Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nde kurucu başkan olarak görev almakta.
GÜNDEM
Taçoy “Hayat Pahalılığı yasa tasarıları pazartesi komiteye geri alınacak”
UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Hayat Pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.
UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Kanal T’de Nazar Erişkin’e konuk oldu. Hasan Taçoy, UBP içerisindeki iletişim sorununa dikkat çekerek, “Bizimle dahi iletişim bozukluğu var. Biz dağıtılan evraktan haberimiz yok. Meclis grubunda böyle bir iletişimsizlik daha önce yaşamadı. İletişim olsa sendikalarla ya da siyasi partilerle farklı olacaktı. Bizimle ileşitim olsa yine farklı olacak. Bir ihmal ve iletişimsizlik sorunu var. Ben hiçbir evrakı okumadan onay vermem. Görüşülecek olan gündemi çalışarak giderim. Bu bir alışkanlıktır” dedi.
Hasan Taçoy, hayat pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.
-
GÜNDEM20 saat agoAksa Enerji, Africa Finance Corporation ile stratejik iş birliğini güçlendiriyor
-
GÜNDEM19 saat agoEdirne’de Milli Takım İçin Kulaç Atacaklar
-
GÜNDEM20 saat agoMerit Park’a prestijli ödül
-
GÜNDEM16 saat agoGrand Sapphire’in kalitesi ödülle taçlandı
-
GÜNDEM1 saat agoTaçoy “Hayat Pahalılığı yasa tasarıları pazartesi komiteye geri alınacak”
-
GÜNDEM1 saat agoMeteoroloji Dairesi’nden tozlu hava uyarısı!
-
GÜNDEM1 saat agoAkpınar “Süreç yalnızca siber saldırı değil, algı operasyonu. Siyasi fırsatçılığa dönüşmemeli”
-
GÜNDEM1 saat agoLatif Akça YDP’ye katıldı
