GÜNDEM
”Shakespeare’in Şen Kadınları” Mağusa’da sahneleniyor
Baraka Tiyatro Ekibi’nin yeni oyunu “Shakespeare’in Şen Kadınları” 6 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’da Mağusa Kültür Kongre Merkezi’nde (KÜKOM) sahnelenecek.
Bağımsızlık Yolundan verilen bilgiye göre, Shakespeare’in Şen Kadınları, kara komediye bir gönderme olarak “mor” komedi şeklinde tarif ediliyor.
12 yaş ve üzeri tüm tiyatro severlerin davet edildiği oyun, Shakespeare oyunlarına feminist bir yorum getirerek, kadın özgürleşmesi temasını işliyor. Baraka Tiyatro Ekibi kolaylaştırıcısı Nazen Şansal’ın yazdığı oyunda, Feray Karahüseyin Ergin, Merin Olgun, Muhammed Said Alpsoy, Serap Kızıl ve Şifa Alçıcıoğlu rol alıyor. Oyunun özgün müziklerini ise Sol Anahtarı müzik topluluğu ile müzisyen Ahmet Güvenler hazırladı.
Açıklamaya göre, dayanışma katkısı 50 TL olan oyun biletleri, Bağımsızlık Yolu Mağusa Bölge Örgütü’nden veya oyun günü kapıdan temin edebilecek.
GÜNDEM
Öztürkler: KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ve beraberindeki heyet, Bakü’de Zafer Anıtı, Haydar Aliyev’in kabri ve Şehitler Hıyabanı’nı ziyaret ederek çelenk ve karanfil bıraktı. Öztürkler, “KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor” dedi.
GÜNDEM
Güney Kıbrıs’ta Türk Malları kiralama sistemi yenilendi: 600’den fazla ihlal tespit edildi
Politis’e göre, Güney Kıbrıs’ta Türk Malları’nın kiralanmasına ilişkin yeni düzenlemelerle açık ilan ve kriter temelli sisteme geçildi. Denetimlerde 600’den fazla kira sözleşmesinde ciddi ihlal tespit edilirken, yüzlerce taşınmazın geri alındığı bildirildi.
GÜNDEM
Hakan Dinçyürek: Mağusa Devlet Hastanesi’nde Anjiyo Merkezi hizmete hazır
Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde kısa süre önce kurulan anjiyo merkezini inceleyerek, kalp damar cerrahisi ameliyathanesi ile kalp-akciğer pompasının da kurulma aşamasında olduğunu kaydetti.
-
GÜNDEM22 saat agoAfrika’nın Enerji Devi KKTC’de
-
GÜNDEM4 saat agoHakan Dinçyürek: Mağusa Devlet Hastanesi’nde Anjiyo Merkezi hizmete hazır
-
GÜNDEM7 saat agoSterlin 60,15 TL, euro 52,40 TL, dolar 44,85 TL’den işlem görüyor
-
GÜNDEM7 saat ago“2026 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” imzalandı: Stratejik projeleri hayata geçirmekte kararlıyız
-
GÜNDEM4 saat agoGüney Kıbrıs’ta Türk Malları kiralama sistemi yenilendi: 600’den fazla ihlal tespit edildi
-
GÜNDEM4 saat agoÖztürkler: KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor
-
DÜNYA7 saat agoIMF, küresel ekonomik büyüme tahmininde aşağı yönlü revizyonun sinyalini verdi
-
GÜNDEM7 saat agoİran’dan ateşkes sonrası açıklama: Hiçbir ülkeye saldırı yapılmadı
