GÜNDEM
Özdenefe: Girne Limanı’ndaki çalışmalar acilen neticelendirilmesi lazım

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, Girne Antik Liman restorasyon projesinin tam anlamıyla tamamlanmamasının bölge esnafı, yatçılar, turistler ve Girneliler için sıkıntı yaratmaya devam ettiğini belirterek, Girne Limanı’ndaki çalışmaların acilen neticelendirilmesi gerektiğini söyledi.
Özdenefe’nin açıklamasının tamamı şöyle:
“İlkbahara merhaba dememize haftalar kala Girne Antik Liman restorasyon projesinin hala daha tam anlamıyla tamamlanmaması bölge esnafı, yatçılar, turistler ve Girneliler için sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Bu sabah kısa bir yürüyüş yapma ve gerek esnaf gerekse de orada karşılaştığım dostlara konuşma fırsatım oldu. Maalesef gelinen nokta arzu ettiğimizin uzağında.
Söz verilen düzenlemeler henüz yapılmamış, lokantaların önüne ne açılan- kapanan pergola ne de şemsiye konmuş; hatta projenin son halinin nasıl olacağı konusunda dahi kafalar hala karışık. Esnafın bir kısmı masa ve sandalyelerini dışarıya çıkarmış ama belirsizlik ve düzensizlik devam ediyor.
Yatların bağlı bulunduğu kısım ile yürüyüş için ayrılan alanda güvenlik önlemi alınmaması, Sn. Bakan meclis kürsüsünden söz verdiği halde çürümüş eski deklerin henüz yenilenmemiş olması güvenlik açısından ciddi risk teşkil ediyor. Birkaç gün önce bir gencin ahşap dekler üzerinde yürürken çürüyen ahşabın kırıldığı ve şans eseri herhangi bir yaralanma olmadan olayı atlattığı bana verilen bilgiler arasında.
Cam zemin altında muhafaza edilmesi ve limana görsel bir değer de katması beklenen bölüm de içten buharlaşma/terleme olduğu için görünmüyor.
İlkbahar Girne’siz, Girne Limansız olmaz. Acilen gerekli çalışmaların neticelendirilmesi lazım. Turizm Bakanı başta olmak üzere hükümet yetkililerinin bu durumu görmezden gelme hatta bir esnafın da ifade ettiği gibi bölgeye, bölgeliye ‘küsme’ hakkı olamaz!”
GÜNDEM
BTHK ve TBD iş birliğinde siber güvenlik eğitimi

BTHK ve TBD iş birliğinde düzenlenecek eğitim, kamu ve özel sektörde görev yapan bilişim uzmanlarına siber güvenlik alanında güncel tehditler ve önlemler konusunda bilgi sunacak.
GÜNDEM
Eğlencenin nabzı Salut’ta atıyor

Gece hayatının vazgeçilmezi Salut, doludizgin eğlencelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor
Kıbrıs gece hayatının en gözde mekânlarından biri olan Salut, unutulmaz gecelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Müzik ve eğlence merkezine dönüşen mekânda, DJ’ler enerjik şarkılarla konuklara adeta müzik ziyafeti sunuyor.
Renkli kıyafetleri ve göz alıcı koreografileriyle izleyenleri büyüleyen oryantaller ve mekanda gerçekleştirilen ateş şovlar büyük beğeni topluyor.
Adanın dört bir yanından eğlence severlerin akın ettiği Salut’ta eğlence geç vakitlere kadar doyasıya yaşanıyor.
GÜNDEM
Turunçgil Sektörü İşbirliği Anlaşması imzalandı

Narenciye sektöründe faaliyet gösteren KKTC ve Türkiye’den dört örgüt, Turunçgil Sektörü İşbirliği Anlaşması imzalandı.
-
GÜNDEM1 yıl ago
Sigaraya zam üstüne zam!
-
GÜNDEM1 yıl ago
Bakan Arıklı şehit olan TSK askeri için taziye mesajı yayımladı
-
GÜNDEM1 yıl ago
Asgari ücret için yüzde 50 artış talebi
-
GÜNDEM1 yıl ago
Bir haftada 56 kaza
-
GÜNDEM1 yıl ago
Başbakanlık önünde “mücadele ateşi”
-
GÜNDEM12 ay ago
Emrullah Turanlı: “Ercan’a Herkesin Sahip Çıkması Gerekiyor”
-
SAĞLIK1 yıl ago
Giderek artıyor: Uzmanlar “miyop salgını”na karşı uyarıyor
-
SAĞLIK1 yıl ago
Elektronik sigara kullanan gençlerin idrarında uranyum ve kurşun bulundu