GÜNDEM
Letimbiotis’ten Türkiye’nin AB etkinliğine katılmama kararı konusunda açıklama
Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Ankara’nın AB’nin genişlemesinin 20’inci yıldönümüyle ilgili etkinliği boykot etme kararı aldığı öne sürüldü.
Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Ankara’nın AB’nin genişlemesinin 20’inci yıldönümüyle ilgili etkinliği boykot etme kararı aldığı öne sürüldü.
Fileleftheros gazetesi “Etkinliği Boykot Etmekle Yanıt Veriyor” başlığıyla yer verdiği haberinde, Ankara’nın Avrupa-Türk meseleleriyle Kıbrıs sorunu arasında bağlantı kurulmasından ötürü Avrupa Konseyi kararlarının içeriği konusunda şu veya bu şekilde öfkeli olduğunu ve son isteyeceği şeyin Rum Yönetiminin baş role sahip olacağı bir etkinliğe katılmak olacağını yazdı.
Haberde, Türkiye’nin 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek ekinliğe katılmama niyeti konusunda AB başkanlığını bilgilendirdiği ve “basından elde edinilen bilgilere” göre Ankara’nın Avrupa Konseyi toplantısı kararlarından ötürü hayal kırıklığına uğradığını savunduğu ifade edildi.
Gazete “aynı bilgilere dayanarak” Ankara’yı kızdırdığı görülen şeyin “Liderler Avrupa Birliği’nin AB-Türkiye iş birliğinin daha fazla güçlenmesi için, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin müzakerelerin yeniden başlaması ve müzakerelerde ilerleme yaşanmasına özel önem veriyor” ifadesi olduğunu da belirtti.
Rum kesiminin ise ilk andan itibaren bu ifadeden memnun olduğunu, çünkü bunun Avrupa-Türkiye meseleleri aracılığıyla Kıbrıs sorunundaki çabalara katkıda bulunacağını düşündüğünü yazan gazete, Rum hükümetinin mesajının Kıbrıs sorununda hamleler gerçeklemesi durumunda, AB tarafından Avrupa-Türkiye meselelerinde buna uygun olumlu bir karşılık verileceği şeklinde olduğunu iletti.
-Letimbiotis
Haberinde Güney Kıbrıs hükümeti sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in açıklamasına da yer veren gazete, Letimbiotis’in Türkiye’nin söz konusu etkinliği boykot etmeye karar verdiğini teyit ettiğini iletti.
Türkiye’nin AB’nin genişlemesinin 20’inci yılıyla ilgili etkinlikte temsil edilmeyi reddetmesini yorumlaması istenen Letimbiotis, Türkiye’nin etkinliğe katılmama konusunda bildirimde bulunduğuna dair bilgiye sahip olduklarını ifade etti.
Letimbiotis’in sözlerinin devamında Avrupa Konseyi toplantısının ardından söylediklerini yinelediğini yazan gazete, Letimbiotis’in “Avrupa-Türk meselelerinin gidişatının net bir şekilde Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle ilişkilendirildiği son Avrupa Konseyi toplantısı kararları temelinde bunun ileriye doğru atılmış olumlu bir adım ve olumlu bir mesaj olduğunu düşünüyoruz” ifadesine yer verdi.
Letimbiotis açıklamasında Rum Yönetimi olarak Avrupa-Türk meselelerinde ilerleme olması için her türlü olumlu ve yapıcı niyete sahip olduklarını gösterdiklerini ve bunun için Kıbrıs sorununda bariz bir ilerlemenin olmasının yeterli olduğunu da öne sürdü.
Lefkoşa Rum kesiminin tezinin Kıbrıs sorununun bir Avrupa sorunu, Avrupa meselesi olduğu şeklinde olduğunu da belirten Letimbiotis, Avrupa ailesi olarak Türkiye’ye son yıllarda büyük ölçüde kendisini ilgilendiren çok önemli noktalarda var olabilecek olumlu perspektifler, aynı zamanda bizzat Türkiye’nin kendisinin de Kıbrıs sorunuyla ilgili yapıcı tutumunu pratikte göstermesi gerektiğine dair bir mesaj gönderdiklerini savundu.
Görevi devraldıkları ilk andan itibaren hükümetin ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in karşılıklı yarar sağlayan bir duruma ulaşılmasına ilişkin yaklaşımı geliştirdiğini savunan Letimbiotis, bu kararlarla birlikte karşılıklı yarar sağlayan bir duruma ulaşabileceklerini düşündüklerini aynı zamanda Türkiye’nin yalnızca Kıbrıs açısından değil, geniş bölge için de faydalı olacak yapıcı bir tutum sergilemesini umduklarını sözlerine ekledi.
GÜNDEM
Asgari ücret tepkisi: Emekçileri açlığa mahkum ediyorlar
Basın Emekçileri Sendikası, açıklanan 37 bin 818 TL’lik asgari ücrete tepki göstererek, “Emekçileri açlığa mahkum ediyorlar” dedi.
GÜNDEM
Asgari ücret belirlendi…
Her zaman olduğu gibi sermayenin ölçüsüz bir şekilde yaptığı artışları/ zamları engelleyemeyenler asgari ücretliye gelince müdahale edip milim milim artış yaparak zaten olmayan alım güçlerini daha da dibe vurmalarına sebebiyet vermektedir….
Sosyal devlet yönetimleri alım gücü tamamen erimiş asgari ücretlilere değişik şekillerde çocuk yardımı gıda yardımı eğitim yardımı gibi birçok alanda katkı sağlama planlaması yapabilir…
Asgari ücretle çalışan insanlarımız iş yaşam koşullarında verimli olmak ve “ işinde kalabilmek “ için çok yoğun fiziki emek harcamaktadırlar.Bütün işler onların harcadığı emekleri sayesinde dönmektedir.
Emeğin en yüce değer olduğu boş bir laf değildir.Emekçi insanlara reva görülen 37 bin küsür maaşla geçinebilmeleri imkan dahilinde değildir .
Bu bulanık ortamda sermaye gelirini katlarken bütün işleri yapan bu emekçi insanların üzerinden para kazandıklarını unutmamalıdırlar
#İnsanı #yaşat ki #devlet #yaşasın sözü unutulmamalıdır….
Sosyal devlet olgusuyla yönetilen bir ortamda hükümetler her şeyi düşünmek zorundadır
Asgari ücretle çalışanlar üzerinden devlet aldığı katkıları minimize edebilir…
Bu bile asgari ücretliye yansırsa bir nebze rahatlayabilir…
Devlet birtürlü üstüne gidemediği bu ülkede milyon dolarlar kazanan çok sayıda şirket ve şahıslardan gelir toplayabilir…
Devletin yapması gereken gerçek servet sahiplerinden gelire göre vergi alabilmesinin yolunu açabilir….
Gelirlerini bu şekilde artırabilen devlet düşük maaşlı insanlara katkı sağlayarak refah düzeyini artırıp sosyal devlet olarak varlığını gösterebilir.
Bu çok önemli bir konudur
Aksi takdirde sermayeye hiç karışamayan devlet sadece yaşam savaşı veren insanlarımızın üstüne giden görüntüsüyle sosyal devlet olgusundan her gün biraz daha uzaklaşır
Devletin farkında olduğu ve çözmediği bu gidişat iradesi yüksek koltuk sevdası olmayan yöneticiler tarafından çok da kolay yapılabilir
Yeterki irade olsun…
GÜNDEM
Tufan Erhürman: Çözüm, bu adada kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasının tek yoludur
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Çözüm, bu adada ve bölgede kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasının tek yoludur” açıklamasını yaptı.
-
GÜNDEM1 yıl ago
Sigaraya zam üstüne zam!
-
GÜNDEM1 yıl ago
Bakan Arıklı şehit olan TSK askeri için taziye mesajı yayımladı
-
GÜNDEM1 yıl ago
Asgari ücret için yüzde 50 artış talebi
-
GÜNDEM1 yıl ago
Bir haftada 56 kaza
-
GÜNDEM1 yıl ago
Başbakanlık önünde “mücadele ateşi”
-
GÜNDEM6 ay ago
Emrullah Turanlı: “Ercan’a Herkesin Sahip Çıkması Gerekiyor”
-
SAĞLIK9 ay ago
Giderek artıyor: Uzmanlar “miyop salgını”na karşı uyarıyor
-
SAĞLIK9 ay ago
Bilimsel araştırma: Evlilik ve çocuk kadınlarda mutluluk sebebi