Connect with us

GÜNDEM

İsrail basını: Netanyahu Lübnan cephesindeki saldırıları genişletecek

Published

on

İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, kuzeyde Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldığını iddia etti.

İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, kuzeyde Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldığını bildirdi.

Kanal 13’ün internet sitesindeki haberine göre Netanyahu, 12 Eylül’de, kuzey cephesindeki gerilimi görüşmek üzere düzenlenen stratejik bir toplantıya katıldı. Netanyahu, burada, İsrail’in “kuzey cephesinde geniş kapsamlı ve güçlü bir operasyon yapma niyetinde olduğunu” ifade etti.

Kanal, kimliğini açıklamadığı Netanyahu’ya yakın üst düzey bir yetkiliden alıntı yaparak, kuzey cephesindeki bu saldırılar için henüz kesin bir tarih belirlenmediğini, ancak yakın bir gelecekte bu adımın atılmasının planlandığını aktardı.

İsrail Güvenlik Kabinesi’nin bu hafta kuzey cephesindeki gerilimi ele alması bekleniyor. Kanal, kimlikleri açıklanmayan bazı İsrailli güvenlik yetkililerinin, kuzey cephesindeki saldırıları genişletmenin aynı zamanda Gazze’deki askeri varlığın azaltılmasını gerektireceğini vurguladığını da bildirdi.

İsrail’in Lübnan’ın kuzeyine düzenlediği son hava saldırısında 3’ü çocuk 4 kişi yaralandı.

Söz konusu yetkililer, İsrail’in kuzeyindeki mevcut durumu değiştirme girişimlerinin “geniş çaplı bir savaşa yol açabileceği” konusunda Netanyahu’ya uyarıda bulundu.

‘İSRAİL SAVAŞ AÇARSA KARŞILIK VERİRİZ’

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’e savaş açmayı planlamadıklarını ancak İsrail’in açması durumunda buna karşılık vereceklerini belirtti.

Lübnan haber ajansı NNA’ya göre Kasım, başkent Beyrut’ta düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, kuzey cephesindeki saldırıları genişletme kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Netanyahu’nun savaş tehdidinden korkmadıklarını ve bu tehdidin kendilerini Gazze’ye destek vermekten de alıkoymayacağını dile getiren Kasım şöyle devam etti:

“Savaş açma planımız yok çünkü bunun bir faydası olacağını düşünmüyoruz ama İsrail savaş açarsa buna savaşla karşılık veririz ve kayıplar bizim için de onlar için de çok büyük olur. İsrailliler, kuzeydeki bir savaşın, bölgede evlerini terk eden 100 bin kişiyi geri getireceğini zannediyorsa şimdiden söyleyelim, yüzbinlerce kişinin daha uzun vadeli göçüne hazır olsunlar. Kuzeydekilerin evlerine dönmesinin, Gazze savaşının sona ermesinden başka yolu yok.”

Kasım, Gazze savaşı devam ettiği sürece Lübnan cephesinde de saldırıların süreceğini, İsrail’in saldırılarının artması ve özellikle de sivillerin hedef alınması durumunda saldırıların da artacağını kaydetti.

Kanal 13 televizyonunun internet sitesindeki haberinde, Netanyahu’nun, 12 Eylül’de, kuzey cephesindeki gerilimi görüşmek üzere düzenlenen stratejik bir toplantıda, İsrail’in “kuzey cephesinde geniş kapsamlı ve güçlü bir operasyon yapma niyetinde olduğunu” ifade ettiği iddia edilmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Rum Yönetiminden Fidan’a yanıt!

Published

on

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın İsrail’le iş birliğinin bölgede daha fazla güvensizlik ve sorun yarattığı” şeklindeki açıklamalarına Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin revizyonist talepleri veya bölgesel liderlik öngörüsü olmadığı” iddia edilerek, Fidan’ın “saptırıcı açıklamalarının kabul edilmediği” ifade edildi.

Açıklamada özetle, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi bir ülke olarak uluslararası toplumun ve bölgenin faydalı bir üyesi olduğu iddia edilirken, “Türkiye’nin AB toprağını yasadışı şekilde, on binlerce asker bulundurarak işgali altında bulundurduğu” savunuldu.

Gazete, Yunanistan’dan da benzer şekilde bir açıklama geldiğini ve açıklamada; “Gerçeğin saptırılma girişimlerinin fayda sağlamayacağı” görüşünün dile getirildiğini aktardı.

Continue Reading

GÜNDEM

Latif Akça YDP’ye katıldı

Published

on

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Latif Akça’nın partiye katıldığını açıkladı.

Arıklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sevgili Latif Akça, aramıza hoş geldin. Sensiz bir eksiktik. Seninle şimdi daha güçlüyüz…” ifadelerini kullandı.

Latif Akça daha önce 5’inci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Sivil Toplum Kuruluşları ve İlişkiler Sorumlu Danışmanlığı görevini yürüttü. Akça, ayrıca 2013 yılında Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nde kurucu başkan olarak görev almakta.

Continue Reading

GÜNDEM

Taçoy “Hayat Pahalılığı yasa tasarıları pazartesi komiteye geri alınacak”

Published

on

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Hayat Pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Kanal T’de Nazar Erişkin’e konuk oldu. Hasan Taçoy, UBP içerisindeki iletişim sorununa dikkat çekerek, “Bizimle dahi iletişim bozukluğu var. Biz dağıtılan evraktan haberimiz yok. Meclis grubunda böyle bir iletişimsizlik daha önce yaşamadı. İletişim olsa sendikalarla ya da siyasi partilerle farklı olacaktı. Bizimle ileşitim olsa yine farklı olacak. Bir ihmal ve iletişimsizlik sorunu var. Ben hiçbir evrakı okumadan onay vermem. Görüşülecek olan gündemi çalışarak giderim. Bu bir alışkanlıktır” dedi.

Hasan Taçoy, hayat pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

Continue Reading

Facebook