Connect with us

GÜNDEM

Hristodulidis: Yeni “Akdeniz Anlaşması” AB dönem başkanlığının önceliği

Published

on

Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, Slovenya’daki MED9 zirvesinde, Akdeniz bölgesinin güvenliği ve enerji ile mülteci akınları konularında yeni anlaşmanın AB dönem başkanlığı süresince öncelikli olacağını açıkladı.

Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, Slovenya’da gerçekleştirilen MED9 toplantısı sonrasında düzenlenen basın açıklamasında, yeni “Akdeniz Anlaşması’nın” AB Dönem Başkanlığı süresince öncelikleri olacağını vurguladı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Slovenya’da geçekleştirilen MED9 zirvesi sonrasında, zirveye katılan ülke liderleri tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, yeni “Akdeniz Anlaşması’nın”, Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığının öncelikleri arasında yer alacağın söylediğini yazdılar.

Habere göre Hristodulidis açıklamasında, Akdeniz bölgesinin güvenliğinin AB’yi, gerek enerji gerekse kaçak mülteci akınları bakımından doğrudan etkilediğini belirterek AB dönem başkanlığı süresince yeni “Akdeniz Anlaşması’nı” öncelikleri arasında tutacağını ifade etti.

Hristodulidis Gazze’deki duruma da değinerek, Gazze’ye en yakın AB ülkesi olarak her türlü yardımda bulunmaya hazır olduklarını da vurguladı.

KOMBOS, AB DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ TOPLANTISINA KATILDI

Öte yandan gazete bir diğer haberinde ise, Gazze’deki durumun AB Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında da ele alındığını, Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un ise konuya ilişkin açıklamasında, Gazze’de anlaşmaya varılmasında liderlik rolü üstlendiğini öne sürdüğü ABD Başkanı Donlad Trump’ı tebrik ettiğini yazdı.

Kombos, Gazze’ye yönelik insani yardım ve yeniden inşa çalışmalarına katkı koyma amacıyla dinamik bir plan sunduklarını iddia ederek AB’ye destek verme taahhütlerini yineledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

KıbrısTürk FM’e Uluslararası Başarı Ödülü

Published

on

Esenler Belediyesi tarafından Dünya Radyo Günü’ne özel olarak düzenlenen “Radyonun Yıldızları” ödülleri sahiplerini buldu.

5. Radyonun Yıldızları Ödül Töreni’nde “Yılın En İyi Uluslararası Türk Radyosu” ödülü KıbrısTürk FM’e verildi. Kıbrıs Türk Medya’nın önemli bir parçası olan Kıbrıs Türk FM sadece Ada içinde değil İnternet üzerinden yaptığı kaliteli yayınlar, Uluslararası yayıncılıktaki başarısı ve geniş dinleyici kitlesiyle öne çıkan KıbrısTürk FM, gecenin en dikkat çeken ödüllerinden birinin sahibi oldu. Ödül, ünlü sanatçı Sinan Akçıl tarafından takdim edilirken, Kıbrıs Türk FM Genel Yayın Yönetmeni Ahmet İkidereli sahneye çıkarak ödülü teslim aldı.

Continue Reading

GÜNDEM

Kenan Kurtdemir’in hayatını kaybettiği kazada Mehmet Eren Düzce’ye 1 yıl hapis cezası verildi

Published

on

Girne’de 17 Ocak 2021 tarihinde meydana gelen ve 23 yaşındaki Kenan Kurtdemir’in yaşamını yitirdiği trafik kazasına ilişkin davada karar 5 yıl sonra açıklandı. Sanık Mehmet Eren Düzce, 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Girne’de 2021 yılında meydana gelen ve 23 yaşındaki Kenan Kurtdemir’in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin davada karar çıktı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Mehmet Eren Düzce, 1 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Kıbrıs Gerçek’in haberine göre, 17 Ocak 2021 tarihinde meydana gelen kazaya ilişkin davada karar bugün açıklanırken, sanık Mehmet Eren Düzce daha önce görülen duruşmada Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edilmişti.

Continue Reading

GÜNDEM

Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanlarının maaşları ödendi: KTAMS grev kararını askıya aldı

Published

on

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanlarının maaşlarının mesai bitiminden önce ödendiğini açıkladı. Yarın yapılması planlanan grevin askıya alındığı duyuruldu.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanlarının maaşlarının bugün mesai bitiminden önce ödendiğini açıkladı.

Bengihan, bu gelişme üzerine 17 Şubat tarihinde yapılması planlanan grevin askıya alındığını duyurdu.

KTAMS’ın daha önce, maaşların ödenmemesi nedeniyle grev kararı aldığı hatırlatılırken, ödeme işlemlerinin tamamlanmasının ardından eylemin şimdilik durdurulduğu belirtildi.

Continue Reading