Connect with us

GÜNDEM

Güney Kıbrıs, 2025 yılının ilk altı ayında turizmden rekor gelir elde etti

Published

on

Güney Kıbrıs, 2025 yılının ilk altı ayında turizmden rekor gelir elde etti.

Haravgi gazetesi ve diğer gazeteler, Rum İstatistik Dairesinin verilerine dayanarak Ocak-Haziran 2025’te, turizmden 1 milyar 378 milyon 100 bin euro gelir elde ettiğini yazdı.

Habere göre, 2024 yılının aynı döneminde 1 milyar 136 milyon 400 bin euro gelir elde edilirken, 2025 yılında yüzde 21.3’lük artışla, 1 milyar 378 milyon 100 bin euro şeklinde kaydedildi.

Sadece Haziran ayında turizmden, 2024 yılının aynı ayına göre yüzde 9.6 oranında (385.2 milyon euro) artışla, 422.3 milyon euro gelir elde edildiğini  belirten gazete, gelişlerin ise aynı ay için, 482 bin 261’den, 498 bin 527’e çıktığını, kalma süresinin ise ortalama 8 buçuk gün olarak belirlendiğini yazdı.

Habere göre, turistlerin kişi başı harcama ortalaması 847.01 euro; günlük harcaması ise 99.65 euro olarak belirlendi.

En fazla turistin geldiği ülkenin yine Birleşik Krallık olduğunu yazan gazete, buradan 181 bin 610 kişinin geldiğini, ortalama 9 buçuk gün kaldıklarını, ortalama 987.20 euro ve günlük olarak ise 103.92 euro harcadıklarını belirtti.

Habere göre, Birleşik Krallık’ın ardından en fazla turist 36 bin 616 ile Polonya; 30 bin 246 ile İsrail; 26 bin 643 ile Almanya; 23 bin 750 ile İsveç; 6 bin 273 ile Hollanda takip etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

KıbrısTürk FM’e Uluslararası Başarı Ödülü

Published

on

Esenler Belediyesi tarafından Dünya Radyo Günü’ne özel olarak düzenlenen “Radyonun Yıldızları” ödülleri sahiplerini buldu.

5. Radyonun Yıldızları Ödül Töreni’nde “Yılın En İyi Uluslararası Türk Radyosu” ödülü KıbrısTürk FM’e verildi. Kıbrıs Türk Medya’nın önemli bir parçası olan Kıbrıs Türk FM sadece Ada içinde değil İnternet üzerinden yaptığı kaliteli yayınlar, Uluslararası yayıncılıktaki başarısı ve geniş dinleyici kitlesiyle öne çıkan KıbrısTürk FM, gecenin en dikkat çeken ödüllerinden birinin sahibi oldu. Ödül, ünlü sanatçı Sinan Akçıl tarafından takdim edilirken, Kıbrıs Türk FM Genel Yayın Yönetmeni Ahmet İkidereli sahneye çıkarak ödülü teslim aldı.

Continue Reading

GÜNDEM

Kenan Kurtdemir’in hayatını kaybettiği kazada Mehmet Eren Düzce’ye 1 yıl hapis cezası verildi

Published

on

Girne’de 17 Ocak 2021 tarihinde meydana gelen ve 23 yaşındaki Kenan Kurtdemir’in yaşamını yitirdiği trafik kazasına ilişkin davada karar 5 yıl sonra açıklandı. Sanık Mehmet Eren Düzce, 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Girne’de 2021 yılında meydana gelen ve 23 yaşındaki Kenan Kurtdemir’in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin davada karar çıktı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Mehmet Eren Düzce, 1 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Kıbrıs Gerçek’in haberine göre, 17 Ocak 2021 tarihinde meydana gelen kazaya ilişkin davada karar bugün açıklanırken, sanık Mehmet Eren Düzce daha önce görülen duruşmada Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edilmişti.

Continue Reading

GÜNDEM

Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanlarının maaşları ödendi: KTAMS grev kararını askıya aldı

Published

on

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanlarının maaşlarının mesai bitiminden önce ödendiğini açıkladı. Yarın yapılması planlanan grevin askıya alındığı duyuruldu.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanlarının maaşlarının bugün mesai bitiminden önce ödendiğini açıkladı.

Bengihan, bu gelişme üzerine 17 Şubat tarihinde yapılması planlanan grevin askıya alındığını duyurdu.

KTAMS’ın daha önce, maaşların ödenmemesi nedeniyle grev kararı aldığı hatırlatılırken, ödeme işlemlerinin tamamlanmasının ardından eylemin şimdilik durdurulduğu belirtildi.

Continue Reading