Connect with us

GÜNDEM

“Girne’de bir yer düşlüyorum” temalı öykü yarışması yapılacak

Published

on

Girne Belediyesi öncülüğünde bu yıl yedincisi yapılacak öykü yarışmasının bu yılki teması, “Girne’de bir yer düşlüyorum” olarak belirlendi.

Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi Amirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl yedincisi yapılacak öykü yarışmasının teması “Girne’de bir yer düşlüyorum” olarak belirlendi. Yarışmaya katılacak öğrencilerden, Girne’de olmasını hayal ettikleri bir yeri ve orada geçirecekleri bir günü anlatmaları istenecek.

Açıklamada, yarışmanın Girne Bölgesi’ndeki özel ve devlet okullarında eğitim gören 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf öğrencilerine açık olacağı belirtildi ve öykülerin Türkçe, A4 çizgili dosya kâğıdına el yazısıyla ya da bilgisayarda yazılarak hazırlanması gerektiği kaydedildi.

KURALLAR VE KATILIM ŞARTLARI

Açıklamada, öykülerin minimum 3, maksimum 5 sayfa uzunluğunda olması ve yalnızca ön yüzlerinin kullanılması gerektiği belirtilirken; fotokopi olarak gönderilen öykülerin değerlendirmeye alınmayacağı kaydedildi.

Öykülerin orijinal ve özgün olması gerekliliğinin kaydedildiği açıklamada, öykülerin herhangi bir yerde yayımlanmamış olması veya başka bir eserden alıntı içermemesi kuralı vurgulandı. Katılımcıların, öykülerin son sayfasında ad-soyad, okul, sınıf ve iletişim bilgilerini eksiksiz bir şekilde iletmesi gerektiğinin altının çizildiği açıklamada, son teslim tarihi 10 Ocak 2025 olarak belirtilirken; yarışma için öykülerin Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi Amirliği’ne elden teslim edilmesi gerektiği aktarıldı.

ÖDÜLLER

Açıklamada, birincilik ödülünün 8 bin TL, ikincilik ödülünün 6 bin TL ve üçüncülük ödülünün 4 bin TL olacağı, ayrıca Başkanlık Özel Ödülü kapsamında 3 bin TL değerinde Deniz Plaza hediye çeki verileceği belirtildi.

BAŞVURU VE BİLGİ

Açıklamada, yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin, detaylı bilgi için Girne Belediyesi Sosyal İşler Şube Amirliği ile iletişime geçebileceği veya 0533 879 95 95’nolu numaradan bilgi alabileceği de kaydedildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Rum Yönetiminden Fidan’a yanıt!

Published

on

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın İsrail’le iş birliğinin bölgede daha fazla güvensizlik ve sorun yarattığı” şeklindeki açıklamalarına Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin revizyonist talepleri veya bölgesel liderlik öngörüsü olmadığı” iddia edilerek, Fidan’ın “saptırıcı açıklamalarının kabul edilmediği” ifade edildi.

Açıklamada özetle, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi bir ülke olarak uluslararası toplumun ve bölgenin faydalı bir üyesi olduğu iddia edilirken, “Türkiye’nin AB toprağını yasadışı şekilde, on binlerce asker bulundurarak işgali altında bulundurduğu” savunuldu.

Gazete, Yunanistan’dan da benzer şekilde bir açıklama geldiğini ve açıklamada; “Gerçeğin saptırılma girişimlerinin fayda sağlamayacağı” görüşünün dile getirildiğini aktardı.

Continue Reading

GÜNDEM

Latif Akça YDP’ye katıldı

Published

on

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Latif Akça’nın partiye katıldığını açıkladı.

Arıklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sevgili Latif Akça, aramıza hoş geldin. Sensiz bir eksiktik. Seninle şimdi daha güçlüyüz…” ifadelerini kullandı.

Latif Akça daha önce 5’inci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Sivil Toplum Kuruluşları ve İlişkiler Sorumlu Danışmanlığı görevini yürüttü. Akça, ayrıca 2013 yılında Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nde kurucu başkan olarak görev almakta.

Continue Reading

GÜNDEM

Taçoy “Hayat Pahalılığı yasa tasarıları pazartesi komiteye geri alınacak”

Published

on

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Hayat Pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Kanal T’de Nazar Erişkin’e konuk oldu. Hasan Taçoy, UBP içerisindeki iletişim sorununa dikkat çekerek, “Bizimle dahi iletişim bozukluğu var. Biz dağıtılan evraktan haberimiz yok. Meclis grubunda böyle bir iletişimsizlik daha önce yaşamadı. İletişim olsa sendikalarla ya da siyasi partilerle farklı olacaktı. Bizimle ileşitim olsa yine farklı olacak. Bir ihmal ve iletişimsizlik sorunu var. Ben hiçbir evrakı okumadan onay vermem. Görüşülecek olan gündemi çalışarak giderim. Bu bir alışkanlıktır” dedi.

Hasan Taçoy, hayat pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

Continue Reading

Facebook