Connect with us

GÜNDEM

GİAD elektrik zammına tepki gösterdi

Published

on

GİAD, ülkedeki ekonomik kırılganlıkların zamlarla daha da derinleştiği belirtilerek yapılan elektrik zammına tepki gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği (GİAD), elektrik zammına tepki gösterdi.

GİAD’ın yazılı açıklamasında, ülkedeki ekonomik kırılganlıkların zamlarla daha da derinleştiği belirtilerek, bu zamların işletmeler ve tüketiciler üzerinde ağır bir baskı yarattığı dile getirildi. İşverenler ve esnafın artan maliyetlerle baş edemediği vurgulanan açıklamada, hükümetin piyasa koşullarını daha da zorlaştıran bu politikasının kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Açıklamada, asgari ücretin orantısız şekilde artırıldığını ve bunun işverenler üzerinde büyük bir yük haline geldiğini ifade edildi. Açıklamada, esnafın maaş, sigorta ve harç gibi yükümlülüklerini karşılayamaz duruma geldiği ve elektrik zammının eklenmesiyle küçük ve orta ölçekli işletmelerin hayatta kalma mücadelesi vereceği kaydedildi. Ayrıca, ülkedeki bütçe açığının liyakatsiz yönetim ve sorumsuz harcamalardan kaynaklandığına işaret edilerek, elektrik gibi temel hizmetlerin maliyetlerinin sürekli artmasının sürdürülemez olduğu ifade edildi.

Kuzey Kıbrıs’ın ekonomik büyüme potansiyelinin ancak verimlilik temelli, liyakate dayalı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla gerçekleşebileceğini belirtildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Rum Yönetiminden Fidan’a yanıt!

Published

on

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın İsrail’le iş birliğinin bölgede daha fazla güvensizlik ve sorun yarattığı” şeklindeki açıklamalarına Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin revizyonist talepleri veya bölgesel liderlik öngörüsü olmadığı” iddia edilerek, Fidan’ın “saptırıcı açıklamalarının kabul edilmediği” ifade edildi.

Açıklamada özetle, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi bir ülke olarak uluslararası toplumun ve bölgenin faydalı bir üyesi olduğu iddia edilirken, “Türkiye’nin AB toprağını yasadışı şekilde, on binlerce asker bulundurarak işgali altında bulundurduğu” savunuldu.

Gazete, Yunanistan’dan da benzer şekilde bir açıklama geldiğini ve açıklamada; “Gerçeğin saptırılma girişimlerinin fayda sağlamayacağı” görüşünün dile getirildiğini aktardı.

Continue Reading

GÜNDEM

Latif Akça YDP’ye katıldı

Published

on

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Latif Akça’nın partiye katıldığını açıkladı.

Arıklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sevgili Latif Akça, aramıza hoş geldin. Sensiz bir eksiktik. Seninle şimdi daha güçlüyüz…” ifadelerini kullandı.

Latif Akça daha önce 5’inci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Sivil Toplum Kuruluşları ve İlişkiler Sorumlu Danışmanlığı görevini yürüttü. Akça, ayrıca 2013 yılında Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nde kurucu başkan olarak görev almakta.

Continue Reading

GÜNDEM

Taçoy “Hayat Pahalılığı yasa tasarıları pazartesi komiteye geri alınacak”

Published

on

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Hayat Pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Kanal T’de Nazar Erişkin’e konuk oldu. Hasan Taçoy, UBP içerisindeki iletişim sorununa dikkat çekerek, “Bizimle dahi iletişim bozukluğu var. Biz dağıtılan evraktan haberimiz yok. Meclis grubunda böyle bir iletişimsizlik daha önce yaşamadı. İletişim olsa sendikalarla ya da siyasi partilerle farklı olacaktı. Bizimle ileşitim olsa yine farklı olacak. Bir ihmal ve iletişimsizlik sorunu var. Ben hiçbir evrakı okumadan onay vermem. Görüşülecek olan gündemi çalışarak giderim. Bu bir alışkanlıktır” dedi.

Hasan Taçoy, hayat pahalılığı yasa tasarılarının pazartesi günü komiteye geri alınacağını kaydetti.

Continue Reading

Facebook