SPOR
Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde çeyrek finalde
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımına 1-0 yenilmesine rağmen adını çeyrek finale yazdırdı.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımına 1-0 yenilmesine rağmen adını çeyrek finale yazdırdı.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımını ağırladı.
Karşılaşmanın 3. dakikasında Kent’in ters topuyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan İrfan Can Kahveci, Szymanski ile yaptığı verkaçla altıpasın sağında topla buluştu. İrfan’ın bekletmeden şutunda kaleye giden topa ayak sokan savunma meşin yuvarlağı kornere uzaklaştırdı.
10. dakikada soldan savunma arkasına derinlemesine pasa hareketlenen Rasmussen’in çizgiden ortasında penaltı noktası civarında topu kontrol eden Nilsson’un müsait durumda şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.
21. dakikada sağdan İrfan Can’ın ortasına penaltı noktasının hemen önünde yükselen Szymanski’nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
32. dakikada kaleci İrfan Can Kahveci’nin pas hatasında topu kapan Eckert’in karşı karşıya durumda şutunda İrfan Can hatasını telafi etti.
İlk yarı, 0-0 eşitlikle sona erdi.
İkinci yarı
61. dakikada hücum yönünün sağından Szymanski’nin kullandığı köşe vuruşuna ön direkte yükselen Oosterwolde’nin kafa vuruşunda top auta gitti.
68. dakikada konuk ekip öne geçti. Soldan Lapoussin’in ortasına altıpas çizgisinde iyi yükselen Rasmussen’in kafa vuruşunda top ağlara gitti: 0-1.
76. dakikada hücum yönünün solundan Puertas’ın kullandığı köşe vuruşuna arka direkte iyi yükselen Terho’nun kafa vuruşunda Djiku, topu kale çizgisinden kornere uzaklaştırdı.
85. dakikada Szymanski’nin kullandığı köşe vuruşuna altıpasta yükselen Dzeko’nun kafa vuruşunda top kalecide kaldı.
Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve misafir takım sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Grup lideri olarak son 16 turuna yükselen Fenerbahçe, Belçika’nın Union Saint-Gilloise ekibini deplasmanda 3-0 yenerken, sahasında ise 1-0 kaybederek çeyrek finale çıktı.
Bu sezon sahasında 7. Avrupa maçına çıkan İsmail Kartal’ın ekibi, bu maçlarda ilk kez yenilgi yüzü görürken rakip filelere 23 gol attı, kalesinde de 5 gol gördü.
Bu sezon evinde ikinci kez geriye düştü
Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde iç sahada oynadığı maçlarda ikinci kez geriye düştü.
Taraftarı önünde 7. maçına çıkan sarı-lacivertliler, play-off turunda Twente karşısında 1-0 geriye düşerken mücadeleden 5-1’lik galibiyetle ayrılmıştı.
Bu sezon sahasında oynadığı 6 Avrupa mücadelesinin tamamından galibiyetle ayrılan İsmail Kartal’ın öğrencileri, 5 maçta ise ilk golü atan takım durumundaydı.
Union Saint-Gilloise karşısında 68. dakikada Rasmussen’in golüyle 1-0 mağlup duruma düşen Fenerbahçe, bu sezon ikinci kez ilk golü yiyen taraf oldu.
Mert Hakan Yandaş devam edemedi
Union Saint-Gilloise karşısında 75. dakikada Ryan Kent’in yerine oyuna dahil olan Mert Hakan Yandaş, yaşadığı sakatlık sonrasında kenara geldi.
Karşılaşmanın 90. dakikasında sakatlanarak kendisini yere bırakan tecrübeli futbolcu, 90+2. dakikada oyundan çıktı.
Mert Hakan Yandaş’ın yerine mücadeleye dahil olan altyapı oyuncusu 17 yaşındaki Zeki Dursun, bu sezon Fenerbahçe formasıyla ilk kez süre aldı.
Çeyrek finaldeki rakibi yarın 16.00’da belli olacak
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe’nin bu turdaki rakibi yarın belli olacak.
İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezinde gerçekleştirilecek kura çekiminde TSİ 14.00’te UEFA Şampiyonlar Ligi, TSİ 15.00’te UEFA Avrupa Ligi, TSİ 16.00’da ise UEFA Avrupa Konferans Ligi eşleşmeleri belli olacak.
SPOR
Atletlerimizden başarılı temsiliyet
KKTC Atletizm Federasyonu kafilesi, İstanbul’da Türkiye U20 Salon Şampiyonası’na ilk günü geride bıraktı
KKTC Atletizm Federasyonu kafilesi, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Cüneyt Koryürek U20 Türkiye Salon Şampiyonası & Balkan U20 Salon Şampiyonası Milli Takım Seçmesi yarışlarında piste çıktı. Ataköy Atletizm Salonu’nda yer alan şampiyonanın ilk gününde Turgut Çelikoğlu, 60 metre branşında üçüncülüğü kıl payı kaçırdı. Ada Kafa ise 400 metre branşında sergilediği performansla Fenerbahçe ve Galatasaray’dan teklif aldı. Kazım Rüstem Gül ise yüksek atlamada kendisinin en iyi derecesini elde etti.
Çelikoğlu kürsüyü kıl payı kaçırdı
Şampiyonanın ilk gününde Turgut Çelikoğlu 60 metre branşı elemelerinde 7.07’lik derecesi ile finale kalma başarısı gösterdi. Çelikoğlu finalde 7.06’lık derecesi ile dördüncü olurken, üçüncülüğü 1 salise ile kaçırdı, gelecek yarışlar için umut verdi.
Ada’nın başarısı teklifleri beraberinde getirdi
400 metre branşında piste çıkan Ada Kafa, 58.98’lik derecesi ile Türkiye beşincisi olma başarısı gösterdi. Ada elde ettiği dereceyle dikkatleri üzerine çekerken Türkiye’nin önemli kulüplerinden Fenerbahçe ve Galatasaray kendisine teklif götürdü.
Gül’den en iyi derece
Yüksek atlama branşında yarışan Kazım Rüstem Gül, elde ettiği 1.90’lık derece ile Türkiye yedincisi oldu. Gül, bu derece ile kendisinin en iyi derecesini elde etti. Diğer atletlerimizden Mert Tut 60 metrede 7.27 ile on beşinci, Arda Yurttaş 400 metrede 52.68 ile on altıncı oldu.
Şampiyonanın son günü olan Pazar günü Mert Tut 200 metrede, Arda Yurttaş 800 metrede, Ada Kafa 800 metrede ve Ecem Nehir Çelik ise uzun atlamada yarışacak.
SPOR
İskele’de çocuklar ve gençler, Ata’ları için koştu
Grev nedeniyle ertelenen Atatürk Koşuları İskele’de dün gerçekleşti.
SPOR
Doğukan Ulaç Sezonu Gaziantep’de Açtı
Başarılı yüzücümüz Doğukan Ulaç 24-28 Aralık tarihlerinde Gaziantep’de düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Yıldız, Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası ile sezonu açtı. İlk yarışında en iyi derecelerine yakın dereceler yüzen Doğukan, 1500 m. serbestte 15:30.86 TR ile açık yaşta 8. sırada yer aldı.
800 m serbestte 08:09.84,
400 m. serbestte de 03:59.79 C final yüzen sporcumuz, ” Dersler çıkardığım ve son durumunu gördüğüm bir yarış oldu. Destekleyen sponsorlarıma, kulübüme, hocalarıma ve aileme teşekkür ederim.Yeni yılda esas hedeflediğim açıksu 10 km ve havuz yarışlarında daha iyileri için çalısmaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.
-
GÜNDEM1 yıl ago
Sigaraya zam üstüne zam!
-
GÜNDEM1 yıl ago
Bakan Arıklı şehit olan TSK askeri için taziye mesajı yayımladı
-
GÜNDEM1 yıl ago
Asgari ücret için yüzde 50 artış talebi
-
GÜNDEM1 yıl ago
Bir haftada 56 kaza
-
GÜNDEM1 yıl ago
Başbakanlık önünde “mücadele ateşi”
-
GÜNDEM6 ay ago
Emrullah Turanlı: “Ercan’a Herkesin Sahip Çıkması Gerekiyor”
-
SAĞLIK9 ay ago
Giderek artıyor: Uzmanlar “miyop salgını”na karşı uyarıyor
-
SAĞLIK9 ay ago
Bilimsel araştırma: Evlilik ve çocuk kadınlarda mutluluk sebebi