Connect with us

GÜNDEM

Erhan Arıklı: Hız tespit kamerasına yakalananın cezası anında cep telefonuna gönderilecek

Published

on

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, hız tespit kameralarının yenileneceğini ve yasal hız sınırını ihlal edenlerin yeni kameralara yakalandığı anda cep telefonuna cezasının gönderileceğini açıkladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye savunma sanayine bağlı bir kuruluş olan Radarsan’ın mevcut kameraların yerlerine yerleştirilecek 150 kamerayı şu anda ürettiğini ve gerekirse rakamın 300’e kadar çıkarılabileceğini anlatan Arıklı, aynı yazılıma bağlı olarak ağır yük taşıyan kamyon ve tırları tespit edecek elektronik kantar sistemini de uygulamaya koyacaklarını bildirdi.

Sonuna yaklaşılan iki harfli ve üç rakamlı plakaların yerine geçecek yeni plaka meselesine de değinen Arıklı, “AA 001A” veya “001 AA” olmak üzere iki alternatif üzerinde durulduğunu açıkladı, iki alternatifi de Bakanlar Kurulu’na sunarak biri üzerinde karar vereceklerini söyledi.

Yol projelerinden de bahseden Arıklı, Kuzey Çevre Yolu projesi ve akıllı kavşak projeleri ile Lefkoşa trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağını vurguladı.

Arıklı, elektronik kantar sisteminin de hayata geçeceğini belirterek, yasal limitin üzerinde ağır yük taşıyan kamyon ve tırların elektronik kantarla tespit edileceğini belirtti.

PLAKALARDA YENİ DÖNEM…

Araç plakalarında iki harflilerin bir ay gibi sürede biteceğini belirten Arıklı, yeni plaka uygulaması alternatiflerini aktardı.

Plakalarda üç harfe geçişle ilgili Bakanlar Kurulu’na önerge götürdüğünü ancak Rum plakaları ile karıştırılabilecek olması nedeniyle kabul edilmediğini belirten Arıklı, Sigortacılar Birliği’nin de üç harfli plakaya geçişle ilgili endişelerini kendisine aktardığını kaydetti.

Güney Kıbrıs’ta plakası ‘AAA’ olan 40 civarında aracın hala kullanıldığını belirten Arıklı, “Yeni bir karar ürettik, bunu da Bakanlar Kurulu’na götüreceğiz. Buna göre, yeni plakalar ya üçüncü harf rakamın sonunda yani ‘AA 001A’ olacak şekilde ya da rakamlar başta harfler sonda yani ‘001 AA’ olacak şekilde iki alternatif öngördük.” dedi. Arıklı, plakalarda yeni döneme bir ay içerisinde geçileceğini tahmin ettiğini de ekledi.

“FİBER İNTERNET İÇİN YIL SONUNA KADAR İHALEYE ÇIKILACAK”

Bakan Erhan Arıklı, “evden eve fiber” projesini çok önemsediğini belirterek, yıl sonuna kadar bu konuda ihaleye çıkmayı planladıklarını aktardı.

Fiberle ilgili bir paydaşları bir araya getirip bir konsorsiyum kurduklarını belirten Arıklı, “‘Konsorsiyuma giren bütün firmalar, Telefon Dairesi de dahil, bir araya gelsinler ve bu konuda iş birliği yapsınlar’ dedik. Bununla ilgili de geçen hafta Bakanlar Kurulu’ndan ilgili kararı çıkardık. Çok kısa bir süre içerisinde Özelleştirme Komitesi de toplanacak bu konuda rapor hazırlayacak. Yıl sonuna kadar fiberle ilgili gereken adımı atmış olacağız. Evden eve fiber projesi bizim için çok önemli bir proje. Şayet bilişim adası diyorsak, üniversite adası diyorsak, bu konuda çağı yakalamamız gerekiyor. Artık bakır tellerle iletişim kurma devri geçti.” diye konuştu.

Ülkenin çağdaş ülkelerde olduğu gibi bir fiber ağa bağlanması gerektiğini söyleyen Arıklı, bunun yaklaşık 30 milyon dolarlık maliyetini paydaşların karşılayacağını da kaydetti.

“GİRNE VE GAZİMAĞUSA LİMANLARININ DURUMU İÇLER ACISI”

Limanlar konusuna da değinen Arıklı, “Ben iş başına geldiğimde Türkiye Cumhuriyeti Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden uzmanlar istedim. Bu uzmanlar geldi, hem Girne Limanı’nı hem de Gazimağusa Limanı’nı inceledi ve bize bir rapor sundu. Bu rapora göre, Girne Limanı’nın mendireğinin altının oyulduğunu, fırtınalı bir havada bu mendireğin yıkılabileceğini ve Girne Limanı’nın işlevini yitireceğini, tamirinin de çok uzun süreceğini söylediler. Gazimağusa Limanı’nda da yapılan teknik incelemede, limanın rıhtımının çöktüğünü, limanın bir buçuk, iki yıllık ömrünün kaldığını söylediler. Çok acil tedbir alınması, yatırım yapılması gerektiğini söylediler.” ifadelerini kullandı.

Arıklı konuşmasını, “Bu iki limanımız ve Gemikonağı Limanımızın özelleştirilmesiyle ilgili 2001 yılında alınmış bir karar var. 23 yıldır sürekli ötelemişiz ve bu konuda adım atmamışız… Özelleştirme kararı aldığımız için bunlara yatırım yapma yönünde de bütçeye para koymamışız. Nasıl olsa özelleşecek demişiz…” diye sürdürdü.

Girne ve Gazimağusa limanlarının durumunun “içler acısı” olduğunu ifade eden Arıklı, bunlar için çok hızlı adımlar atılması gerektiğini vurguladı ve “elleçleme” sorunundan bahsetti.

Elleçleme için ihaleye çıkılması gerektiğini ancak ihalede “10 yıl şartı” koşulduğunu aktaran Arıklı, “Elleçleme ihalesi adeta limanın özelleştirilmesinin önüne geçti.” dedi.

Arıklı, “Şimdi siz limanları özelleştireceksiniz. Özelleşen limanların en önemli gelir kaynağı elleçleme dediğimiz liman hizmetlerini ayırıp başkasına verirseniz, o zaman limanı özelleştiremezsiniz ki… Kim girer? En önemli gelir kaynağını dışarıda tutacaksınız… Bu, ‘limanı özelleştirmeyelim’ demektir. Bu konuyu önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nda konuşacağız ve bir ara yol bulacağız diye düşünüyorum. Ama iki limanımızın da durumunun çok vahim olduğunu buradan kamuoyunun bilgisine getirmek durumundayım.” ifadelerini kullandı.

YOL ÇALIŞMALARI…

Ülkedeki yol projelerine ilişkin de konuşan Bakan Arıklı, ilk olarak “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şu anda yaklaşık bin 149 kilometrelik yol ağımız var. Bunun 181 kilometresi bölünmüş yoldur, 338 kilometresi gidiş-dönüş yoldur, gerisi de üçüncü sınıf yoldur.” bilgisini aktardı.

Türkiye’den iki büyük firmanın doğu ve batı yollarını yaptıklarını söyleyen Arıklı, “Bunun dışındaki bazı yolları da kendi imkanlarımızla, yerel bütçeyle yapıyoruz.” dedi.

Girne-Alsancak yoluna ciddi bir kaynak ayrıldığını ve bitmek üzere olduğunu aktaran Arıklı, bunun tamamlanmasının ardından Çatalköy-Girne yoluna başlayacaklarını söyledi ve Başbakan Ünal Üstel’in bu projelere gösterdiği ilgiden bahsetti. Arıklı, “Sayın Başbakanın özel ilgisi ve şartları zorlaması neticesinde Girne-Alsancak yolunu şu anda bitirmek üzereyiz. Sayın Başbakan sağ olsun, gereken titizliği göstermese o yolu yapamazdık. Hemen arkasından Çatalköy-Girne yoluna başlayacağız. Bununla ilgili de Sayın Başbakanın özel ilgisi var. Çünkü Girne doğu ve batı yolları çok ciddi bir işkence haline dönüştü.” diye konuştu.

Geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın da katılımıyla Kuzey Çevre Yolu projesi ile ilgili yapılan törene işaret eden Arıklı, “Burada yaklaşık 32 civarında istimlak sorunu vardı. Bu istimlak sorununun kaynağını Türkiye Cumhuriyeti bize verdi, sorunu çözdük. En geç Nisan ayına kadar bu proje bitmiş olacak ve özellikle Gönyeli Çemberi olmak üzere trafiğimizi çok rahatlatacak.” ifadelerini kullandı.

Gönyeli Alpet kavşağından Haspolat’a kadar beş tane akıllı kavşak projesini de yapacaklarını belirten Arıklı, bu şekilde Lefkoşa trafiğini büyük ölçüde rahatlatacaklarını da sözlerine ekledi.

Dağyolu – Dipkarpaz Manastırı yoluna ilişkin projede karşılarına “istimlak, askeri birlik ve isale hatları” sorunlarının çıktığını aktaran Arıklı, “Bu üçü de çok büyük problem. Sonunda mevcut yolu biraz genişletmeye, iyileştirmeye karar verdik.”dedi

HIZ TESPİT KAMERALARI YENİLENECEK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan uluslararası bir anlaşma gereği mevcut hız tespit kameralarının daha modern kameralarla değiştirileceğini bildirdi.

Şu anda ülkede 112 hız tespit kamerası olduğunu aktararak, Türkiye savunma sanayine bağlı bir kuruluş olan Radarsan’ın mevcut kameraların yerlerine yerleştirilecek 150 kamerayı şu anda ürettiğini, gerekirse de rakamın 300’e kadar çıkarılabileceğini belirten Arıklı, “Biz şimdi kamera cezalarını tebliğ etmekte de tahsil etmekte de büyük sıkıntı yaşıyoruz. Oysa dünya bunu çok rahat halletmiş. Hızı ihlal eden kişi kameraya yakalandığı anda cep telefonuna ceza gidecek. Mesaj hem kişinin cep telefonuna hem de havaalanı ile sınır kapılarına gidecek.” diye konuştu. Arıklı, bu uygulamaya ilişkin e-Tebliğ Yasası üzerinde çalışıldığını da aktardı.

Aynı yazılıma bağlı olarak ağır yük taşıyan kamyon ve tırları tespit edecek elektronik kantar sistemini de uygulamaya koyacaklarını bildiren Arıklı, 40 ton yük taşıyan bir aracın yola verdiği zararın 6 bin aracın geçmesine denk geldiğini de belirterek, yasal limitin üzerinde ağır yük taşıyan kamyon ve tırların elektronik kantarla tespit edilip ceza yazılabileceğini kaydetti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Girne’de 4 inşaatın faaliyeti durduruldu!

Published

on

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında Girne’de denetim yaptı. Ciddi eksik tespit edilen 4 inşaatın faaliyetleri durdurulurken, 3 inşaat için de yazılı uyarı verildi.

Çalışma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, 6 ilçede görevli müfettişlerinin katılımıyla yapılan denetimlerde, Girne’deki inşaatlarla Çatalköy ve Karaoğlanoğlu sanayi bölgelerinde farklı sektörlere ait işyerleri denetlendi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu ile Çalışma Dairesi Müdürü Emrah Güven de denetimlerde müfettişlere eşlik etti.

 

Hasipoğlu, konuyla ilgili değerlendirmesinde iş sağlığı ve güvenliğinin ertelenemez bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Bakanlığa bağlı dairelerle altı ilçede denetimleri sürdürdüklerini ifade eden Oğuzhan Hasipoğlu, “İş sağlığı ve güvenliği bizim için son derece önemlidir” dedi.

Son üç ayda Çalışma Dairesi ekipleri tarafından bin 350 işyeri denetlenerek yaklaşık 19 milyon Türk Lirası tutarında ceza uygulandığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, “Özellikle inşaatlardaki iş kazalarının önlenmesi öncelikli sorumluluk alanımızdır.” diye konuştu.

İş kazalarının önlenmesinde görevin yalnızca devlette değil işverenlerin, çalışanların ve iş güvenliği uzmanlarının da ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Bakan Hasipoğlu, iş sağlığı ve güvenliğinin ertelenemez olduğunu vurguladı.

 

-25 işyeri denetlendi, 4 inşaat durduruldu

Öte yandan Çalışma Dairesi müfettişleri dün Girne’de 18’i işyeri, 7’si inşaat olmak üzere toplam 25 işyeri iş sağlığı ve güvenliği kurallarıyla kayıt dışı istihdam açısından teftiş etti.

Buna göre, iş sağlığı ve güvenliği açısından ciddi eksik tespit edilen 4 inşaatın faaliyetleri Çalışma Dairesi tarafından durduruldu. Ayrıca eksiklikleri olan 3 inşaat için yazılı uyarı verildi.

Continue Reading

GÜNDEM

8’nci Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları başladı

Published

on

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinasyonunda, Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi üyesi üniversitelerin katılımıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen “Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları” (USARGames 2026) başladı.

KKTC ve Türkiye’den toplam 22 üniversitenin katıldığı organizasyon, dört gün sürecek yarışmaların ardından pazartesi günü düzenlenecek kapanış ve ödül töreniyle tamamlanacak.

AFET SENARYOLARINA DAYALI ETAPLARDA YARIŞACAKLAR

Yarışmaya katılan ekipler; engel geçme, ahşap köprü kurma, havai hatla kurtarma, beton kütle sürükleme, kütle altı yaralı kurtarma, ilk yardım, enkaza müdahale ve temiz çalışma etaplarında mücadele edecek.

Afet senaryoları doğrultusunda gerçekleştirilecek etaplarda, afetzedelere en kısa sürede ulaşılması, doğru müdahale yöntemlerinin uygulanması, temel ilk yardımın yapılması ve güvenli tahliye süreçlerinin sağlanması hedefleniyor.

AÇILIŞ SEREMONİSİ YAPILDI, MEŞALE YAKILDI

Öte yandan, Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları’nın açılış seremonisi dün akşam Metehan Eğitim ve Tatbikat Alanı’nda gerçekleştirildi.

Organizasyon meşalesinin de yakıldığı seremoniye, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban, Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi Başkanı Musa Oytun, üniversite temsilcileri ile arama-kurtarma ekipleri katıldı.

HAKAN BALABAN: “AFETLERE KARŞI BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLUŞTURULMASI, OLUMSUZLUKLARIN EN AZ ZARARLA ATLATILMASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban, açılışta yaptığı konuşmada, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen “Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları”nın bu yıl 8’incisinin düzenlendiğine işaret ederek, gençlerin arama-kurtarma faaliyetlerine olan ilgisinin her geçen gün artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İklim değişikliğine bağlı afetlerin artışı ile bölgedeki deprem riski nedeniyle afet yönetiminin öneminin ön plana çıktığını kaydeden Balaban, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın paydaşlarla birlikte bilgi, tecrübe ve kapasite artırımı çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Balaban, afet yönetimi alanına toplumun farklı kesimlerinin de katılmasının önemine işaret ederek, ilkokul çağındaki çocuklardan başlayarak üniversite gençliğini de kapsayan toplumsal bir güç oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Afetlere karşı bilinçli bir toplum oluşturulmasının yaşanabilecek olumsuzlukların en az zararla atlatılmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Balaban, yetişmiş insan gücünün artmasının özellikle müdahale aşamasında önemli güç kazandıracağını söyledi.

Covid-19 nedeniyle verilen 3 yıllık zorunlu ara dışında organizasyonun 2016 yılından bu yana her yıl düzenlendiğini ve son iki yıldır uluslararası düzeyde gerçekleştirildiğini işaret eden Balaban, bu yıl Türkiye’den 11 üniversitenin katılımıyla organizasyonun daha da büyümesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Katılımcı ekiplere başarı dileyen Balaban, öğrencilerin yarışma süresince rekabetten çok kalıcı dostluklar edinmeye önem vermesi gerektiğini ifade ederek, organizasyonun insan hayatına dokunan hayati bir amaca hizmet ettiğini unutmamaları çağrısında bulundu.

Balaban, yarışmalar sırasında edinilecek deneyim ve afet durumlarında karşılaşılabilecek zorluklara ilişkin kazanılacak tecrübenin katılımcılar için en değerli kazanım olacağına inandığını belirterek, benzer faaliyetleri geliştirilerek sürdürmede kararlı olduklarını söyledi.

MUSA OYTUN: BURADA EDİNİLECEK BİLGİ VE DENEYİMLER, GELECEKTE BİR İNSANIN HAYATINA DOKUNABİLECEK NİTELİKTE

Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi Başkanı Musa Oytun da konuşmasında, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği bulunan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeline teşekkür etti.

Doğal afet risklerinin bulunduğu bir coğrafyada yaşandığına dikkat çeken Oytun, afetlere hazırlıklı olmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

Oyunların bir yarışma formatında düzenlendiğini ancak kendileri açısından birinciliğin ön planda olmadığını ifade eden Oytun, burada edinilecek bilgi ve deneyimlerin gelecekte bir insanın hayatına dokunabilecek nitelikte olduğunu söyledi.

Katılımcıların birlik, beraberlik ve bilgiyle her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini belirten Oytun, geçen yıl 14 üniversitenin katıldığı organizasyonda bu yıl 22 üniversitenin yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılımın gelecek yıllarda daha da artacağına inandığını ifade eden Oytun, öğrencilere ve akademisyenlere teşekkür ederek başarılar diledi.

BEKİR KABA: ARAMA-KURTARMA FAALİYETLERİ DİSİPLİN, GÜVEN VE DAYANIŞMA GEREKTİRİYOR

USARGames 2025 şampiyonu Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi Lideri Bekir Kaba ise konuşmasında, geçen yıl kazandıkları kupanın yalnızca bir yarışma başarısını değil, yoğun eğitim süreçleri, ekip ruhu ve hayat kurtarma sorumluluğunu temsil ettiğini söyledi.

Arama-kurtarma faaliyetlerinin disiplin, güven ve dayanışma gerektirdiğini belirten Kaba, afetlerin sınır tanımadığı bir dünyada üniversite öğrencilerinin insanlığın en zor anlarında görev alabilmek için kendilerini geliştirdiğini ifade etti.

Yarışmalarda rekabet yaşansa da herkesin aynı amaca hizmet ettiğini kaydeden Kaba, gerçek başarının olası afetlerde birlikte çalışılabilecek dostluklar kazanmak olduğunu söyledi.

Kaba, organizasyonun öğretici ve güvenli geçmesi temennisinde bulunarak, tüm ekiplere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından SSTB Arama Kurtarma Şube Müdürü Hüseyin Soybir tarafından yarışma programı ve kuralları hakkında bilgi verildi.

Daha sonra oyunlara katılan ekiplerin kura çekimi yapılırken, açılış programı Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) ile Dikmen Gençlik Merkezi halk dansları ekiplerinin gösterileriyle tamamlandı.

Continue Reading

GÜNDEM

Baf’ta Kemal Atatürk Caddesi’nin ismi değiştiriliyor

Published

on

Baf’ın Moutallo Mahallesi’nde bulunan Kemal Atatürk Caddesi’nin ismi, ilçe meclisinin oy çokluğuyla aldığı kararla Nikos Kapetanidis Caddesi olarak değiştiriliyor. DİSY Meclis Üyesi Nina Gkaraklidou, değişiklik önerisinin kabul edildiğini açıklarken, bölgedeki bazı sokak isimlerinin “rahatsız edici” bulunduğu gerekçesiyle yeni isimlendirme girişimlerinin sürdüğünü belirtti.

Baf’ın Moutallo Mahallesi’nde bulunan Kemal Atatürk Caddesi’nin ismi, ilçe Meclisi’nin kararıyla Nikos Kapetanidis Caddesi olarak değiştiriliyor.

DİSY Meclis üyesi Nina Gkaraklidou dün Meclise sunduğu önerinin oy çokluğuyla onaylandığını ve caddenin isminin en kısa sürede değiştirileceğini kaydetti.

Cyprus Mail’de yer alan habere göre, Gkaraklidou, bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda caddenin Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşımasının, çoğunluğu 1974’te kuzeyden göç eden Rumlar ve onların çocuklarından oluşan bölge sakinleri için “acı verici” olduğunu ileri sürmüştü.

Gkaraklidou paylaşımında, “sokak isimlerinin değerlerini, köklerini, tarihlerini ve tercihlerini yansıttığını” belirterek, isim değişikliğini, “gerçeğin yarattığı yük ve sonraki nesillere yönelik sorumluluk bilinciyle önerdiği” açıklamasında da bulunmuştu.

Moutallo’nun, 1974 öncesinde Baf’taki Kıbrıslı Türklerin yaşadığı bölge olduğu kaydedilen haberde, Namık Kemal, İsmet İnönü ve Dr. Fazıl Küçük gibi sokak isimlerinin bunu yansıttığı belirtildi.

Haberde, 1974’ten sonra Moutallo’ya kuzeyden göç eden Rumlarının yerleştirildiği belirtildi ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla adada yaşamayı seçen Pontus Rumlarının da bu bölgede yaşamaya başladığı ifade edildi. Haberde, bölge sakinlerinin “rahatsız edici” bulduğu bazı sokak ve cadde isimlerinin değiştirilmesi için girişim başlatıldığı da kaydedildi.

Talat Paşa Caddesi’nin adının da 2021 yılında Adalet Caddesi olarak değiştirildiği anımsatılan haberde, Osmanlı Sadrazamı Talat Paşa’nın sadrazamlık ve daha önce İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde yaşandığı ileri sürülen olaylar da aktarıldı.

Caddeye ismi verilecek Nikos Kapetanidis, Milli Mücadele döneminde Karadeniz bölgesinde Pontusçu faaliyetler yürüten çetelere ve destekçilerine karşı 1921 yılında kurulan İstiklal Mahkemesi duruşmaları sırasına idam cezasına çarptırılmış, Trabzon’da gazete çıkaran bir gazeteciydi.

Continue Reading