GÜNDEM
Çeler: “Masada olmanın ve diyaloğu sürdürmenin önemini vurguladık”
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü. Çeler görüşmede, masada olmanın ve diyaloğu sürdürmenin önemini vurguladıklarını belirtti.
TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı’nın, New York’taki temaslarla ilgili siyasi partileri bilgilendirme toplantısına katılan TDP Genel Başkanı Çeler’e, TDP MYK Üyesi Güner Ersen de eşlik etti.
Çeler görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Meclis dışında bir parti olarak Kıbrıs sorunu konusunda yapılan görüşmelerle ilgili bilgilendirilmelerinin önemini belirterek, toplumu temsil eden bir siyasi parti olarak politik duruşlarını bu bilgiler çerçevesinde belirleyeceklerini kaydetti.
Görüşmede, Kıbrıs konusunda diplomasinin doğru kullanılması gerektiğini, doğru olanın masada olmak ve diyalogu sürdürmek olduğunu vurguladıklarını ifade eden Zeki Çeler, şöyle devam etti:
“Gayri resmi sosyal bir yemek olsa da 4+1 şeklinde olması planlanan görüşmeye sıcak baktığımızı ve bunun ileride yapılacak olası resmi görüşmelere sebebiyet verebileceğini anlattık. Türk tarafının masadan uzak durmasının, Kıbrıslı Türklere yönelik baskıları artırdığını hatırlattık. Özellikle artık kişilere kadar inen Rum mallarının satışıyla ilgili tutuklamaların da alt zemininde diyalogsuzluk olduğunu ifade ettik.”
Görüşmede, Güzelyurt bölgesinde patlayan “insan ticareti” ve “köle kampları” haberlerini de konuştuğunu belirten Çeler, bu gibi meselelerin adanın kuzeyinin, güneydeki yönetim tarafından, “tamamen suç unsurlarıyla dolu bir yapıya dönüştüğü” izlenimini güçlendirmesine zemin hazırladığını aktardıklarını söyledi.
Bu konularla ilgili Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan kişi olarak Ersin Tatar’ın hükümeti uyarması gerektiğini ilettiklerini ifade eden Çeler, haberlerin basına yansımasından bu yana açıklama yapmayan ilgili Bakanlık ve hükümet yetkililerinin de açıklama yapmaya zorlanması gerektiğine işaret ettiklerini kaydetti.
-“Burada bir devlet var diyorsak devlet gibi davranmak zorundayız”
Çeler, “Burada bir devletin var olduğunu söylüyorsak bir devlet gibi davranmamız gerektiğini, devlet eliyle insan ticaretine çanak tutulmasının tamam olmadığını Sayın Tatar’a ilettik” dedi.
GÜNDEM
Asgari ücret tepkisi: Emekçileri açlığa mahkum ediyorlar
Basın Emekçileri Sendikası, açıklanan 37 bin 818 TL’lik asgari ücrete tepki göstererek, “Emekçileri açlığa mahkum ediyorlar” dedi.
GÜNDEM
Asgari ücret belirlendi…
Her zaman olduğu gibi sermayenin ölçüsüz bir şekilde yaptığı artışları/ zamları engelleyemeyenler asgari ücretliye gelince müdahale edip milim milim artış yaparak zaten olmayan alım güçlerini daha da dibe vurmalarına sebebiyet vermektedir….
Sosyal devlet yönetimleri alım gücü tamamen erimiş asgari ücretlilere değişik şekillerde çocuk yardımı gıda yardımı eğitim yardımı gibi birçok alanda katkı sağlama planlaması yapabilir…
Asgari ücretle çalışan insanlarımız iş yaşam koşullarında verimli olmak ve “ işinde kalabilmek “ için çok yoğun fiziki emek harcamaktadırlar.Bütün işler onların harcadığı emekleri sayesinde dönmektedir.
Emeğin en yüce değer olduğu boş bir laf değildir.Emekçi insanlara reva görülen 37 bin küsür maaşla geçinebilmeleri imkan dahilinde değildir .
Bu bulanık ortamda sermaye gelirini katlarken bütün işleri yapan bu emekçi insanların üzerinden para kazandıklarını unutmamalıdırlar
#İnsanı #yaşat ki #devlet #yaşasın sözü unutulmamalıdır….
Sosyal devlet olgusuyla yönetilen bir ortamda hükümetler her şeyi düşünmek zorundadır
Asgari ücretle çalışanlar üzerinden devlet aldığı katkıları minimize edebilir…
Bu bile asgari ücretliye yansırsa bir nebze rahatlayabilir…
Devlet birtürlü üstüne gidemediği bu ülkede milyon dolarlar kazanan çok sayıda şirket ve şahıslardan gelir toplayabilir…
Devletin yapması gereken gerçek servet sahiplerinden gelire göre vergi alabilmesinin yolunu açabilir….
Gelirlerini bu şekilde artırabilen devlet düşük maaşlı insanlara katkı sağlayarak refah düzeyini artırıp sosyal devlet olarak varlığını gösterebilir.
Bu çok önemli bir konudur
Aksi takdirde sermayeye hiç karışamayan devlet sadece yaşam savaşı veren insanlarımızın üstüne giden görüntüsüyle sosyal devlet olgusundan her gün biraz daha uzaklaşır
Devletin farkında olduğu ve çözmediği bu gidişat iradesi yüksek koltuk sevdası olmayan yöneticiler tarafından çok da kolay yapılabilir
Yeterki irade olsun…
GÜNDEM
Tufan Erhürman: Çözüm, bu adada kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasının tek yoludur
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Çözüm, bu adada ve bölgede kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasının tek yoludur” açıklamasını yaptı.
-
GÜNDEM1 yıl ago
Sigaraya zam üstüne zam!
-
GÜNDEM1 yıl ago
Bakan Arıklı şehit olan TSK askeri için taziye mesajı yayımladı
-
GÜNDEM1 yıl ago
Asgari ücret için yüzde 50 artış talebi
-
GÜNDEM1 yıl ago
Bir haftada 56 kaza
-
GÜNDEM1 yıl ago
Başbakanlık önünde “mücadele ateşi”
-
GÜNDEM6 ay ago
Emrullah Turanlı: “Ercan’a Herkesin Sahip Çıkması Gerekiyor”
-
SAĞLIK9 ay ago
Giderek artıyor: Uzmanlar “miyop salgını”na karşı uyarıyor
-
SAĞLIK9 ay ago
Bilimsel araştırma: Evlilik ve çocuk kadınlarda mutluluk sebebi