Connect with us

GÜNDEM

Tüm sendikalar pazartesi günü genel greve gidiyor!

Published

on

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası tüm sendikalar adına yaptığı açıklamada 6 nisan pazartesi günü genel greve gidileceğini duyurdu.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) genel sekreteri Burak Maviş, yaptığı yazılı açıklamada pazartesi günü genel greve gidileceğini duyurdu.

Burak Maviş’in açıklaması şu şekilde;

Yasa, hukuk, etik tanımayan ve toplumsal meşruluğunu yitirmiş UBP-DP-YDP hükümeti gidene kadar her türlü mücadelemiz devam edecektir.

Bu bağlamda sendikalarımızın aldığı karar doğrultusunda 6 Nisan Pqzartesi günü genel grevde olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Hükümet, vatandaş nezdinde bir kez daha itibarını yitirmiştir. Kararsız, tutarız ve plansız bir şekilde vatandaşı enflasyona ve dövize karşı savunmasız bırakmayı bir marifet saymıştır.

Çalışanlara can suyu vereceğiz söylemleri arkasına sığınan Maliye Bakanı, yıl boyunca tek artışın %7.07 olacağını açıklamıştır.

Bizler yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet dağıtmıyoruz. Bizler kimseye ayrıcalık, imtiyaz ve ihale dağıtmıyoruz. Bizler kimseye partizanca iş de sağlamıyoruz. Bizler vatandaşın alım gücünü ve hukuk devleti ilkesini korumak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Pazartesi günü haklarımıza sahip çıkmak ve bu hükümete toplumsal tepkiyi göstermek adına bir kez daha Meclis önünde olacağız. Tüm emekçileri bu mücadeleye katılmaya davet ediyoruz.

Mücadelemiz bitmedi,

Direne direne kazanacağız!

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Güney Kıbrıs yangınlarla mücadele için 14 hava aracına sahip

Published

on

Güney Kıbrıs’ın bu yılın yangın sezonuna son yılların en güçlü yangın söndürme gücüyle gireceği ve sahip olduğu toplam hava araçlarının sayısının 14 olduğu belirtildi.

Güney Kıbrıs’ın 1 Nisan -31 Ekim 2026 dönemi için güçlü bir hava gücüne sahip olduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ın yangın söndürme amaçlı olarak 9’u uçak, 5’i de helikopter olmak üzere sahip olduğu toplam araçların sayısının 14 olduğunu kaydetti.

Güney Kıbrıs’ın bugün yangın söndürme amaçlı olarak 11 hava aracına sahip olduğunu ve bunlardan 10’unun kiralık, 1’inin de kendisine ait olduğunu kaydeden gazete, aynı amaca yönelik olarak Ürdün’den iki yangın söndürme uçağı yanı sıra İngiltere’den de Chinook tipi bir helikopterin geldiğini ifade etti.

Haberde Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusunun (RMMO) büyük yangınlara müdahale etmek amaçlı AW139 tipi bir helikoptere sahip olduğu da ifade edildi.

Continue Reading

GÜNDEM

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği heyeti UCLG-MEWA Yönetim Kurulu toplantısına katıldı

Published

on

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Niğde Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Toplantının ana teması “Kentsel Yenilikçilik: Yerel Çözümlerle Ortak Gelecek” olarak belirlenirken, toplantıya, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) heyeti de katıldı.

Güzelyurt Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Çevre Komitesi Eş Başkanı Mahmut Özçınar başkanlığındaki heyette; Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve KTBB Müdürü Muammer Güneş yer alıyor.

-Özçınar

Açılış programında konuşan Mahmut Özçınar, belediyeler arası deneyim ve bilgi paylaşımının önemine dikkat çekti.

Özçınar, KKTC’den belediye başkanları olarak bu tür uluslararası platformlarda yer almanın değerli olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“Zorlu bir coğrafyada kardeşlik ve dostluk anlayışıyla bir araya geliyoruz. Beş belediye başkanı olarak bu organizasyona katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Yerel yönetimlerde kalkınmayı hedefleyen ülkelerin barış içinde deneyim paylaşması büyük önem taşıyor. Biz de bu platformda iyi örneklerimizi paylaşma fırsatı buluyoruz. Tanınmamış bir ülke olarak böyle bir organizasyonda yer almak bizim için ayrıca anlamlıdır.

Kardeş şehirlerin gösterdiği ilgi ve anlayış da son derece kıymetlidir.”

Toplantı kapsamında şehircilik ve iklim değişikliği gibi kritik konular masaya yatırılacak.

Programın, şehirlerin geleceğine yön verecek yenilikçi politikaların geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Continue Reading

GÜNDEM

İncirli “Türkiye ile karşılıklı güvene dayanan, kurumsallaşmış ve sürdürülebilir ilişkileri çok önemsiyoruz”

Published

on

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci ile bir araya geldi. Görüşmede, İncirli’ye Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros eşlik etti.

Gerçekleştirilen görüşmede, Kıbrıs Türk halkının uluslararası alandaki görünürlüğünün ve temsiliyetinin güçlendirilmesi, siyasi ve diplomatik temasların artırılması ve Türkiye ile karşılıklı güvene dayanan, güçlü, kurumsallaşmış ve sürdürülebilir ilişkiler konuları ele alındı. CTP Genel Başkanı, Türkiye ile karşılıklı güvene dayanan, kurumsallaşmış ve sürdürülebilir ilişkilerin önemini vurguladı.  Taraflar ayrıca, bölgesel istikrar ve güvenliğin yeniden tesis edilebilmesi açısından çok taraflı diplomasinin taşıdığı kritik öneme dikkat çekti. Bu bağlamda, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman tarafından ortaya konan çerçeve, çözüm perspektifi açısından güçlü bir zemin sunduğu paylaşıldı.

Ayrıca görüşmede, Doğu Akdeniz’de kalıcı barış, istikrar ve güvenlik mimarisinin oluşturulabilmesi için Kıbrıs sorununun siyasi eşitlik temelinde ve uluslararası hukukla desteklenen kapsamlı çözümünün bir zorunluluk olduğu vurgulandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Kıbrıs Türk halkının uluslararası alandaki görünürlüğünün ve temsiliyetinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecek.

Continue Reading