GÜNDEM
Tedirgin eden rapor!
Avrupa Çevre Ajansı (EEA) en hızlı ısınan kıtan olan Avrupa kıtasının hızla büyüyen iklim risklerine karşı hazırlıklı olmadığı yönünde uyarıda bulundu.
EEA bugün yayımladığı risk değerlendirme raporunda, dünyada en hızlı ısınan kıtanın Avrupa kıtası olduğuna dikkat çekerek Avrupa’da giderek büyüyen iklim risklerinin çoğunun kritik seviyelere ulaştığı ve eyleme geçilmezse felaketlere yol açabileceğini ifade etti. EEA Avrupa’nın büyüyen iklim risklerine karşı hazırlıklı olmadığını vurgulayarak, “Son yıllarda yaşanan aşırı sıcaklıklar, kuraklık, kontrol edilemeyen yangınlar ve su baskınları, iyimser küresel ısınma senaryolarında bile Avrupa’da daha da kötüleşecek ve kıtadaki yaşam koşullarını etkileyecektir. Değerlendirmeye göre Avrupa’nın politikaları ve uyum eylemleri hızla artan risklere ayak uyduramıyor. Çoğu durumda, artan uyum yeterli olmayacaktır ve iklim direncini artırmaya yönelik birçok önlem uzun zaman gerektirdiğinden, henüz kritik olmayan riskler konusunda bile acil eyleme geçilmesi gerekebilir” ifadelerini kullandı.
AVRUPA’DAKİ BİRÇOK İKLİM RİSKİ ARTIK ACİL EYLEM GEREKTİRİYOR
Avrupa’nın bazı bölgelerinde birden fazla iklim riskinin görüldüğünün altı çizilen raporda, “Güney Avrupa özellikle orman yangınları ve ısı ve su kıtlığının tarımsal üretim, açık havada çalışma ve insan sağlığı üzerindeki etkileri nedeniyle risk altındadır. Sel, erozyon ve tuzlu su sızması, yoğun nüfuslu birçok şehir de dahil olmak üzere Avrupa’nın deniz seviyesindeki kıyı bölgelerini tehdit ediyor” ifadelerine yer verildi. Raporda acil eylem gerektiren risk konuları ekosistemler, gıda, sağlık, altyapı, ekonomi ve finans şeklinde sıralandı. Raporda yer alan iklim risklerinin Avrupa Birliği ve üye devletler tarafından da kabul edildiği ifade edilerek toplumsal olarak hazır olmayan Avrupa’nın iş birliğiyle risklere karşı önlem alması gerektiği vurgulandı.
GÜNDEM
Ayşegül Baybars: Krizler yapısal, erken seçim kaçınılmaz
Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, Meclis’te yaptığı konuşmada ülkede güven sorununun çözülemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısı yaptı.
GÜNDEM
TCG Gür ve TCG İmbat 23 Nisan’da Gazimağusa’da halkın ziyaretine açılacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yarın TCG Gür Denizaltısı Girne’de, TCG İmbat Hücumbotu ise Gazimağusa’da halkın ziyaretine açılarak liman ziyareti gerçekleştirecek.
GÜNDEM
Güncel döviz kurları: Sterlin 61,10 TL
-
GÜNDEM20 saat agoTürkiye’de hazine borçlandı: Miktar 58 milyar lirayı aşıyor
-
GÜNDEM19 saat agoErtuğruloğlu: Aliyev, GKRY’yi “Kıbrıs Cumhuriyeti” olarak asla tanımadığını söyledi
-
GÜNDEM20 saat agoTürkiye’de yasa dışı bahis operasyonu: 41 ilde 111 gözaltı
-
DÜNYA41 dakika agoJet yakıtı fiyatlarındaki artış nedeniyle Alman hava yolu şirketi Lufthansa 20 bin uçuşu iptal edecek
-
GÜNDEM31 dakika agoTCG Gür ve TCG İmbat 23 Nisan’da Gazimağusa’da halkın ziyaretine açılacak
-
SPOR28 dakika agoKonyaspor yarı finalde: Fenerbahçe’den kupaya dramatik veda
-
TÜRKİYE36 dakika agoTürkiye’den Yunanistan’a: Ege ve Doğu Akdeniz haritaları hukuka aykırı
-
GÜNDEM27 dakika agoAyşegül Baybars: Krizler yapısal, erken seçim kaçınılmaz
