GÜNDEM
TCMB beklenti anketi açıklandı! İşte dolar, faiz ve enflasyon tahmini…
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, yıl sonu enflasyon beklentisi şubat ayında yüzde 42,04’den yüzde 42,96’ya yükseldi. Yıl sonu doları/TL beklentisi ise, 40,02 TL oldu.
Merkez Bankası (TCMB), şubat ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, bir önceki ankette 40,00 olan 2024 yıl sonu dolar/TL beklentisi şubat anketinde 40,02 oldu.
Ocak anketinde 40,64 olan 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi ise şubat anketinde 41,15 TL olarak gerçekleşti.
FAİZ BEKLENTİSİ SABİT KALDI
Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi yine yüzde 45 oldu.
TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi yüzde 45 oldu.
ENFLASYON BEKLENTİSİ ARTTI
Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi ocak anketinde yüzde 42,04 iken şubat anketinde yüzde 42,96 oldu.
12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 39,09 iken, bu anket döneminde yüzde 37,78 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 23,69 ve yüzde 23,05 olarak gerçekleşti.
BÜYÜME BEKLENTİSİ AZALDI
Katılımcıların GSYH 2024 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,4 iken şubat anketinde yüzde 3,3 oldu.
2025 yılı büyüme beklentisi yüzde 3,9’dan yüzde 3,8’e geriledi.
GÜNDEM
Antalya Diplomasi Forumu bugün başlıyor
Türkiye’de düzenlenecek 5. Antalya Diplomasi Forumu’nda dünya liderleri ve hükümet temsilcileri bugün bir araya getirecek. “Yarını Tasarlarken Belirsizliklerle Baş Etmek” temasıyla yapılacak forumda 150’den fazla ülkeden yaklaşık 5 bin katılımcı yer alacak.
GÜNDEM
Yer yer sağanak ve gök gürültülü yağmur bekleniyor
Bugün çok bulutlu hava etkili olacak; yer yer yağmur, zamanla sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
GÜNDEM
Fazilet Özdenefe: İş Birliği, dayanışma ve temsiliyet güçlendirilmeli
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, İstanbul’da düzenlenen TÜRKPA Üye Ülkeler Meclis Başkanları 1. Gayriresmî Toplantısı’nda konuşarak KKTC’nin tam üyelik beklentisini yineledi; uluslararası görünürlüğün artırılması ve parlamentolar arası iş birliğinin güçlendirilmesi çağrısı yaptı.
-
GÜNDEM19 saat agoErhürman, Erdoğan ile görüştü: Güncel ve bölgesel gelişmeler ele alındı
-
GÜNDEM4 saat agoYer yer sağanak ve gök gürültülü yağmur bekleniyor
-
GÜNDEM18 saat agoAbiye defilesinde barış mesajları
-
GÜNDEM4 saat agoAntalya Diplomasi Forumu bugün başlıyor
-
GÜNDEM18 saat agoVakıflar Bankası’nın öz kaynakları 869 milyon TL’ye yükseldi
-
TEKNOLOJİ4 saat agoİngiltere’deki bir araştırmaya göre X, 13 yaşındaki çocuklara cinsel içerikli paylaşımlar öneriyor
-
GÜNDEM4 saat agoHakan Fidan, Antalya’da Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü
-
GÜNDEM4 saat agoFazilet Özdenefe: İş Birliği, dayanışma ve temsiliyet güçlendirilmeli
