Connect with us

GÜNDEM

50.⁠ ⁠Pantene Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu; işte kazananlar

Published

on

Pantene 50. Altın Kelebek ödülleri sahiplerini buldu. Cem Davran ve Çağla Şıkel’in sunumuyla ekranlara gelen ‘Pantene Altın Kelebek Ödülleri’ kırmızı halı yürüyüşüyle başladı.

“50. Pantene Altın Kelebek Ödülleri” Cem Davran ve Çağla Şıkel’in sunumuyla sahiplerini buldu. Görkemli gecede ünlü isimler Pantene Altın Kelebek Ödüllerine kavuştu.

Türkiye’nin en uzun soluklu ödül organizasyonu olan Pantene Altın Kelebek Ödülleri, 50. kez düzenlendi. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen görkemli törene ünlü isimler akın etti.

İşte sanatçılar ve kazandıkları ödüller:

EN İYİ KADIN OYUNCU:

Demet Evgar (Bahar) Show TV – Demet Evgar’a ödülü Salih Bademci takdim etti.

EN İYİ ERKEK OYUNCU:

Mert Yazıcıoğlu (Kızıl Goncalar) NOW – Mert Yazıcıoğlu’na ödülü oyuncu Salih Bademci verdi.

EN İYİ DİZİ:

İnci Taneleri- Kanal D – İnci Taneleri ekibi adına ödülü Hazar Ergüçlü usta oyuncu Ediz Hun’un elinden aldı.

PANTENE YILDIZI PARLAYANLAR:

Alisa Sezen Sever, Melis Minkari, Sümeyye Aydoğan, Yiğit Koçak – Pantene Yıldızı Parlayanlar ödülünü; P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Marka Operasyonları Başkan Yardımcısı Özge Erdem takdim etti.

MESLEKTE 30. YIL ÖDÜLÜ:

ATA DEMİRER – Ödülünü sunucu Cem Davran’ın elinden aldı.

EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ KADIN OYUNCU:

GÜLDÜR GÜLDÜR EKİBİ (SHOW TV) Ödülü ekibi adına Aylin Kontente, oyuncu Selim Bayraktar’ın elinden aldı.

EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ ERKEK OYUNCU:

GİRAY ALTINOK (PRENS/BLU TV) Ödülü Selim Bayraktar verdi.

EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ:

PRENS (BLU TV) –  Prens ekibine ödülü Selim Bayraktar verdi.

EN İYİ ÇOCUK OYUNCU:

MELİSA DURU ÜNAL (LEYLA: HAYAT… AŞK…ADALET… / NOW TV) Ödülü Sinem Kobal verdi.

EN İYİ ÇOCUK OYUNCU:

SARP KAAN ALTINÇAPA – (SANDIK KOKUSU / SHOW TV)Ödülü Sinem Kobal verdi.

MESLEKTE 35. YIL ÖZEL ÖDÜLÜ:

MÜGE ANLI – Ödülü Kerem Alışık verdi.

MESLEKTE 30. YIL ÖDÜLÜ:

ACUN ILICALI – Ödülü Kerem Alışık verdi.

EN İYİ ARABESK KADIN SANATÇI:

EBRU YAŞAR – Ödülü Ferhat Göçer verdi.

EN İYİ ARABESK FANTEZİ ERKEK SANATÇI:

HAKAN ALTUN – Ödülü Ferhat Göçer verdi.

EN İYİ ŞARKI:

ATEŞE DÜŞTÜM – MERT DEMİR & MELA BEDEL – Ödülü Ferhat Göçer verdi.

50. YIL ÖZEL ÖDÜLÜ:

EROL EVGİN – Ödülü Demirören Medya Ticari Grup Başkanı Emrah Kurtoğlu verdi.

50. YIL ÖZEL ÖDÜLÜ:

MFÖ – Ödülü Demirören Medya Ticari Grup Başkanı Emrah Kurtoğlu verdi.

50. YIL ÖZEL ÖDÜLÜ:

BÜLENT ERSOY – Ödülü Demirören Medya Ticari Grup Başkanı Emrah Kurtoğlu verdi.

EN İYİ GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMI:

ESRA EROL’DA (ATV) – Ödülü Bergüzar Korel verdi.

EN İYİ DİZİ ÇİFTİ:

ROJBİN ERDEN – BERTAN ASLLANİ (YABANİ) NOW – Ödülü oyuncu Damla Sönmez verdi.

EN İYİ DİJİTAL PLATFORM DİZİSİ:

ŞAHSİYET (GAİN) – Şahsiyet ekibi adına ödülü Kerem Çatay ve Onur Saylak, Ebru Özkan’ın elinden aldı.

SİNEMADA EN ÇOK ÖDÜL ALAN:

TÜRKAN ŞORAY – Ödülü Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Dizdaroğlu verdi.

50. YIL ÖZEL ÖDÜLÜ SİNEMANIN EFSANELERİ:

-EMEL SAYIN

-EDİZ HUN

-PERİHAN SAVAŞ

-İZZET GÜNAY

-GÖKSEL ARSOY

-TÜRKAN ŞORAY

-AHMET MEKİN

-FİLİZ AKIN

-KADİR İNANIR

EN İYİ KADIN SUNUCU:

ÇAĞLA ŞIKEL (ÇAĞLA İLE YENİ BİR GÜN /NOW TV) – Çağla Şıkel ödülünü oğulları Kuzey ve Uzay’ın elinden aldı.

EN İYİ ERKEK SUNUCU:

AHMET MÜMTAZ TAYLAN (EMPATİ/NTV) Ödülü Cem Davran verdi.

AZERBAYCAN’IN YILDIZI PARLAYANLARI:

-DENİZ TAJEDDİN  – Ödülü Senuber İsgenderli verdi.

-FARİDA ABDULLA – Ödülü Senuber İsgenderli verdi.

-RİLAYA HUSEYNZADE – Ödülü Senuber İsgenderli verdi.

EN İYİ DİJİTAL İÇERİK:

HASAN CAN KAYA (KONUŞANLAR/EXXEN) Ödülü Tülin Şahin verdi.

EN İYİ DİJİTAL KADIN İÇERİK ÜRETİCİ:

YASEMİN SAKALLIOĞLU – Ödülü Tülin Şahin verdi.

EN İYİ DİJİTAL ERKEK İÇERİK ÜRETİCİ:

ALPER RENDE – Ödülü Tülin Şahin verdi.

EN İYİ MAGAZİN PROGRAMI:

MAGAZİN D CUMARTESİ (KANAL D) Ödülü Kelebek Magazin Konseyi Orkun Ün, Ömür Gedik ve Savaş Özbey verdi.

EN İYİ MAGAZİN PROGRAMI:

CUMARTESİ SÜRPRİZİ (SHOW TV) Ödülü Kelebek Magazin Konseyi Orkun Ün, Ömür Gedik ve Savaş Özbey verdi.

EN İYİ SPOR PROGRAMI:

BEIN SÜPER LİG – Ödülü Şansal Büyüka verdi.

EN İYİ YARIŞMA:

MASTERCHEF (TV8) – Ödülü Güzide Duran verdi.

EN İYİ RAPÇİ:

CEZA – Ödülü Demet Sağıroğlu verdi.

EN İYİ KADIN ŞARKICI:

SİMGE SAĞIN – Ödülü Sinan Akçıl verdi.

EN İYİ ERKEK ŞARKICI:

SEMİCENK – Ödülü Sinan Akçıl verdi.

EN İYİ MÜZİK GRUBU:

DEDUBLÜMAN  – Ödülü Ozan Doğulu verdi.

EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN ŞARKICI:

EMRE FEL – M-LİSA – BENGÜ BEKER’in layık görüldüğü ödülü Ozan Doğulu verdi.

EN İYİ YÖNETMEN:

ÖMÜR ATAY (KIZIL GONCALAR/NOW TV) Ödülü Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ateş Yalazan verdi.

EN İYİ SENARİST:

ŞÜKRÜ NECATİ ŞAHİN (KIZIL GONCALAR/NOW TV) Ödülü Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ateş Yalazan verdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

KSTÜ’de farkındalık etkinliği

Published

on

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreteri Cenk Paşa; 8 Nisan Ulusal Fizyoterapistler Günü nedeniyle “Harekete Geçin, Sağlıklı Kalın” sloganı ile Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü farkındalık etkinliği düzenledi.

Etkinlikte kurulan stantlarda bilgilendirici broşür dağıtıldı, fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekilip günlük hayatta herkes tarafından uygulanacak basit egzersizler gösterildi. Mini olimpiyat, kuvvet, denge ve farkındalık stantlarında tempolu yürüyüş, evde kuvvet egzersizleri, açık hava jimnastiği ile evde esneme ve yoganın nasıl yapıldığına dair bilgiler aktarıldı, ardından katılımcılara uygulamaları olarak gösterildi.

KUTLU: “DÜZENSİZ EGZERSİZ ÖNEMLİ”

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Eser Kutlu Oyal ise fiziksel aktivitenin, bireyin genel sağlık düzeyinin korunması ve geliştirilmesinde temel bir belirleyici olduğunu, bu alandaki farkındalığın artırılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Düzenli egzersiz yapmanın önemine dikkati çeken Oyal, “Kas-iskelet sistemi fonksiyonlarının sürdürülmesi için fiziksel aktiviteler önemli ve katkı sağlıyor. Ayrıca postüral kontrolün iyileştirilmesi ve kronik hastalık risklerinin azaltılmasında etkili rol oynamaktadır.” dedi.

OLGU: “KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meryem Güvenir Olgu, ‘‘Fizyoterapi Bölümü Öğretim Elemanlarımız ve öğrencileri tarafından fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki önemine dikkat çekmeyi amaçladık” dedi. Olgu sözlerinin sonunda fiziksel aktivitenin önemini vurgulayan bilgilendirici broşürler dağıtarak katılımcıları bilinçlendirdiklerini belirtti ve etkinliğine aktif katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreteri Cenk Paşa sağlıklı bir yaşamın anahtarın fiziksel aktiviteden geçtiğini belirterek sözlerine başladı. Cenk Paşa düzenli hareketin, hem çocuklar hem de yetişkinler için modern yaşamın getirdiği hareketsizliğin yarattığı sağlık risklerini azalttığının altını çizdi. Genel Sekreter sözlerinin sonunda fiziksel aktivitenin günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini belirtti ve katkı koyanlara teşekkür etti.

 

 

 

Continue Reading

GÜNDEM

Öztürkler: KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor

Published

on

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ve beraberindeki heyet, Bakü’de Zafer Anıtı, Haydar Aliyev’in kabri ve Şehitler Hıyabanı’nı ziyaret ederek çelenk ve karanfil bıraktı. Öztürkler, “KKTC’nin Türk dünyasındaki görünürlüğü artıyor” dedi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ve beraberindeki heyet ziyaretler gerçekleştirdi.

Meclisten verilen bilgiye göre, heyet ilk olarak Azerbaycan halkının İkinci Karabağ Savaşı’ndaki zaferi ve şehitleri anmak için inşa edilen Zafer Anıtı’nı ziyaret ederek anıta çelenk koydu.

Öztürkler ve beraberindekiler daha sonra Azerbaycan önderi Haydar Aliyev’in kabrini ziyaret ederek  çelenk bıraktı.

Bakü Şehitler Hıyabanı’nda Türk şehitliğini de ziyaret eden Öztürkler ve beraberindekiler şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

Ziyaretlerde KKTC – Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Resmiye Eroğlu CANALTAY ile Dostluk Grubu Üyesi Fırtına Karanfil  ve KKTC Bakü Temsilcisi Büyükelçi Ufuk Turganer de hazır bulundu.

 

ÖZTÜRKLER

Ziyaretlerin ardından basına açıklamada bulunan Öztürkler, Bakü temaslarını değerlendirdi.

Öztürkler, yaptığı açıklamada KKTC’nin Türk dünyasındaki konumunun güçlendiğini vurgulayarak, özellikle Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olunmasının önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkına verdiği desteğin altını çizen Öztürkler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de bu süreçte önemli katkılar sağladığını, KKTC’nin gözlemci üyeliğinin, uluslararası alanda görünürlüğü artırdığını ve Kıbrıs Türk halkına yönelik izolasyonların kaldırılması mücadelesine güç kattığını dile getirdi.

Parlamentolar arası temasların artık daha resmi bir zemine taşındığını belirten Öztürkler, daha önce gayrı resmi yürütülen görüşmelerin bugün KKTC bayrağı ve ismiyle açık şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Azerbaycan’da yapılan toplantıların bu açıdan büyük önem taşıdığını kaydeden Öztürkler, KKTC heyetinin Azerbaycan Milli Meclisi ile doğrudan temas kurabilmesinin yeni dönemin en somut göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.

 

Öztürkler, Kıbrıs Türk halkının Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, bu bağın daha da güçlenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin desteğinin hayati önemde olduğunu da belirten Öztürkler, Türk dünyasından da daha güçlü bir sahiplenme beklendiğini dile getirdi.

Orta Doğu’daki gelişmelere değinen Öztürkler, bölgedeki gerilimi yakından takip ettiklerini ifade etti. Güney Kıbrıs’ın bazı askeri anlaşmalarının adada tedirginlik yarattığını, buna rağmen KKTC’nin endişe duymadığını kaydeden Ötürkler, Türkiye’nin güçlü desteğinin sürdüğünü vurguladı.

 

Öztürkler ayrıca, bölgede artan gerilimlerin sona ermesi gerektiğine dikkat çekerek, özellikle büyük güçler arasında yaşanan çatışmaların dünya barışı ve insanlığın geleceği açısından bir an önce sonlandırılmasının önemine işaret etti.

Continue Reading

GÜNDEM

Güney Kıbrıs’ta Türk Malları kiralama sistemi yenilendi: 600’den fazla ihlal tespit edildi

Published

on

Politis’e göre, Güney Kıbrıs’ta Türk Malları’nın kiralanmasına ilişkin yeni düzenlemelerle açık ilan ve kriter temelli sisteme geçildi. Denetimlerde 600’den fazla kira sözleşmesinde ciddi ihlal tespit edilirken, yüzlerce taşınmazın geri alındığı bildirildi.

Güney Kıbrıs’ta Türk Malları’nın kiralanmasına ilişkin yeni düzenlemeler kapsamında, mevcut Türk Malları artık yayımlanan ilanlar ve açık prosedürler üzerinden kiraya veriliyor. Ülke genelinde yapılan denetimlerde ise ciddi ihlaller içeren 600’den fazla kira sözleşmesi tespit edildi.

Politis gazetesinde yer alan habere göre, daha önce, yüksek değerli ticari arsalar da dahil olmak üzere mevcut Türk Malları, kamuya açık şekilde duyurulmadan Türk Malları Yönetim Servisi tarafından kapalı kapılar ardında tahsis ediliyordu. Bağlantısı, parti ilişkisi veya nüfuzu olan kişilerin bu malları son derece düşük kiralarla elde edebildiği belirtiliyordu.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl önce uygulamaya konulan yeni tahsis prosedürüyle birlikte, kiralama kararlarının belgelenmiş ve ölçülebilir kriterlere bağlandığı ifade ediliyor. Aynı zamanda süreçlerin elektronik ortama taşınmasıyla bürokrasinin azaltıldığı ve başvuru işlemlerinin önemli ölçüde hızlandırıldığı kaydediliyor. Sistemin temel hedefinin, başvuru sahiplerinin kişisel ve sosyoekonomik durumları dikkate alınarak daha adil ve hedefli bir dağıtım sağlamak olduğu belirtiliyor.

Yeni yasal çerçeve kapsamında en önemli değişikliğin, mevcut Türk Malları’nın artık her üç ayda bir Türk Malları Yönetim Servisi’nin internet sitesinde kamuya açık ilanlarla kiraya sunulması olduğu ifade ediliyor. Bu uygulamanın şeffaflığı artırmaya yönelik en önemli adımlardan biri olduğu değerlendiriliyor.

Bu uygulamanın başlamasından bu yana Haziran 2025, Ekim 2025, Ocak 2026 ve Nisan 2026 tarihlerinde olmak üzere dört ilan yayımlandığı bildiriliyor.

Bu dört aşamada toplam 285 Türk Malı taşınmazının kiraya sunulduğu ve dağılımın şu şekilde olduğu aktarılıyor:

  • Yenileme sonrası 37 konut (ilk üç ilanda 834 başvuru)
  • 35 ticari alan (ilk üç ilanda 260 başvuru)
  • 36 açık alan (ilk üç ilanda 173 başvuru)
  • 177 tarımsal arazi (ilk üç ilanda 39 başvuru)

2 Nisan 2026’dan bu yana ise 173 Türk Malı taşınmaz için yeni bir kiralama sürecinin yürütüldüğü, bunlar arasında 5 konut, 2 açık alan veya hayvancılık tesisi ve 166 tarımsal arazinin bulunduğu belirtiliyor. Yetkili kaynaklara göre, özellikle mülteciler arasında yoğun ilgi olduğu ve Ekim 2025 ilanı sonrası ülke genelinde 744’ten fazla başvuru yapıldığı ifade ediliyor.

ÇOK DÜŞÜK KİRALARA SON

Türk Malları Yönetim Servisi’nin modernizasyon sürecinin temel unsurlarından birinin kira fiyatlandırmasının yeniden düzenlenmesi olduğu belirtiliyor. Amaç, Türk Malları’nın uzun yıllar boyunca son derece düşük kiralarla kiralanması nedeniyle oluşan yapısal bozulmaların giderilmesi olarak aktarılıyor.

Yaklaşık 7,5 milyar euro değerindeki mülklerin yönetilmesine rağmen, Servis’in geçmişte yıllık yalnızca 5 milyon euro kira geliri elde ettiği ifade ediliyor.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, hedefin iş dünyasını zorlamak veya işletmeleri sürdürülemez hale getirmek olmadığını, bu nedenle kira artışlarının yedi yıllık bir süreçte kademeli olarak uygulandığını ve kiracıların yeni koşullara uyum sağlaması için zaman tanındığını belirtiyor.

Kira artışına örnek olarak şu değişimler veriliyor:

  • Limasol’daki ofis: 18 eurodan 147 euroya
  • Beton şirketi tesisi: 7 eurodan 1.181 euroya
  • Larnaka’daki büfe: 17 eurodan 510 euroya
  • Larnaka’daki çömlek atölyesi: 5 eurodan 360 euroya

YAYGIN USULSÜZLÜKLER ORTAYA ÇIKARILDI

Türk Malları’nın kötü yönetimi ve istismarı, geçmişte yetkili devlet makamlarının hareketsizliği nedeniyle zamanla yerleşik hale geldiği ifade ediliyor.

Türk Malları’nın kullanımına ilişkin tüm sözleşmelerin sıkı incelemeye alındığı, ihlal tespit edilen durumlarda taşınmazların geri alınması ve şeffaf prosedürlerle yeniden tahsis edilmesi için yasal işlemlerin başlatıldığı belirtiliyor.

Yapılan denetimlerde uzun süredir devam eden usulsüzlüklerin boyutunun ortaya çıktığı, bugüne kadar 600’den fazla ciddi ihlal içeren kira sözleşmesinin tespit edildiği ve bunların 300’ünün feshedildiği aktarılıyor.

DENETİM SONUÇLARI

Ticari taşınmazlarda toplam 512 ihlal tespit edildiği, incelenen 4.032 sözleşmenin 512’sinde temel şartlara aykırılık bulunduğu ifade ediliyor. Uyum göstermeyen 280 sözleşmenin feshedildiği, 79 taşınmazın geri alındığı ve diğer vakalarda yasal işlemlerin sürdüğü belirtiliyor.

Belediyeleri kapsayan 31 ihlal tespit edildiği, incelenen 275 sözleşmede 31 ciddi ihlal bulunduğu, 5 sözleşmenin feshedildiği ve 13 vakada uyarı yazısı gönderildiği aktarılıyor.

Toplum meclislerine ilişkin 47 ihlal tespit edildiği, incelenen 589 sözleşmede 47 ciddi ihlal bulunduğu, 3 sözleşmenin feshedildiği ve 32 vakaya uyarı verildiği belirtiliyor.

Konutlara ilişkin incelemelerin de başladığı, 91 sözleşmenin incelendiği, 31 ihlal tespit edildiği ve 6 konutun geri alındığı ifade ediliyor. Diğer vakalarda ise yasal süreçlerin sürdüğü aktarılıyor.

Continue Reading